OfficeGrip_logo
We zijn alweer een aantal maanden verwijderd van de uitbraak van COVID-19 en het verplichte thuiswerken voor veel kantoormedewerkers. Wat we merken bij de klanten die we spreken is dat we langzaam overgegaan van een uitgangspunt van ‘alles op afstand’ naar een meer hybride model van thuis en op kantoor werken. Microsoft staat hierin ook niet stil en bestudeerd hoe hun samenwerkingstools kunnen gebruiken om deze shift te ondersteunen. Hiervoor hebben ze o.a. samengewerkt met experts in virtual reality-, AI- en productiviteitsonderzoek om de toekomst van werk te helpen begrijpen. Deze maand kondigt Microsoft een reeks nieuwe functies aan binnen Microsoft Teams die virtuele interacties natuurlijker, aantrekkelijker en uiteindelijk een stuk menselijker moeten maken. Laten we kijken naar de functies die dit mogelijk moeten gaan maken:

Together mode

In een tijd waarin mensen meer virtuele vergaderingen houden dan ooit, heeft recent onderzoek van Microsoft aangetoond dat velen van ons zich minder verbonden voelen met het bedrijf sinds ze naar werken op afstand zijn geswitched. Ook blijkt dat medewerkers meer vermoeidheid ervaren tijdens videovergaderingen dan tijdens persoonlijke samenwerking. De Together-modus is een nieuwe vergaderervaring in Teams die AI-segmentatietechnologie gebruikt om deelnemers digitaal in een gedeelde achtergrond te plaatsen, waardoor het voelt alsof je in dezelfde ruimte zit met alle anderen in de vergadering of klas. De Together-mode maakt vergaderingen boeiender door u te helpen focussen op de gezichten en lichaamstaal van anderen en het gemakkelijker te maken om de non-verbale signalen die zo belangrijk zijn voor menselijke interactie op te pikken. Het is geweldig voor vergaderingen waarin meerdere mensen spreken, zoals brainstorms of rondetafelgesprekken, omdat het voor deelnemers gemakkelijker maakt om te begrijpen wie er praat. De Together-modus met auditoriumweergave wordt op dit moment uitgerold en zal in augustus algemeen beschikbaar zijn. Verwacht meer functionaliteiten binnen de Together-mode binnen afzienbare tijd.

Dynamische weergave

Hoewel de Together-modus een buitengewone nieuwe vergaderervaring biedt, is deze niet bedoeld voor elke vergadering. Traditionele videovergaderingen die mensen dagelijks gebruiken kunnen ook boeiender en dynamischer worden. Een reeks verbeteringen die Microsoft aanduidt als dynamische weergave, geeft u meer controle over hoe u gedeelde inhoud en andere deelnemers in een vergadering ziet. Met behulp van AI optimaliseren vergaderingen dynamisch gedeelde inhoud en videodeelnemers. Met nieuwe bedieningselementen, waaronder de mogelijkheid om gedeelde inhoud en specifieke deelnemers naast elkaar weer te geven, kunt u de weergave aanpassen aan uw voorkeuren en behoeften. Dynamische weergave bouwt voort op de verbeteringen die Microsoft vorige maand heeft aangekondigd, waaronder een grote galerijweergave (uitrol in augustus), waar u tegelijkertijd video van maximaal 49 mensen in een vergadering kunt zien en virtuele brainstormruimten, waardoor organisatoren van vergaderingen de deelnemers in kleinere groepen kunnen opsplitsen voor zaken als brainstormsessies of werkgroepdiscussies. Een afbeelding van de nieuwe dynamische weergave. Dynamische weergave Grote galerijweergaveEen afbeelding van de nieuwe grote galerijweergave.

Videofilters

We zijn allemaal bekend geraakt met videofilters die worden gebruikt in fotografie- en sociale media-apps, en nu brengen we ze naar Teams. Voordat u deelneemt aan een vergadering, kunt u de filters gebruiken om de belichtingsniveaus subtiel aan te passen en de focus van de camera te verzachten om uw uiterlijk aan te passen. Een geanimeerd beeld van achtergrondfilters.

‘Reflect’ berichten

Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat het welzijn van werknemers belangrijker is dan ooit. Het creëren van een emotioneel ondersteunende omgeving is de sleutel om mensen gezond, gelukkig en gefocust te houden. De nieuwe berichten-extensie Reflect biedt managers, leiders en docenten een gemakkelijke manier om in te checken hoe hun team of studenten zich voelen – in het algemeen, of over een specifiek onderwerp zoals de balans tussen werk en privé, de status van een project, actuele gebeurtenissen, of een verandering binnen de organisatie. IT-beheerders kunnen de Reflect-extensie van GitHub installeren en vervolgens beschikbaar maken voor werknemers in hun organisatie in het menu voor berichtextensies. Eenmaal geïnstalleerd, biedt de extensie voorgestelde incheckvragen en de mogelijkheid om aangepaste vragen toe te voegen waar teamleden op kunnen reageren in een poll-achtige ervaring. Managers of docenten kunnen er ook voor kiezen om enquêteresultaten anoniem te maken. De Reflect-berichtextensie is de komende weken beschikbaar. Een afbeelding van reflect messaging-extensie.

Download het gratis eBook:

8 tips voor het succes van microsoft teams governance

In dit ebook behandelen we 8 belangrijke onderwerpen waarover je afspraken dient te maken voor het effectief beheren van Microsoft Teams.

8-tips-microsoft-teams-governance-2

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

    Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!