OfficeGrip_logo

Prijzen Surface-tablet verschijnen kort online

De Surface-tablets van Microsoft zullen vanaf 26 oktober verkrijgbaar zijn vanaf 499 dollar. Of de tablet naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Op de Amerikaanse website van Microsoft verschenen dinsdag drie modellen van de Surface. Na enkele minuten verdwenen de tablets echter weer.

Inwoners van de Verenigde Staten konden volgens de pagina die kort online stond vanaf dinsdag een voorbestelling plaatsen voor de Surface. Voorlopig gaat het nog alleen om het model met Windows RT. Er zal uiteindelijk ook een variant met Windows 8 Pro verkocht worden.

499 dollar

Voor 499 dollar krijgt een klant de 32 GB Surface zonder Touch Cover, een speciale cover met aanraakgevoelig toetsenbord.

De tablet is zoals gezegd dan uitgerust met Windows RT, een beperkte tabletversie van Windows 8. Het apparaat heeft een 10,6 inch scherm met een resolutie van 1366×768 pixels en de accu zou acht uur mee moeten gaan.

De Surface beschikt over een USB-poort, Micro SD-kaartlezer en twee camera’s.

Het 32 GB-model met Touch Cover kost 599 dollar, terwijl de cover los 119 dollar kost. Als een klant de accessoire direct bij de tablet bestelt, wordt er dus 19 dollar korting gegeven. Ten slotte kunnen Amerikanen ook een 64 GB-versie met Touch Cover bestellen. Deze kost 699 dollar.

Nederland

Het is nog niet duidelijk of de Surface ook naar Nederland komt. 25 oktober houdt Microsoft om middernacht (Amerikaanse tijd) een persconferentie rond de Surface. Dan wordt naar verwachting meer duidelijk.

26 oktober wordt Windows 8 gelanceerd en zal ook de Surface verkrijgbaar zijn in in ieder geval de Verenigde Staten. Dinsdag schreef the Wall Street Journal nog op basis van anonieme bronnen dat Microsoft drie tot vijf miljoen exemplaren besteld zou hebben voor het vierde kwartaal.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!