Nieuwe Microsoft Teams functies voor vergaderingen

Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd die in vergaderingen kunnen worden gebruikt. Deze functies worden binnenkort uitgerold naar de Microsoft Teams omgeving. We bespreken hier de nieuwe mogelijkheden en veranderingen die gaan plaatsvinden.

De dynamische weergave

Met de dynamische weergave wordt op intelligente wijze de elementen van een vergadering gerangschikt. Microsoft Teams past automatisch de lay-out aan afhankelijk van mensen die deelnemen, video inschakelen, beginnen te spreken of presenteren in een vergadering. Dit zorgt ervoor dat je altijd de juiste persoon of presentatie voor je hebt.

Verschillende weergaven opties

In een vergadering kunnen er verschillende schermen tegelijk zichtbaar zijn. Met de nieuwe weergaven opties in Teams is het mogelijk om zelf de zichtbare inhoud te bepalen. Heb jij bij een presentatie liever je collega’s boven de presentatie zichtbaar, dan kun je dat aanpassen in de weergaven opties. Met de focus optie kun je alle video’s verbergen, zodat jij alleen nog de presentatie voor je hebt. Combineer dit met de full screen optie om helemaal geen afleiding te hebben tijdens een presentatie.

Microsoft Teams verschillende weergaven opties

Presentatiemodus

Met de nieuwe presentatiemodus worden jouw presentaties een stuk persoonlijker. Tijdens het presenteren kan jij jezelf zichtbaar maken op of naast de presentatie. Dit voegt net dat stukje extra persoonlijkheid toe. Binnen presentatiemodus zijn er 3 opties die kunnen worden gekozen.

Standout:
Met de standout optie word je op de presentatie zichtbaar. De presentatie is bij deze optie nog steeds fullscreen.

Reporter:
Met de reporter optie kan je de presentatie boven je schouder laten zien. Dit geeft een nieuwsachtige look aan je presentatie.

Side-by-side:
Met de side-by-side optie worden je presentatie en video naast elkaar gezet. In de onderstaande afbeelding zie je een aantal voorbeelden van deze functies.

miniatuurafbeelding 3 van blogpost getiteld What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

 

PowerPoint Live en Live Reacties

Een PowerPoint presentatie geven wordt nu nog makkelijker. Als presentator kun je nu alles in één enkele weergave zien. Denk dan aan notities, dia’s, chatgesprekken en deelnemers. Deelnemers kunnen in hun eigen tempo door de inhoud navigeren, zodat ze even snel een dia terug kunnen lezen. Verder kunnen mensen met een visuele handicap kunnen nu een presentatie makkelijker volgen door de schermlezer te gebruiken of hoog contrast aan te zetten. Zo kunnen er steeds meer mensen deelnemen aan een presentatie. Tot slot zijn er live reacties zichtbaar in een Microsoft Teams meeting. Zo kunnen alle aanwezigen emoji’s gebruiken om te reageren tijdens een vergadering.

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functies voor vergaderingen in Microsoft Teams. Met deze vernieuwingen wordt het nog makkelijker om via Teams een presentatie te geven. Meer lezen? Bekijk dan onze andere blogs of download ons eBook “Een snelcursus Microsoft Teams”.

Download het gratis eBook:

EEN SNELCURSUS MICROSOFT TEAMS

Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  VoIP Voice over IP
  Telefonie

  VoIP compleet uitgelegd

  VoIP is de afkorting voor Voice over Internet Protocol. Het is eigenlijk niks anders dan een omgeving waarmee je kunt bellen en gebeld kunt worden. Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van een VoIP oplossing, omdat het goedkoper, flexibeler en moderner is. VoIP wordt ook regelmatig hosted VoIP, bellen via internet of internet telefonie genoemd.

  Lees meer...
  Outlook ondersteuning Microsoft
  Beveiliging

  Oudere Outlook versies worden binnenkort niet meer ondersteund

  Vanaf 1 november 2021 verandert de minimale Outlook versie waarmee verbinding gemaakt kan worden in Microsoft 365/ Office 365. De oudere versies van Outlook ondersteunen namelijk niet de nieuwste veiligheidstechnieken om gegevens veilig te houden, waardoor Microsoft heeft besloten deze ondersteuning stop te zetten.

  Lees meer...
  Microsoft zonder wachtwoord inloggen
  Beveiliging

  Microsoft maakt inloggen zonder wachtwoord mogelijk

  Onze wachtwoorden moeten complex & uniek zijn en regelmatig worden veranderd. Maar daar heeft Microsoft iets op bedacht! Vanaf vandaag is het mogelijk om je Microsoft account te beveiligen zonder een wachtwoord. Hoe dat precies werkt leggen wij hier uit.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.