OfficeGrip_logo

PowerPoint Presenter coach is nu beschikbaar

Feedback op jouw presentatievaardigheden

Met de PowerPoint Presenter coach wordt het makkelijker om je presentaties voor te bereiden. De Presenter coach geeft door middel van kunstmatige intelligentie feedback over het tempo, het gebruik van monotone toonhoogte en over het gebruik van slechte grammatica. Omdat we steeds meer vanuit een hybride werkomgeving zijn gaan werken, is het belangrijk om goede presentaties te geven. We bekijken hier welke functies er worden toegevoegd aan de PowerPoint Presenter coach.

Drie nieuwe feedback functies voor PowerPoint Presenter coach

De PowerPoint Presenter coach was in eerste instantie alleen beschikbaar voor PowerPoint web. Microsoft heeft nu ook ondersteuning toegevoegd voor Windows, Mac, iOS en Android. Dit betekent dat je altijd en overal gebruik kan maken van deze nieuwe functie.

In de PowerPoint Presenter coach zijn nu drie nieuwe onderdelen toegevoegd waarop feedback wordt gegeven. Deze drie nieuwe onderdelen geven feedback op lichaamstaal, repetitief taalgebruik en uitspraak.

Lichaamstaal

De manier waarop je een presentatie geeft kan net zoveel impact hebben als de woorden die je zegt. Je lichaamstaal is dus een belangrijk onderdeel van een presentatie. Met de nieuwe functies in PowerPoint Presenter coach is het nu mogelijk om je camera aan te zetten tijdens het oefenen. Dit zorgt ervoor dat je feedback krijgt op de volgende onderdelen: 

  1. Is je gezicht duidelijk zichtbaar
  2. Kijk je recht in de camera
  3. Is er voldoende afstand tussen jou en de camera


Deze functie is zichtbaar in de feedback samenvatting en laat zien of je goed zichtbaar bent, goed voor de camera zit en of je recht in de camera kijkt.

Lichaamstaal feedback met Presenter Coach op PowerPoint voor web

Repetitief taalgebruik

Tijdens het geven van een presentatie kan het voorkomen dat je woorden en/of zinsdelen herhaaldelijk gebruikt, zonder dat jij je ervan bewust bent. Voor het publiek kan het herhalen van woorden en zinsdelen zorgen voor afleiding, waardoor ze niet alles van het verhaal meekrijgen. Met de PowerPoint Presenter coach worden deze woorden en zinsdelen herkend en krijg je hier feedback op. Dit zorgt ervoor dat het publiek meer betrokken is tijdens je presentatie. In de feedback kun je ook synoniemen terugvinden, waardoor je kunt afwisselen met het taalgebruik.

Herhaalde taal identificeren met Presenter Coach op PowerPoint voor web

Uitspraak

De Presenter coach kan tijdens het oefenen advies geven over de juiste uitspraak van een woord. Mocht je een woord verkeerd hebben uitgesproken, dan geeft de Presenter coach feedback over de juiste uitspraak van het woord. Tijdens het ontwikkelen van deze functie is er rekening gehouden met verschillende accenten, waardoor de feedback nog beter aansluit. In het feedback rapport kun je zien welke woorden er verkeerd zijn uitgesproken en wat de juiste uitspraak is van een woord.

Herhaalde taal identificeren met Presenter Coach op PowerPoint voor web

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functionaliteiten die aan de PowerPoint Presenter coach zijn toegevoegd. Deze functie zijn vandaag uit te proberen in de preview-versie van PowerPoint voor het web.

Presenter coach slaat geen video- of audiogegevens op van het oefenen tijdens een PowerPoint presentatie. Jouw privacy staat voorop en Microsoft probeert met de PowerPoint Presenter coach je presentatievaardigheden te verbeteren.

Meer lezen

hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
Microsoft Teams

Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

Lees meer...
wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
Achtergrond

Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

Lees meer...
adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
IT Manager

Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!