OfficeGrip_logo

Windows 8.1 biedt nieuwe zoekbeleving

Op de blogsite van Bing is men er duidelijk over: Windows 8.1 is niet zo maar een update van het bestaande Windows 8; het heeft een heleboel nieuwe “coole” features. De belangrijkste hiervan is de nieuwe vorm van search die aangeboden gaat worden. Alleen maar compleet zijn in het laten zien van zoekresultaten is niet meer genoeg. Je moet dan namelijk nog steeds tussen de resultaten gaan speuren naar wat je ècht zocht of verder verfijnen. 

De intentie van Microsoft is om met Windows 8.1 één manier van vinden wat je zoekt te creëren, of het nu gaat om een document wat opgeslagen is op je harde schijf of een foto in de cloud, een app of een website, met slechts één handeling krijg je de gewenste resultaten op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Online en offline informatie wordt verbonden en gedurende de search kun je al finetunen richting het gewenste resultaat.

marilyn-monroe

Vanaf het startscherm kun je intypen wat je zoekt, en terwijl je typt krijg je al suggesties, of ze nu afkomstig zijn uit je eigen database of van het web, ze zijn allemaal met één klik/tap te openen/beluisteren/bekijken. Zoals vice-president Derrick Connell zegt: “Modern search isn’t just about finding information” and “it is the first step in moving beyond what search can do today and towards an intent-driven computing experience”

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!