OfficeGrip_logo

Over vier jaar ligt Silicon Valley in China

Over vier jaar zal Silicon Valley niet langer in Amerika liggen, maar in China. Althans, het belangrijkste technologische centrum van de wereld zal over vier jaar in China liggen. Dat is de conclusie van het onderzoek dat consulent KPMG onder meer dan zeshonderd executives uit de hele wereld heeft gehouden.

De onderzoekers stelden vast dat 44% van de executives van mening was dat het technologiecentrum van de wereld zich over vier jaar niet langer in de Verenigde Staten zal bevinden. China werd door 45% genoemd als het nieuwe innovatiecentrum van de wereld, gevolgd door India (21%) en Japan en Zuid-Korea (9%).

Opvallend is dat onder de Amerikaanse executives slechts 28% vreest voor het leiderschap van Silicon Valley. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika loopt dat cijfer echter op tot meer dan 40%, en in Azië en Oceanië tot meer dan 50%. De onderzoekers merkten verder op dat 30 procent van de ondervraagden verwacht dat de grootste technologische doorbraken in de toekomst afkomstig zullen zijn uit China, gevolgd door de Verenigde Staten (29%), India (13%), Japan (8%) en Zuid-Korea (5%).

Ook in de Verenigde Staten verwacht slechts 39%  dat de belangrijkste technologische doorbraken van de toekomst op de Amerikaanse markt zullen worden gecreëerd. Daarentegen ziet 71% van de Chinese respondenten zijn thuisland als de bron van de meest innovatieve ontwikkelingen. Bij de merken worden Apple, Google en Microsoft nog steeds als de belangrijkste innovators ter wereld genoemd. Opvallend is dat hierover in twee landen anders gedacht wordt. In India wordt het Indiase informaticaconcern Infosys naar voor geschoven, terwijl in Israël wordt gewed op IBM en Lenovo.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!