OfficeGrip_logo

Review: Nokia Lumia 900

Eind 2012 gooide Nokia hoge ogen met de Lumia 800, de combinatie van het prachtige design en het inventieve Windows Phone met zijn Metro-interface leverde zowel bij de pers als bij de consument lovende reacties op. Er zitten dan nog wel wat haken en ogen aan het relatief nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft, maar ze hebben in ieder geval gekozen voor een andere aanpak dan Google en Apple met respectievelijk Android en iOS.

Kort na de lancering van de Lumia 800 kondigde Nokia de Lumia 900 aan. Qua design vertoont dit model veel gelijkenissen met zijn broertje, maar is met zijn 4,3 inch een flink stuk groter. Daarnaast beschikt de Lumia 900 wel over een front facing camera en een gyroscoop.

De samenwerking is echter nog niet het grote succes geworden waar beide bedrijven op hadden gehoopt. Langzaamaan lijkt Windows Phone wat aan populariteit te winnen en klimpt het zelfs in een aantal regio’s over het marktaandeel van RIM en zijn BlackBerry-smartphones heen. Het heeft echter nog een flinke weg te gaan tot het ook maar in de buurt komt van de twee heersende partijen, Android en iOS. Nokia hoopt uiteraard dat de Lumia 900 daar een bijdrage aan kan leveren. Het toestel heeft een adviesprijs van 549 euro. Wij testen de zwarte variant, maar heb je liever een ander kleurtje is er ook nog de keuze voor wit, magenta (roze) of cyaan (blauw).

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!