OfficeGrip_logo

Ondersteuning voor Office 2010 – en Office 2016 voor Mac – is beëindigd: dit is wat u moet weten

Vorige week stopte Microsoft met de ondersteuning voor Office 2010 en Office 2016 voor Mac. Dit betekent dat Microsoft niet langer technische ondersteuning, bugfixes of beveiligingsupdates voor deze producten biedt. Organisaties die ze blijven gebruiken kunnen in de loop van de tijd te maken krijgen met verhoogde beveiligingsrisico’s en nalevingsproblemen. De vereisten voor verbinding met Office 365-services zijn ook gewijzigd. Klanten hebben nu Microsoft 365 Apps, Office 2019 of  Office 2016 nodig om verbinding te maken met Office 365-services zoals Exchange Online en SharePoint Online. Hoewel Microsoft geen actieve maatregelen zal nemen om te voorkomen dat oudere versies van de Office-client verbinding maken, lopen deze oudere clients uit de pas met de serviceverbeteringen en kunnen ze na verloop van tijd prestatie- en/of betrouwbaarheidsproblemen geven. Microsoft heeft deze beslissing genomen, omdat ze zich willen toewijden aan het bieden van tools en ervaringen die zijn ontworpen voor een nieuwe wereld van werk. Als dit jaar iedereen iets heeft geleerd, is het dat organisaties flexibel en verbonden moeten blijven ondanks voortdurende veranderingen. En dat betekent dat Microsoft met de cloud verbonden en altijd up-to-date versies van hun meest waardevolle apps moet leveren aan elke persoon en elke organisatie ter wereld. Met Microsoft 365 Apps doen ze dat op drie grote manieren.
  • Ten eerste maakt de cloud realtime samenwerking tussen apps mogelijk en rechstreeks vanuit Microsoft Teams, de hub voor teamwerk.
  • Ten tweede bevorderen AI en machine learning creativiteit en innovatie in alles, van PowerPoint-ontwerp tot Excel-analyse.
  • En tot slot, ingebouwde, cloudgebaseerde beveiliging beschermt je gegevens en biedt de gemoedsrust dat uw bedrijf niet alleen productief, maar ook beveiligd zal zijn.
Microsoft snapt heel goed dat iedereen zich in een ander stadium van hun reis naar de cloud bevindt en ze zijn dan ook toegewijd om hun klanten te ondersteunen tijdens hun overgang naar Microsoft 365 Apps. Voor klanten die nog niet klaar zijn voor de cloud en een specifieke behoefte hebben aan on-premise of hybride implementatie, zoals volledig losgekoppelde of beperkte omgevingen, bieden ze Office 2019 aan, de nieuwste versie van Office die geen functie-updates ontvangt.

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Omdat Office 2010 het einde van de ondersteuning heeft bereikt, moet u uw opties verkennen en een upgradeplan voorbereiden naar een van deze nieuwste versies van Office:
  • Microsoft 365 Apps, de abonnementsversie van Office die wordt geleverd bij veel Office 365 (en Microsoft 365) zakelijke abonnementen.
  • Office 2019, dat wordt verkocht als een eenmalige aankoop en beschikbaar is voor één computer per licentie.
Een belangrijk verschil tussen Microsoft 365 Apps en Office 2019 is dat Microsoft 365 Apps regelmatig, zo vaak als maandelijks, wordt bijgewerkt met nieuwe functies. Office 2019 heeft alleen dezelfde functies die het had toen het in oktober 2018 werd uitgebracht. Dit artikel bevat richtlijnen voor het upgraden naar Microsoft 365 Apps.

Wat is Office 365? Wat is Microsoft 365 Apps?

Office 365 (en Microsoft 365) biedt abonnementsplannen die toegang bieden tot Office-toepassingen en andere cloudservices, waaronder Microsoft Teams, Exchange Online en OneDrive voor Bedrijven. Microsoft 365 Apps is de versie van Office die wordt geleverd met veel Office 365 (en Microsoft 365) zakelijke abonnementen. Microsoft 365 Apps bevat de volledige versies van Office-apps die op uw clientcomputers zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Word, PowerPoint, Excel, Outlook en OneNote. In tegenstelling tot Office 2010 gebruikt Microsoft 365 Apps een gebruikersgebaseerd licentiemodel waarmee mensen Office op maximaal 5 pc’s of Macs en op hun mobiele apparaten kunnen installeren. Er zijn ook verschillen in de manier waarop u Microsoft 365 Apps implementeert, licentieert en activeert in vergelijking met Office 2010.

Nieuwe bronnen om uw omgeving up-to-date te houden

Ook heeft Microsoft onlangs een groot aantal innovaties aangekondigd die erop gericht zijn mensen, teams en organisaties in staat te stellen te gedijen in de nieuwe wereld van werk. Twee hiervan, Office Inventory en Servicing Profile, zullen in de komende maanden worden uitgerold en zullen bijzonder nuttig zijn om uw omgevingen up-to-date te houden, zodra u bent overgestapt op Microsoft 365 Apps.
  • Met Office Inventory kunt u gedetailleerde weergaven bekijken van apparaten met Office-apps in uw omgeving. Gebruik het om te begrijpen welke Office-clientversies en Office-invoegtoepassingen worden uitgevoerd en tot welk servicekanaal elk apparaat behoort. Klanten die nog steeds overstappen op Microsoft 365 Apps, kunnen deze tool gebruiken om te begrijpen waar ze zich op kunnen richten.
  • De nieuwe Servicing Profile functie helpt bij het stroomlijnen en automatiseren van het onderhoud van Microsoft 365 Apps, het verminderen van de last van de handmatige implementaties en het versnellen van de uitrol van de nieuwste productiviteit functies en beveiligingspatches zonder toevoeging van extra inspanning en kosten.
Microsoft 365, inclusief Teams en Microsoft 365 Apps, samen met tools zoals OneDrive for Business en ingebouwd beheer, beveiliging en compliance, helpt ervoor te zorgen dat je mensen hun beste werk kunnen doen en tegelijkertijd veilig blijven.
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!