OfficeGrip_logo

SkyDrive: Altijd en overal toegang tot je bestanden

Het Nieuwe Werken is een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. In het Nieuwe Werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor voelen mensen zich prettiger. En wordt de organisatie productiever. Het Nieuwe Werken is in de praktijk voor elke organisatie anders.

Deze visie willen we graag terug laten komen in onze OfficeGrip diensten. Door soortgelijke technologieën toe te passen in onze producten creëren we programma’s die de samenwerking en communicatie tussen mensen bevordert. Naast de programma’s die zorgen voor de integratie van spraak, video, mail en chat (Windows Lync) introduceren we onze clouddienst SkyDrive die het proces van toegankelijkheid, delen en samenwerken perfect ondersteunt. Bekijk hoe je overal toegang hebt tot je bestanden in de Skydrive-infographic onderaan dit blog.

Waarom SkyDrive?

Denk eens aan hoeveel verschillende apparaten je elke dag gebruikt. Je maakt foto’s met je telefoon. Je maakt en bewerkt belangrijke documenten op je werk-pc. En thuis op je laptop voltooi je je werk voor vandaag, werk je je takenlijst bij en deel je foto’s. Zou het niet fijn zijn als je op al je apparaten toegang tot je bestanden had? Met SkyDrive heb je altijd je belangrijke documenten, notities, foto’s en video’s bij de hand. Alles wat je opslaat op SkyDrive, is automatisch beschikbaar vanaf elk apparaat. Synchronisatie of kabels zijn niet nodig.

Door de handige integratie van Microsoft Office Web Apps in SkyDrive kun je altijd en overal documenten openen en delen (zelfs als Microsoft Office niet op je pc is geïnstalleerd).

Dit betekent dat je uit elk willekeurig internetcafé, bibliotheek of thuis vanaf de bank kunt inloggen en tegelijk aan dezelfde groepsopdracht in Microsoft Word kunt werken. Ook Powerpoint, Excel en OneNote worden hier ondersteund. Door je bestanden op te slaan in SkyDrive, heb je op elke locatie al je documenten, aantekeningen, muziek, foto’s en video’s bij de hand.

SkyDrive-app

Er is ook een speciale SkyDrive-app voor de Windows-pc, Windows Phone, Mac, iPad en iPhone. Wanneer je de gratis SkyDrive-app installeert op je computer, heb je vanaf vrijwel elke locatie toegang tot je foto´s en bestanden. Je hoeft je zo nooit zorgen te maken over het vergeten van een foto of bestand.

Met de SkyDrive-app heb je toegang tot de bestanden op je pc´s en Mac´s waarop deze app geïnstalleerd is. Dus ook de bestanden die lokaal op je harde schijf staan en die je niet in je SkyDrive bewaart. SkyDrive wordt hiermee een afstandsbediening tussen verschillende computers.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!