OfficeGrip_logo
5-dingen-moet-weten-apps-teams-3
5-dingen-moet-weten-apps-teams-2


Met apps kun je meer doen in Teams. Denk bijvoorbeeld aan de tools, bestanden en dashboards die jouw organisatie al gebruikt. Velen van hen kunnen rechtstreeks in Teams worden toegevoegd. En je kunt nieuwe vinden door naar  Apps te gaan  Store-knop.

Hier zijn vijf dingen die je moet weten over apps:

1. Je kunt apps in tabbladen gebruiken in zowel chats als kanalen.

Als je met verschillende mensen werkt, wil je verschillende informatie en verschillende tools bij de hand hebben. Je kunt relevante bestanden en apps als tabbladen toevoegen aan elk Teams-gesprek.

Jouw team kan bijvoorbeeld meerdere keren per dag een Trello-bord beoordelen. Of een kleinere groep wil misschien samenwerken aan een PowerPoint-deck. Om dit in Teams te doen, voeg je een tabblad toe Toevoegen knop  bovenaan een chat of kanaal om aan de slag te gaan.

Opmerking: Om van een specifiek bestand een tabblad te maken, moet jij of een teamgenoot het eerst uploaden naar Bestanden of als bijlage toevoegen aan een bericht in de chat of het kanaal. Nadat je jouw app hebt gekozen, krijg je bestanden van dat type te zien die je voor het tabblad kunt selecteren.

2. Dankzij apps kunnen berichten meer zijn dan alleen tekst.

Bij sommige apps kun je inhoud uit de app rechtstreeks in Teams-berichten invoegen. Deze berichten zitten boordevol informatie, hebben functionaliteit of zien er gewoon cool uit.

Om er een te gebruiken, selecteer je Knop Meer opties  onder het vak waarin je een bericht typt en kies je een app.

Vak waarin je Berichten typt in Microsoft Teams

Klik met de rechtermuisknop op een favoriete app om deze tepinnen Pin  voor gemakkelijke en snelle toegang.

3. Sommige apps beantwoorden vragen en voeren opdrachten uit.

Een bekend voordeel van Teams is samenwerking met collega’s – een minder bekend voordeel is het werken met bots! 

Je kunt communiceren met bots door ze te @vermelden in chats, kanalen of zoekopdrachten. Je kunt bijvoorbeeld chatten met Survey Monkey om rechtstreeks vanuit een bericht een nieuwe peiling te maken. Of @vermeld Wikipedia in het opdrachtvak  om artikelen te zoeken en te delen.

Bots geven je misschien niet dezelfde warme, persoonlijke gevoelens als jouw collega’s, maar ze kunnen je tijd besparen door bepaalde taken uit te voeren.

4. App-notificaties houden de juiste mensen op de hoogte.

Zijn er bepaalde meldingen die nuttig zijn voor het hele team? Ga naar het gewenste kanaal, selecteer Meer opties  Knop Meer opties Connectoren en kies een app. Vervolgens wordt je gevraagd om meldingen te configureren.

5. Sommige apps bieden een persoonlijk overzicht.

Elke app met een persoonlijke weergave verschijnt aan de linkerkant van Teams. Vanaf hier kun je jouw taken in vogelvlucht bekijken of gewoon een plek hebben om jouw eigen ding te doen!

Persoonlijke apps

Klik met de rechtermuisknop op een app icoon om deze te pinnen Pin voor gemakkelijke en snelle toegang.  Losmaken

Een laatste opmerking: Elke app heeft één of meer van de functies die in dit artikel worden uitgelegd. Bekijk de beschrijving om te zien wat het kan doen. Het maakt niet uit waar je een app toevoegt, alle functies zijn klaar voor gebruik op de juiste plaatsen in Teams!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!