OfficeGrip_logo

Wat is Excel Live

Til je scherm delen naar een hoger niveau

Tot nu toe was het delen van spreadsheets binnen een Microsoft Teams-vergadering een vrij eenzijdige ervaring. U deelt uw scherm en iedereen kijkt mee terwijl u door de werkmap navigeert en de inhoud bijwerkt. 

Hier namen ze geen genoegen mee bij Microsoft. Wat nu als uw groep die vergadertijd efficiënter zou kunnen gebruiken om samen het werk gedaan te krijgen? Voortbouwend op de veranderende behoeften van de hedendaagse werkplek, heeft Microsoft een verbeterde samenwerkingsoplossing gemaakt voor het werken aan Microsoft Excel-werkmappen. Met Excel Live kunt u als groep in realtime samenwerken binnen uw Teams-vergaderingen.

De nieuwe feature werd al aangekondigt op Microsoft Inspire in juli 2022 en afgelopen maand is de uitrol naar algemene beschikbaarheid begonnen. Hieronder vind je een uitleg van hoe Excel Live werkt

Inhoudsopgave

Hoe presenteer je met Excel Live

U kunt Excel Live gebruiken om werkmappen te delen met uw team. Bewerk en verken inhoud met anderen in het vergadervenster. Terwijl u deelt, stelt u het tempo in. Deelnemers kunnen zelf door inhoud navigeren en later met u synchroniseren.

presenteren-excel-live

Let op: U kunt alleen Excel-werkmappen delen via de desktop of webbrowser. Via uw mobiele telefoon is dit nog niet mogelijk. Ook moet u de volledige machtiging voor het delen van een bestand hebben om deze te kunnen presenteren.

Hoe werk je samen met Excel Live

Iedereen in een Excel Live-sessie kan samenwerken aan gedeelde inhoud. Als u niet presenteert, navigeert u zelf door de gedeelde werkmap en voegt u zich bij de presentator wanneer u klaar bent.

Mensen die deelnemen aan de vergadering vanaf een mobiel apparaat kunnen de presentatie volgen en inhoud verkennen, maar kunnen niet rechtstreeks in Teams wijzigingen aanbrengen. 

Hoe start je een Excel Live-sessie

Een Excel Live-sessie starten tijdens een vergadering:

 1. Open Microsoft Teams voor desktop of web.

 2. Neem deel aan een bestaande vergadering of start een nieuwe met uw teamleden.

  Opmerking:  Excel Live wordt alleen ondersteund voor vergaderingen met maximaal 25 deelnemers van dezelfde organisatie

 3. Selecteer Delen en scrol omlaag naar het Excel Live-gedeelte.

  Schermafbeelding van opties voor delen met de nadruk op Excel-bestanden in Teams-vergadering.

 4. Selecteer de Excel-werkmap waaraan u wilt samenwerken tijdens uw vergadering.

  Opmerking:  Als u de Excel-werkmap die u zoekt niet kunt vinden, selecteert u Openen in OneDrive  of Bladeren op mijn computer om meer bestanden te zien.

 5. Selecteer Delen om anderen in uw vergadering toestemming te geven om de werkmap te openen en te bewerken. 

  Screenshot van pop-up met toestemming bij het selecteren van een bestand om te delen in Excel Live tijdens Teams-vergadering.

Hoe neem je een Excel Live-sessie op

Momenteel zijn opnames van Excel Live-vergaderingen alleen audio en bevatten geen video van de interactieve werkmap.
Snel aan de slag met Excel

Meer informatie over Microsoft Excel?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Snelgids Microsoft Excel

De basisfunctionaliteiten uitgelegd

Snel aan de slag met Excel

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
  Microsoft Teams

  Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

  Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

  Lees meer...
  wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
  Achtergrond

  Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

  Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

  Lees meer...
  adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
  IT Manager

  Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

  De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!