Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

SharePoint introduceert nieuwe beveiligingsopties.

Veilig samenwerken met de organisatie.

Het werken op afstand is enorm in populariteit toegenomen. Dit heeft een aantal uitdagingen met zich meegebracht. Denk dan aan het beheren en beveiligen van alle bedrijfsgegevens en toegang verlenen aan werknemers. Met Microsoft SharePoint creëer je zo’n veilige werkomgeving waarin alle informatie is terug te vinden. Met de nieuwste beveiligingsopties zijn er meer mogelijkheden om de beveiliging in te stellen.

SharePoint toegang automatisch intrekken na een bepaalde tijd

SharePoint biedt de mogelijkheid om met externe personen samen te werken. Dit maakt het makkelijker om op een veilige en efficiënte manier documenten te delen. SharePoint heeft nu de mogelijkheid om een tijdslimiet in te stellen voor het delen van gegevens.

Het tijdslimiet kan voor bijvoorbeeld 30 dagen worden ingesteld, waarna de externe toegang automatisch wordt stopgezet. Dit tijdslimiet gaat in vanaf het moment dat de externe gast een uitnodiging heeft gehad, waarna deze automatisch verloopt na het ingestelde limiet. Site admins kunnen een gedetailleerd rapport krijgen over wie er toegang heeft. Dit zorgt ervoor dat er toezicht blijft over wie welke documenten kan inzien. De site admins bezitten ook over de mogelijkheid om de toegang te verlengen voor externe personen, wat zorgt voor optimale controle.

Bescherm gevoelige gegevens in SharePoint met labels

Microsoft heeft recent gevoeligheid labels toegevoegd aan SharePoint. Met deze gevoeligheid labels kunnen documenten worden gemarkeerd wanneer deze gevoelige data bevatten. Het wordt zo mogelijk om verschillende privacyregels en beleidsregels in te stellen voor deze documenten. Voor meer informatie over de gevoeligheid labels kun je hier kijken.

SharePoint beveiliging labels

Vanaf nu is het mogelijk om beleidsregels in te stellen op basis van gevoeligheid labels. Het is dus mogelijk om het beleid aan te passen afhankelijk van de ingestelde labels van een document. Dit kan dus voorkomen dat gevoelige interne documenten per ongelijk met externe personen wordt gedeeld. Admins kunnen verschillende regels instellen voor de beschikbare labels. Zo wordt het mogelijk om een “algemeen” label wel te kunnen delen met externe, maar een document met het label “vertrouwelijk” niet. Bij het selecteren van een label worden automatisch de juiste beleidsregels toegepast.

Blokkeer de toegang via een externe gedeelde link

Stel je voor dat er een gedeelde link wordt verstuurd naar externe partners. Je wilt vanwege de gevoelige inhoud extra toegangsregels instellen, zodat je zeker weet dat alleen de juiste persoon in de organisatie toegang heeft. Dit is nu mogelijk met DLP (Data loss prevention) beleidsregels. Administrators kunnen het beleid zo aanpassen dat het delen en openen van een document met gevoelige inhoud wordt geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat alleen de juiste personen toegang hebben tot de benodigde gegevens. Meer informatie over DLP kun je hier vinden.

SharePoint DLP Data loss prevention

Log SharePoint gebruikers uit vanaf het admin center

Het kan voorkomen dat gebruikers vanaf afstand uitgelogd moeten worden. Denk dan aan het verlies of diefstal van apparaten. Om te zorgen dat gegevens niet op straat belanden, is het vanaf nu mogelijk om gebruikers vanaf het admin portaal uit te loggen. IT-beheerders kunnen zo met één klik alle sessies van een gebruiker direct beëindigen. Dit is mogelijk op zowel beheerde als onbeheerde apparaten.

Microsoft SharePoint uitloggen gebruikers admin

Tot slot

Dit zijn de nieuwste beveiligingsopties die aan SharePoint zijn toegevoegd. Met deze toevoegingen wordt het nog makkelijker om controle te behouden over alle data. Ben je nu benieuwd naar wat SharePoint voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan ons eBook om kennis te maken met SharePoint.

Maak kennis met SharePoint foto

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Moderne werkplek Microsoft 365
  CEO

  Een moderne werkplek met Microsoft 365

  Het creëren van een moderne werkplek met Microsoft 365 helpt binnen een organisatie om efficiënter te werken. Nu we steeds meer vanuit huis zijn gaan werken kan een moderne werkplek met Microsoft 365 eigenlijk niet meer ontbreken. Deze werkplek zorgt er namelijk voor dat het complete bedrijf vanaf elke locatie kan werken. Een moderne werkplek heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van werken. Wij leggen hier uit wat jij allemaal moet weten over de Microsoft 365 oplossing voor de moderne werkplek.

  Lees meer...
  Microsoft Whiteboard update
  Eindgebruiker

  Maak kennis met het nieuwe Microsoft Whiteboard

  Microsoft introduceert een nieuw design voor Microsoft Whiteboard. Met een Microsoft Whiteboard wordt het makkelijker om samen te werken op een creatieve manier. Vanaf nu is het nieuwe Microsoft Whiteboard beschikbaar voor iedereen met een Microsoft 365 omgeving. Met deze nieuwe innovaties in Microsoft Whiteboard wordt het mogelijk om nog beter samen te werken, ook wanneer je niet samen in één ruimte bent.

  Lees meer...
  Microsoft Defender voor Eindpunt iOS en Android app
  Azure

  Nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Defender voor Eindpunt

  Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor Microsoft Defender voor Eindpunt. Deze nieuwe mogelijkheden hebben betrekking op het Android en iOS platform. Met de nieuwste mogelijkheden wordt het nog makkelijker om extra bescherming te bieden, beveiligingsrisico’s in de organisatie te verminderen en veilig toegang te geven tot gegevens.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.