Het NIS2 Self Assessment

Kom erachter in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u voldoet aan de beoogde NIS2 maatregelen.

NIS2 wetgeving en uw organisatie

Welkom bij het NIS2 Self Assessment. Deze online zelfevaluatie is ontwikkeld om uw organisatie te ondersteunen bij het inzichtelijk maken van, en anticiperen op, de gevolgen van de naderende NIS2 wetgeving.

Dit Assessment is met grote zorg vormgegeven door OfficeGrip, met behulp van de hierin gespecialiseerde organisatie AuditConnect. Dankzij onze gezamenlijke expertise hebben we dit Self Assessment vorm kunnen geven, zowel vanuit wetgeving als techniek. Meer informatie over de dienstverlening van AuditConnect kunt u vinden op hun website via bovenstaande link.

Hoe het werkt

Door middel van uw antwoorden op de vragen in het NIS2 Self Assessment kunnen wij voor uw organisatie, middels een gewogen percentage, inzichtelijk maken hoe groot de kans is dat u impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving. Daarnaast maken wij inzichtelijk in hoeverre uw organisatie voldoet aan de beoogde NIS2 maatregelen en welke risico’s er mogelijk zijn. Daarop aanvullend ontvangt u advies omtrent de mogelijke evenredige maatregelen welke u kunt nemen om de impact daarvan te mitigeren. 

Ter verduidelijking van de vragen treft u onder de meeste vragen een ‘Meer info‘ knop. Wanneer u hierop klikt, krijgt u uitgebreide informatie en meer context om te helpen de vraag te kunnen beantwoorden. Mocht u ergens toch niet aan uitkomen, kunt u contact met ons opnemen via info@officegrip.nl onder vermelding van ‘NIS2 Self Assessment’. 

Wacht niet af tot NIS2, maar ga nu al aan de slag

Cybersecurity is essentieel voor het beschermen van organisaties tegen groeiende cyberbedreigingen. De Europese wetgever in Brussel is zich van deze toenemende bedreigingen bewust en neemt daarom maatregelen om maatschappelijke impact van cybercriminaliteit te reduceren. Daarom heeft zij de NIS2 wetgeving geïntroduceerd. De NIS2 wetgeving heeft als ambitie om een digitaal weerbaarder Europa te verkrijgen. De voorschriften van deze Europese wetgeving worden momenteel vertaald naar nationale wetten. De Nederlandse overheid raad aan om niet te wachten op de nieuwe wetgeving, maar nu al te beginnen met de nodige voorbereidingen. Het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC), onderdeel van de Nederlandse overheid, heeft hiervoor al advies uitgebracht in de vorm van de basismaatregelen cyberhygiëne.

Start Assessment

Het Assessment bestaat uit 3 categorieën met in totaal 32 gesloten vragen en duurt ongeveer 12 minuten om in te vullen. De uitkomst wordt automatisch berekend en aansluitend naar het door u opgegeven e-mailadres gestuurd, nadat u op de knop ‘Verzenden’ heeft geklikt.

Door op ‘Start Assessment‘ te klikken geeft u toestemming om uw gegevens op te slaan en te verwerken en stemt u in met onderstaande disclaimer op deze pagina.

Verantwoording

Naast de kennis welke OfficeGrip en AuditConnect in dit assessment hebben ingebracht is gebruik gemaakt van de volgende bronnen: NCSC, Dutch Cyber Security Assembly en Digitaleoverheid.nl.

Disclaimer

De resultaten van dit assessment dienen als richtlijn en zijn indicatief. De antwoorden kunnen variëren afhankelijk van uw persoonlijke interpretatie van de vragen. Hoewel we ernaar streven om nauwkeurige en nuttige informatie te verstrekken, erkennen we dat de context en omstandigheden van uw organisatie en haar systemen van invloed kunnen zijn op de uitkomsten. Daarom kunnen er geen rechten worden ontleend aan de resultaten van dit Assessment. Het is aanbevolen om professioneel advies in te winnen voordat u beslissingen neemt op basis van dit Assessment. Gegevens worden niet gedeeld met derden anders dan AuditConnect.