OfficeGrip_logo

Windows 365 – Windows in de Cloud

Een virtuele desktop vanuit de webbrowser

Microsoft heeft Windows 365 aangekondigd! Het wordt met Windows 365 mogelijk om Windows 10 & 11 compleet vanuit de Cloud te draaien. Dit betekent dat het mogelijk wordt om vanuit een webbrowser een Windows omgeving te benaderen. Windows 365 kan worden gestreamd naar elk apparaat met internettoegang en een internetbrowser! We bespreken hier de mogelijkheden van Windows 365.

Hoe werkt Windows 365

Windows 365 brengt Windows 10 & 11 naar de Microsoft-cloud en streamt de volledige Windows-ervaring. Dit betekent dat alle apps, gegevens en instellingen op persoonlijke en zakelijke apparaten kunnen worden benaderd. Windows 365 slaat alle gegevens en informatie veilig op in de cloud, waardoor apparaten geen extra geheugen nodig hebben om te kunnen werken. Het biedt daardoor een veilige en productieve ervaring voor gebruikers. Het wordt voor gebruikers mogelijk om vanaf elk apparaat toegang te krijgen tot deze desktop-omgeving.

Hoe werkt Windows 365

Hoe veilig is werken met Windows 365

Een veilige werkomgeving is uiteraard erg belangrijk. Microsoft past daarom bij Windows 365 de principes van het Zero Trust model toe. Alle gegevens worden in de cloud opgeslagen en niet op een lokaal apparaat, waardoor het veiliger en makkelijker wordt om de controle te behouden. Gestolen of verloren apparaten vormen hierdoor geen risico voor de organisatie. De Windows 365 omgeving is compleet geïntegreerd met Microsoft Endpoint Manager. Dit maakt het voor de IT-afdeling makkelijker om deze virtuele desktops te beheren en beveiligen. Windows 365 kan dus gebruik maken van allerlei beveiligingsmogelijkheden die ook in Microsoft 365 te vinden zijn. Op deze manier wordt de virtuele Windows omgeving optimaal beveiligd en beschermd.

Windows 365 is flexibel in te richten

Een Windows 365 licentie kan op dezelfde manier worden toegekend als een Microsoft 365 licentie. Op het moment dat deze licenties worden toegewezen aan gebruikers, wordt het mogelijk om per gebruiker de benodigde prestaties toe te kennen. De verschillende soorten configuraties zorgen ervoor dat de kosten laag blijven, terwijl je wel de flexibiliteit hebt om te upgraden/ downgraden. Windows 365 start met de volgende configuraties, maar in de toekomst kunnen er verschillende mogelijkheden worden toegevoegd:

VM / OS Geheugen
Voorbeeld scenario’s
Aanbevolen applicaties
1vCPU / 2GB / 64GB
Eerstelijnsmedewerkers, Callcenters, onderwijs/training/CRM toegang.
Office light (webgebaseerd), Microsoft Edge, OneDrive, lichtgewicht line-of-business app (bijv. callcenter applicatie – web-apps), Defender ondersteuning.
2vCPU / 4GB / 256GB
2vCPU / 4GB / 128GB
2vCPU / 4GB / 64GB
Fusies en overnames, Kortdurend en seizoensgebonden werkzaamheden, Klantenservice, Bring-Your-Own-PC, Thuiswerken
Microsoft 365 Apps, Microsoft Teams (alleen audio), Outlook, Excel, PowerPoint, OneDrive, Adobe Reader, Edge, Line-of-business app(s) , Defender-ondersteuning.
2vCPU / 8 GB / 256 GB
2vCPU / 8 GB / 128 GB
Bring-Your-Own-PC, Thuiswerken, Marktonderzoekers, Overheid, consultants
Microsoft 365 Apps, Microsoft Teams, Outlook, Excel, Access, PowerPoint, OneDrive, Adobe Reader, Edge, Line-of-business app(s) , Defender-ondersteuning.
4vCPU / 16 GB / 512 GB
4vCPU / 16 GB / 256 GB
4vCPU / 16 GB / 128 GB
Financiën, Overheid, consultants, Gezondheidszorg, Bring-Your-Own-PC, Thuiswerken
Microsoft 365-apps, Microsoft Teams, Outlook, Excel, Access, PowerPoint, PowerBi, Dynamics 365, OneDrive, Adobe Reader, Edge, Line-of-business-app(s), Defender-ondersteuning.
8vCPU / 32 GB / 512 GB
8vCPU / 32 GB / 256 GB
8vCPU / 32 GB / 128 GB
Softwareontwikkelaars, ingenieurs, Content Creators, Design en Engineering werkstations
Microsoft 365-apps, Microsoft Teams, Outlook, Access, OneDrive, Adobe Reader, Edge, PowerBi, Visual Studio Code, Line-of-business-app(s), Defender-ondersteuning.

Windows 365 geeft ieder apparaat toegang tot de Windows omgeving

Windows 365 heeft als voordeel dat er vanaf elk apparaat toegang verkregen kan worden. Het wordt zo dus makkelijker om via een telefoon, tablet, of zakelijke computer toegang te hebben. Al deze apparaten hebben toegang tot dezelfde omgeving, waardoor alle gegevens direct inzichtelijk zijn. Het Windows 365 platform is eenvoudig, krachtig en veilig, waardoor het optimaal gebruikt kan worden binnen zakelijke omgevingen.

Tot slot

 Microsoft maakt Windows 365 beschikbaar op 2 augustus 2021 voor zakelijke gebruikers. Het wordt met Windows 365 makkelijker om een IT-omgeving in te richten. Bekijk voor meer informatie de introductievideo van Windows 365 hieronder:

Meer lezen

Microsoft-Copilot-Studio
Copilot

Creëer uw eigen copilots met Microsoft Copilot Studio

Recent is Microsoft Copilot Studio aangekondigd, een low-code tool om Microsoft Copilot aan te passen voor Microsoft 365 en op zichzelf staande copilots te bouwen. Copilot Studio is inbegrepen in Copilot voor Microsoft 365 en brengt een reeks krachtige gespreksmogelijkheden samen, van op maat gemaakte GPT’s, tot generatieve AI-plugins, tot handmatige onderwerpen.

Lees meer...
Defender-for-cloud
Achtergrond

Nieuwe mogelijkheden voor CNAPP in Defender for Cloud

Tijdens Ignite 2023 heeft Microsoft de nieuwe innovaties in Microsoft Defender for Cloud aangekondigd. Deze toevoegingen helpen securitybeheerders hun CNAPP-implementatie te versterken, de cloudbeveiligingshouding te verbeteren met aanvullende inzichten van code tot cloud, en cloud-native applicaties te beschermen in multicloud-omgevingen met een geïntegreerde oplossing. In dit artikel worden enkele hoogtepunten van de nieuwe functies en mogelijkheden gegeven.

Lees meer...
microsoft-defender-for-endpoint-2
Achtergrond

Microsoft Defender for Endpoint stopt nu op eigen kracht door mensen geïnitieerde aanvallen

In de voortdurende strijd tegen ransomware hebben organisaties elke mogelijke voorsprong nodig. Vorige maand kondigde Microsoft aan dat klanten van Microsoft Defender for Endpoint nu in staat zijn om automatisch door mensen geïnitieerde aanvallen zoals ransomware vroegtijdig in de aanvalsreeks te verstoren, zonder dat ze andere mogelijkheden hoeven in te zetten.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!