OfficeGrip_logo

Wat is er nieuw in Microsoft Teams

September 2021

Microsoft heeft in september een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het Teams platform. Deze nieuwe functionaliteiten bouwen voort op de bestaande functionaliteiten in Microsoft Teams. Zo zijn er een aantal aanpassingen gedaan die invloed hebben op het chatten, vergaderen en samenwerken met elkaar. Wij lopen hier door alle nieuwe functionaliteiten heen.

Inhoudsopgave

Verbeteringen in Vergaderen en presenteren

Geef makkelijker een presentatie in Microsoft Teams

Het is nu makkelijker om een presentatie te geven in een Microsoft Teams vergadering. Microsoft heeft namelijk een knop toegevoegd in de PowerPoint App en PowerPoint Web omgeving om direct een PowerPoint te delen. Door op deze knop te klikken wordt direct een presentatie gedeeld met alle personen die zich in deze vergadering bevinden.

Microsoft Teams Presentatie delen

Microsoft Teams vergaderingen nu via Apple CarPlay

Voor werknemers die vaak onderweg zijn is het nu mogelijk om deel te nemen aan vergaderingen via Apple CarPlay. Het was al mogelijk om te bellen via CarPlay, maar nu is het ook mogelijk om vergaderingen bij te wonen. Door Siri te gebruiken kun je handsfree deelnemen aan vergaderingen, waardoor je niet afgeleid wordt in het verkeer.

Microsoft Teams Apple CarPlay

Zet deelnemers in de schijnwerpers en/of pin deelnemers in vergaderingen

Het is nu mogelijk om meerdere deelnemers in een Microsoft Teams vergadering prominent weer te geven. Tijdens een vergadering kunnen deelnemers kiezen welke personen zij willen pinnen, waardoor deze prominent zichtbaar zijn. Het is mogelijk om in totaal 9 personen te pinnen in een Microsoft Teams vergadering. Ook kan de eigenaar van de vergadering deelnemers uitlichten die aan het spreken zijn, waardoor iedereen de juiste persoon voor zich heeft.

Microsoft Teams schijnwerpers

Reageer makkelijker tijdens vergaderingen met live reacties en chat bubbels

Deelnemers in een Microsoft Teams vergadering kunnen nu direct een live reactie versturen vanuit een vergaderruimte. Dit maakt het makkelijker om feedback te geven tijdens een vergadering of vragen te stellen. Gebruikers kunnen hun hand opsteken, een duim omhoog geven, klappen, lachen en een hartje sturen. De complete ruimte kan daardoor de reactie direct zien.

Op het moment dat er in de chat nu een vraag wordt gesteld, is het mogelijk om een chat bubbel weer te geven. Chat bubbels maken het makkelijker om een vraag te stellen die de complete ruimte direct kan zien. Dit maakt het makkelijker om direct met het publiek de interactie aan te gaan.

Teams Chat Bubbles

Verbeteringen in Chatfunctie

Nieuwe mogelijkheden in de chatfunctie van Microsoft Teams

Een bericht kan nu gemakkelijk worden vastgezet in een chat. Met een speciale pin wordt het makkelijker om een bericht te markeren, waardoor dit bericht extra opvalt. Dit maakt het makkelijker om berichten in een Teams chat extra uit te lichten.  

Ook is het nu mogelijk om in Microsoft Teams op een specifiek bericht te reageren. Dit maakt het een stuk duidelijker in een drukke chat op welk bericht jij precies antwoord geeft. Eigenlijk quote je hiermee een bericht, waarna je daarop een reactie kan geven.

Reageren specifiek bericht

Nieuwe standaard instellingen voor het openen van Office documenten

Het is nu mogelijk om een standaard optie in te stellen hoe Office documenten worden geopend vanuit een Microsoft Teams chat. Dit maakt het mogelijk om Office documenten direct te openen in de Teams app, Desktop app of Web app. Nu kun je een standaard instellen, waardoor deze documenten automatisch wordt geopend in jouw gekozen applicatie.

Teams Office documenten voorkeur

Tot slot

Dit zijn de grootste veranderingen die in Microsoft Teams hebben plaatsgevonden in de september update. Met deze aanpassingen maakt Microsoft het nog makkelijker om samen te werken met al jouw collega’s. Benieuwd wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan hier gratis ons Microsoft Teams eBook:

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

storing
Achtergrond

Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!