OfficeGrip_logo

Oudere Outlook versies worden binnenkort niet meer ondersteund

Deadline: 1 november

Vanaf 1 november 2021 verandert de minimale Outlook versie waarmee verbinding gemaakt kan worden in Microsoft 365/ Office 365. De oudere versies van Outlook ondersteunen namelijk niet de nieuwste veiligheidstechnieken om gegevens veilig te houden, waardoor Microsoft heeft besloten deze ondersteuning stop te zetten.

Inhoudsopgave

Microsoft had nog ondersteuning voor oudere Outlook omgevingen

Voor organisaties kan het lastig zijn om te migreren naar een nieuwe omgeving. Dit is de reden dat Microsoft langdurige ondersteuning heeft geboden voor oudere versies van Outlook. Denk dan aan Outlook 2007, 2010 en Office 2013. Deze verouderde omgevingen bieden niet meer de veiligheidsstandaarden die Microsoft nastreeft, waardoor ze vanaf 1 november 2021 niet meer beschikbaar zijn. Het is belangrijk om op tijd te upgraden van deze versies, zodat de organisatie door kan blijven gaan met e-mailen. Ook verhoogt het upgraden naar een nieuwe versie de veiligheid binnen de organisatie.

Outlook ondersteuning

Waarom stop Microsoft met het ondersteunen van oudere Outlook omgevingen?

Oudere versies van Microsoft Outlook, zoals Outlook 2007 en 2010, kunnen geen gebruik maken van de modernere beveiligingsmogelijkheden. Microsoft 365 gaat namelijk steeds meer gebruik maken van moderne authenticatie protocollen, om op deze manier de gegevens beter te beveiligen. Verder wordt er ondersteuning voor HTTP/2 toegevoegd, waardoor er minder bandbreedte en snellere reactietijd mogelijk is.

Het up-to-date houden van een omgeving kan een uitdaging zijn. Toch is het belangrijk om dit te doen vanwege de volgende punten:

  • Beveiligingsupdates beschermen alle gegevens op jouw apparaten
  • De betrouwbaarheid wordt hoger, in de afgelopen 5 jaar zijn 75% van de crashes in Outlook opgelost!
  • Een up-to-date omgeving zorgt ervoor dat je toegang hebt tot de nieuwste functionaliteiten

Het migreren naar een moderne Outlook omgeving

Voor organisaties die gebruik maken van een verouderde Outlook omgeving, is het belangrijk om op tijd te migreren naar een moderne oplossing. Dit zorgt er namelijk voor dat alle gegevens veilig blijven binnen de organisatie. Met een moderne Outlook omgeving maak je als organisatie gebruik van de nieuwste functionaliteiten en werk je daardoor dus efficiënter. Er zijn verschillende mogelijkheden om een mail migratie succesvol uit te voeren. Over mail migraties kun je hier meer lezen.

Tot slot

Maakt jouw organisatie nog gebruik van een verouderde Outlook omgeving? Dan is het verstandig om over te stappen naar een nieuwere versie. Je hebt daardoor niet alleen nieuwe functionaliteiten die je kunt gebruiken, maar ook een omgeving die een stuk veiliger is in gebruik. Benieuwd wat er allemaal voor jouw omgeving moet veranderen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs die je graag verder helpen.

Meer lezen

storing
Achtergrond

Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!