OfficeGrip_logo

Waarom een Microsoft Teams training handig is

Efficiënter werken met Microsoft Teams

Microsoft Teams is de centrale plek om samen te werken met collega’s. Het creëert een veilige omgeving waarin je toegang hebt tot alle gegevens. Omdat Microsoft Teams een uitgebreid programma is, kan een Microsoft Teams training handig zijn. Er zijn namelijk verschillende functionaliteiten beschikbaar, die bij een Microsoft Teams training worden toegelicht.

Inhoudsopgave

Een Microsoft Teams training helpt gebruikers efficiënter werken

Het gebruiken van nieuwe apps kan in het begin wat lastiger zijn. Microsoft Teams is een applicatie die heel veel kan, maar daardoor kan het in eerste instantie lastig zijn om je weg te vinden. Gebruikers kunnen baat hebben bij een training, omdat alle belangrijke functionaliteiten worden toegelicht. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Teams efficiënter wordt gebruikt binnen de organisatie.

Voor eindgebruikers is het ook prettiger om een training voor Microsoft Teams te krijgen. Een nieuwe omgeving brengt namelijk uitdagingen met zich mee. Werknemers werken vaak op een vaste manier, waardoor veranderen lastiger is. Met Microsoft Teams kun je bijvoorbeeld korte berichten naar elkaar sturen. Werknemers moeten hier wel van op de hoogte zijn hoe dit werkt. Op het moment dat zoiets niet wordt uitgelegd, dan wordt er nog steeds heen en weer gemaild voor vragen. Om het maximale uit een Microsoft Teams omgeving te halen, is een training erg van belang.

Een Microsoft Teams training verhoogt het kennisniveau

Een Microsoft Teams training zorgt ervoor dat gebruikers sneller aan de slag kunnen. De beschikbare functionaliteiten worden namelijk toegelicht, waardoor gebruikers weten wat het programma kan en waar alle opties zich bevinden. Deze trainingen verhogen daardoor het kennisniveau binnen de organisatie. Voor gebruikers wordt het makkelijker om een omgeving te gebruiken, waardoor er ook direct meer mee wordt gedaan. Op het moment dat wij een project implementeren, maken wij altijd gebruik van ons adoptie & change management traject. Het toevoegen van een ICT-oplossing is een ding, maar de menselijke kant mag zeker niet worden overgeslagen.

Microsoft Teams training

Wat wordt er bij een Microsoft Teams training gegeven?

Bij een Microsoft Teams training worden de meest gebruikte functies toegelicht. Dit zijn bijvoorbeeld de 1-op-1 gesprekken, de chatfunctie, meldingsinstellingen, vergaderingen inplannen en nog veel meer. Microsoft Teams is namelijk een applicatie die veel kan, waardoor gebruikers alternatieve methodes niet meer hoeven te gebruiken.

Een makkelijk voorbeeld is het mailen voor korte vragen. Binnen Microsoft Teams is er een chatfunctie aanwezig, waardoor korte vragen snel en gemakkelijk kunnen worden gesteld. Op het moment dat gebruikers niet goed getraind worden, blijven zij de e-mail gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er geen consistentie is, wat weer zorgt voor minder efficiëntie. Met een Microsoft Teams training krijgt iedereen dus dezelfde instructies, waarmee er consistent wordt gewerkt binnen de organisatie.

Praktische tips bij een Microsoft Teams training

In een Microsoft Teams training worden dus de belangrijkste functionaliteiten besproken. Bij een training worden er ook een aantal praktische tips besproken om efficiënter te werken. Denk dan aan het blokkeren van meldingen tijdens vergaderingen en een aantal handige tips voor bij het vergaderen. Zo zijn er nog veel verschillende kleine tips bij het gebruiken van Microsoft Teams. Wij geven bij een Microsoft Teams training verschillende tips en tricks, waardoor de gehele organisatie efficiënter kan werken.

Tot slot

Het is dus belangrijk om werknemers goed te trainen en begeleiden. Met een Microsoft Teams training zorg je ervoor dat er efficiënter binnen de organisatie wordt gewerkt. Het is namelijk niet gemakkelijk om een nieuwe werkwijze aan te leren. Met een Microsoft Teams training wordt het voor gebruikers duidelijker wat ze kunnen doen binnen de omgeving. Benieuwd naar zo’n training? Neem dan contact met ons op!

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie
  Microsoft 365

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie

  We zien dat steeds meer organisaties het mogelijk maken om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Hybride werken is enorm in populariteit toegenomen, omdat werknemers het prettig vinden gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om dit succesvol te kunnen doen zijn er wel een aantal benodigdheden. Zo moeten de juiste spullen aanwezig zijn en moet de IT-omgeving goed op orde zijn. Daarom kijken wij hier hoe je als organisatie succesvol hybride werken kan faciliteren.

  Lees meer...
  Wat is Microsoft Entra
  Beveiliging

  Wat is Microsoft Entra

  Microsoft Entra is een nieuw product specifiek gericht op beveiliging. Het maakt onderdeel uit van het identiteit en toegangsbeheer en bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Met Microsoft Entra krijgen organisaties inzicht in de rechtenstructuur, identiteiten die inloggen, verschillende soorten infrastructuren en verificatie van werknemers.

  Lees meer...
  Microsoft Teams als VoIP oplossing
  CEO

  Microsoft Teams als VoIP oplossing

  Met een VoIP oplossing wordt het mogelijk om te bellen via een internetverbinding. Deze VoIP oplossing kun je ook in de Microsoft Teams omgeving implementeren. Op deze manier wordt Microsoft Teams jouw centrale hub voor alle bedrijfscommunicatie. Dit voorkomt dat er een aparte VoIP omgeving nodig is, wat weer onnodige kosten met zich meebrengt.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!