OfficeGrip_logo

PowerPoint Presenter coach is nu beschikbaar

Feedback op jouw presentatievaardigheden

Met de PowerPoint Presenter coach wordt het makkelijker om je presentaties voor te bereiden. De Presenter coach geeft door middel van kunstmatige intelligentie feedback over het tempo, het gebruik van monotone toonhoogte en over het gebruik van slechte grammatica. Omdat we steeds meer vanuit een hybride werkomgeving zijn gaan werken, is het belangrijk om goede presentaties te geven. We bekijken hier welke functies er worden toegevoegd aan de PowerPoint Presenter coach.

Drie nieuwe feedback functies voor PowerPoint Presenter coach

De PowerPoint Presenter coach was in eerste instantie alleen beschikbaar voor PowerPoint web. Microsoft heeft nu ook ondersteuning toegevoegd voor Windows, Mac, iOS en Android. Dit betekent dat je altijd en overal gebruik kan maken van deze nieuwe functie.

In de PowerPoint Presenter coach zijn nu drie nieuwe onderdelen toegevoegd waarop feedback wordt gegeven. Deze drie nieuwe onderdelen geven feedback op lichaamstaal, repetitief taalgebruik en uitspraak.

Lichaamstaal

De manier waarop je een presentatie geeft kan net zoveel impact hebben als de woorden die je zegt. Je lichaamstaal is dus een belangrijk onderdeel van een presentatie. Met de nieuwe functies in PowerPoint Presenter coach is het nu mogelijk om je camera aan te zetten tijdens het oefenen. Dit zorgt ervoor dat je feedback krijgt op de volgende onderdelen: 

  1. Is je gezicht duidelijk zichtbaar
  2. Kijk je recht in de camera
  3. Is er voldoende afstand tussen jou en de camera


Deze functie is zichtbaar in de feedback samenvatting en laat zien of je goed zichtbaar bent, goed voor de camera zit en of je recht in de camera kijkt.

Lichaamstaal feedback met Presenter Coach op PowerPoint voor web

Repetitief taalgebruik

Tijdens het geven van een presentatie kan het voorkomen dat je woorden en/of zinsdelen herhaaldelijk gebruikt, zonder dat jij je ervan bewust bent. Voor het publiek kan het herhalen van woorden en zinsdelen zorgen voor afleiding, waardoor ze niet alles van het verhaal meekrijgen. Met de PowerPoint Presenter coach worden deze woorden en zinsdelen herkend en krijg je hier feedback op. Dit zorgt ervoor dat het publiek meer betrokken is tijdens je presentatie. In de feedback kun je ook synoniemen terugvinden, waardoor je kunt afwisselen met het taalgebruik.

Herhaalde taal identificeren met Presenter Coach op PowerPoint voor web

Uitspraak

De Presenter coach kan tijdens het oefenen advies geven over de juiste uitspraak van een woord. Mocht je een woord verkeerd hebben uitgesproken, dan geeft de Presenter coach feedback over de juiste uitspraak van het woord. Tijdens het ontwikkelen van deze functie is er rekening gehouden met verschillende accenten, waardoor de feedback nog beter aansluit. In het feedback rapport kun je zien welke woorden er verkeerd zijn uitgesproken en wat de juiste uitspraak is van een woord.

Herhaalde taal identificeren met Presenter Coach op PowerPoint voor web

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functionaliteiten die aan de PowerPoint Presenter coach zijn toegevoegd. Deze functie zijn vandaag uit te proberen in de preview-versie van PowerPoint voor het web.

Presenter coach slaat geen video- of audiogegevens op van het oefenen tijdens een PowerPoint presentatie. Jouw privacy staat voorop en Microsoft probeert met de PowerPoint Presenter coach je presentatievaardigheden te verbeteren.

Meer lezen

neomounts
Eindgebruiker

Optimaliseer uw werkplek: ontdek de ideale monitorarm, laptopstand en trolley voor uw organisatie

In de dynamische wereld van moderne werkplekken is ergonomie cruciaal voor een productieve en comfortabele werkomgeving. Daarom presenteren wij met trots onze aanbevolen producten, variërend van NEXT-series monitorarmen tot handige laptopstands en veelzijdige trolleys. In deze blog nemen we een kijkje in de unieke eigenschappen van elk product in onze selectie.

Lees meer...
Stream-Microsoft
Eindgebruiker

Microsoft Stream: de toekomst van video in Microsoft 365

De toekomst van video op het werk ziet er rooskleurig uit met Microsoft Stream, het videoplatform binnen Microsoft 365 voor bedrijven. Dit platform integreert video’s in de dagelijkse gang van zaken op het werk. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, kunt u uw video’s boeiender en toegankelijker maken voor mensen op uw werk.

Lees meer...
excellente-klantbeleving
Achtergrond

Vernieuwde klantbeleving: de kracht van ons nieuwe ticketsysteem

Bij OfficeGrip is ons voornaamste doel om langdurige en waardevolle relaties met onze klanten op te bouwen. Om hierin te kunnen excelleren is recentelijk de Customer Experience-afdeling opgericht, die een cruciale rol gaat spelen als verbindende schakel tussen onze organisatie en klanten. In dit blogartikel licht ik graag uit hoe dit team niet alleen problemen oplost, maar ook een waardevolle toevoeging biedt aan onze klanten.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!