OfficeGrip_logo

Samsung onthult Windows 8-laptops met touchscreens

Samsung heeft woensdag twee nieuwe laptops onthuld. De Series 7 Chronos is een update van het huidige model en de Series 7 Ultra is de eerste ultrabook in de serie. Beide modellen hebben een touchscreen.

Dat maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend. De twee Windows 8-laptops zullen op gadgetbeurs CES voor het eerst getoond worden. CES vindt vanaf 8 januari plaats in Las Vegas. Prijzen heeft Samsung nog niet bekendgemaakt. 
Het bedrijf richt de Series 7 Chronos op de ‘professionele gebruiker’. De laptop draait op Windows 8 en moet vooral veel sneller zijn, volgens het bedrijf zelfs tot 150 procent sneller dan huidige modellen wat betreft browsen en het draaien van apps.

Het apparaat beschikt over multitouchfunctionaliteit, 16 GB werkgeheugen, tot 1 TB opslag en is 20,9 millimeter dik. De Chronos weegt 2,35 kilo en zou een accuduur van 11 uur hebben. Het gaat om een 15, 6 inch-model met een resolutie van 1920×1080 pixels. De laptop meet verder 37,6 bij 25 centimeter.

Ultrabook

De Series 7 Ultra is met 17,5 millimeter een stuk dunner. De laptop mét optioneel touchscreen is echter iets dikker: 18,9 millimeter. Het gewicht ligt op respectievelijk 1,46 en 1,65 kilo. Het schermformaat komt uit op 13,3 inch met dezelfde resolutie als de Chronos. Verder rust Samsung de ultrabook uit met een helderheid van 350 nits. Het bedrijf stelt dat het scherm daarmee helderder is dan in vorige modellen. Het display is bovendien breder en de kijkhoeken zouden verbeterd zijn. De afmetingen van de ultrabook komt uit op 32,4 bij 22,4 centimeter.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!