OfficeGrip_logo

OneDrive bestaat 15 jaar

Nieuwe en intuïtieve ervaringen bieden

Het is deze maand precies 15 jaar geleden dat Microsoft de dienst/app OneDrive lanceerde. In die tijd is OneDrive uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van cloud opslag, zowel voor consumenten als zakelijke gebruikers. Dit leek ons het ideale moment om terug te kijken naar het begin van OneDrive en zeker ook naar de toekomst.

Inhoudsopgave

OneDrive; een korte geschiedenis

OneDrive-Tijdlijn

In augustus 2007 lanceerde Microsoft voor het eerst zijn cloudopslagsysteem waarmee mensen in staat werden gesteld hun bestanden in de cloud te delen en te synchroniseren. Iets meer dan een jaar later werd de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers om foto’s en video’s op te slaan en te openen. De eerste vijf jaar kenmerkte zich door snelle groei, vooral omdat bedrijven hun productiviteits- en samenwerkingsoplossingen steeds meer naar de cloud verplaatsten met Microsoft 365 (voorheen Microsoft Office 365). Ook maakten mensen meer gebruik van hun mobiele apparaten voor het beheren van alles, van persoonlijke foto’s tot werk-e-mail en bestanden.

Toen de hoeveelheid inhoud, zowel zakelijk als persoonlijk, die online werd opgeslagen met grote sprongen begon te groeien, bleef Microsoft werken aan manieren om de manier waarop mensen hun bestanden beheren en samenwerken met anderen te vereenvoudigen.

Voor het leven buiten kantoor introduceerde Microsoft functies die consumenten gemoedsrust bieden. Met functies zoals camerarol back-up en pc-map back-up, hoefden gebruikers zich geen zorgen te maken als hun persoonlijke apparaat beschadigd of verloren is, omdat hun bestanden worden beschermd in de cloud. Als mensen last hadden van een kwaadwillende aanval of wanneer er per ongeluk verwijderde bestanden moesten worden hersteld, stond OneDrive ook voor hen klaar. Ook begreep Microsoft dat gebruikers  voor hun superbelangrijke persoonlijke documenten een extra beveiligingslaag nodig hadden en de mogelijkheid om ze overal te openen. Daarom werd in 2019 Personal Vault gelanceerd.

Sinds 2016 erkent Gartner® Microsoft als leider in het Magic Quadrant voor Content Services Platforms. De waarde die OneDrive biedt, is geëvolueerd van “u kunt een bestand delen” naar “u kunt betrouwbaar, naadloos en veilig samenwerken met interne teamleden en externe collega’s in alle vormfactoren: desktop, mobiel en internet.” In de afgelopen vijf jaar heeft OneDrive het aantal maandelijks actieve gebruikers met 240 procent verhoogd.

 

Introductie van een nieuwe OneDrive Home-app

Microsoft heeft de OneDrive Home-app opnieuw ontworpen om consumenten te helpen hun werk gemakkelijk te hervatten en in te halen wat ze hebben gemist terwijl ze weg waren. Binnenkort zal OneDrive de meest relevante bestanden en de meest recente bestanden weergeven samen met eventuele activiteitsupdates, zodat gebruikers alles in één oogopslag kunnen zien en snel kunnen bepalen waar ze moeten beginnen met werken.

Microsoft heeft de weergave Recent aangepast speciaal voor OneDrive Home. Dit zorgt ervoor dat gebruikers ’s ochtends – of wanneer hun werkdag begint – gemakkelijk de bestanden kunnen vinden waaraan ze eerst moeten werken. Heeft u een productlanceringsgids om af te ronden of een klantenroadmap die u voor feedback naar uw teamgenoten hebt gestuurd? Nu kunt u filteren op bestandstype (.docx, .pptx, .xlsx en .pdf) met de knoppen bovenaan de lijst met recente bestanden. Selecteer gewoon de Word-knop om naar die startgids te navigeren en de laatste hand te leggen.

Videobeschrijving: filter uw recente bestanden op type. Blijf op de hoogte van de meest recente activiteiten op uw bestanden.

Via OneDrive hebt u toegang tot alle samenwerkingstools waarmee jij en je team resultaten van hoge kwaliteit kunnen leveren, zoals threaded-opmerkingen, @vermeldingen, realtime cocreatie en gemarkeerde wijzigingen. Om ervoor te zorgen dat u altijd op de hoogte bent van deze acties, introduceren we een kolom Activiteit in OneDrive waarin de meest recente, ongeziene bewerkingen en opmerkingen over uw gedeelde documenten worden weergegeven.

De kolom Activiteit wordt ook weergegeven in de weergave Mijn bestanden, waarin alle gedeelde berichten, @vermeldingen, opmerkingen en toegewezen taken van bijdragers worden weergegeven, zodat u kunt zien welke revisoren opmerkingen voor u hebben gemaakt.

Als u bijvoorbeeld met uw team werkt aan een whitepaper voor een nieuwe productrelease, kunt u de kolom Activiteit bekijken om eventuele bewerkingen of opmerkingen te zien die uw aandacht vereisen of iemand die u eraan moet herinneren actie-items aan te pakken.

Om de plaatsen waar u voortdurend werkt gemakkelijk te vinden en te openen, kunt u documentbibliotheken vastmaken aan het gedeelte Snelle toegang in de linkernavigatie van OneDrive Home.

OneDrive Home zal in de komende maanden beschikbaar zijn. Deze nieuwe landingservaring op OneDrive voor het web wordt uitgerold naar OneDrive voor werk- en schoolgebruikers.

Een vertrouwde, consistente ervaring voor al uw bestanden

Microsoft is toegewijd aan het bieden van een coherente samenwerkingservaring met bestanden in Microsoft 365 met OneDrive. Daarom hebben ze gewerkt aan het leveren van een intuïtievere deelervaring in Office-apps, OneDrive, SharePoint en Teams, waarmee u snel en krachtig toegang tot informatie kunt verlenen, gedetailleerde besturingselementen voor delen kunt instellen en iedereen kunt zien die u hebt gedeeld. bestanden met en beheer toegangsinstellingen voor individuen en groepen.

deel-ervaring-microsoft-teams-2

Ook heeft Microsoft een vertrouwde bestandservaring gecreëerd in OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams, zodat u snel de bestanden kunt vinden waarmee u regelmatig werkt om ze met collega’s te delen. Of u nu door bestanden bladert, verplaatst of kopieert in het OneDrive- of Microsoft Teams-kanaal, snelkoppelingen naar uw OneDrive toevoegt vanuit een documentbibliotheek in SharePoint-site of Teams, of toegang krijgt tot uw standaard- en privékanaalbestanden van Teams – uw ervaring zal coherent en consistent zijn.

gedeelde-mappen-toevoegen-onedrive-microsoft-teams-1

Een nieuwe manier om je herinneringen te delen

Sinds 2007 zet OneDrive zich in om u gemoedsrust te geven, wetende dat uw foto’s, video’s en bestanden worden beschermd in de cloud en nu heeft Microsoft die toewijding uitgebreid tot een vernieuwde ervaring voor het delen van foto’s om een leven vol herinneringen opnieuw te beleven.

OneDrive-fotoverslag , dat onlangs als preview beschikbaar is gemaakt, brengt al uw herinneringen in een privéfeed die alleen op uitnodiging beschikbaar is en die u kunt delen met familie en vrienden. Het ondersteunt opmerkingen, reacties en meldingen om authentieke interacties te stimuleren door middel van foto’s waar mensen om geven. De functie is nu beschikbaar in Australië in de mobiele OneDrive-app voor Android en iOS, en vanuit je favoriete webbrowser. Microsoft is van plan de nieuwe functie later in 2022 in de Verenigde Staten en andere regio’s zoals Nederland uit te rollen.

Meer weten?

Maak kennis met Microsoft OneDrive

Meer informatie over Microsoft OneDrive?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Een introductie van Microsoft OneDrive

Maak kennis met Microsoft OneDrive

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  nieuwe-vertaal-functies-excel-VERTALEN-DETECTLANGUAGE-2
  Excel

  Nieuwe vertaal functies in Excel: VERTALEN en DETECTLANGUAGE

  Microsoft Excel heeft onlangs twee krachtige nieuwe functies geïntroduceerd: VERTALEN() en DETECTLANGUAGE(). Deze functies zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het vertalen en identificeren van talen direct binnen hun spreadsheets, wat een aanzienlijke verbetering betekent voor iedereen die met meertalige datasets werkt.

  Lees meer...
  crowdstrike-storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!