OfficeGrip_logo

Windows 8 meer dan een nieuwe naam?

Om de zoveel maanden meldt zich een nieuw apparaat, besturingssysteem of nieuwe softwareoplossing die de bestaande it-infrastructuur uitdaagt. Of in sommige gevallen uw softwareomgeving zelfs als het ware ‘uitlacht’. Nu Microsoft Windows 8 heeft uitgebracht en tevens een tablet lanceert, is de vraag: hoe goed ben je hierop voorbereid?

Er is een wapenwedloop gaande en je kunt het je als ondernemer niet veroorloven deze te verliezen. Aan de ene kant staat innovatie, die haar arsenaal constant vernieuwt. Aan de andere kant sta je met je onderneming. Je moet alle zeilen bijzetten om aansluiting te houden.

Iedere nieuwe ontwikkeling negeren is geen oplossing. Dat kan flexibeler concurrenten namelijk in de kaart spelen en je eigen it-omgeving verzwakken, omdat je geen inzicht hebt in de mogelijke risico’s en de impact op uw bedrijfsvoering.

Microsoft heeft deze uitdagingen nog eens aangescherpt met de lancering van Windows 8 als radicaal nieuw besturingssysteem en met zijn Windows 8-tablet Surface.

Windows 8 is zo anders dan eerdere versies van dit besturingsststeem, dat het geen upgrade meer te noemen is. Het is volledig opnieuw bedacht. Daardoor zullen veel organisaties geneigd zijn voorlopig vast te houden aan Windows 7 (of zelfs aan een van zijn voorgangers). Maar negeren biedt geen soelaas. Het zorgt slechts voor uitstel, tot je gedwóngen bent om te upgraden.

Daarnaast is de Surface-tablet het volgende apparaat dat je waarschijnlijk zult moeten beheren. Voor bedrijven die al maatregelen getroffen hebben voor medewerkers met een iPad of Android-tablet, geldt bij Surface dezelfde vraag: hoeveel impact heeft Surface op de werkplek? Dat hangt natuurlijk af van het bedrijf en bedrijfsvoering. Microsoft hoopt echter dat bedrijven die Windows 8 in gebruik nemen Surface zullen kiezen als tablet, zodat ze apparatuur beter kunnen integreren en gemakkelijker beheren.

Het is op dit moment moeilijk te voorspellen welke impact Windows 8 en Surface zullen hebben. Wat er ook gebeurt, ieder bedrijf zal zelf moeten bepalen wat het voor hem betekent en welke kansen en risico’s er zijn. Pas op basis daarvan kun je een strategie ontwikkelen.

Of je nu al kiest voor de overstap naar Windows 8, of nog wacht totdat alle stof is neergedaald en Service Pack 1 is uitgekomen, automatiseringsoftware kan helpen bij het beheren van de complete software-infrastructuur. En wordt de Surface van Microsoft een veelgebruikte gadget op de werkvloer, weet dan dat er beheersoftware beschikbaar is waarmee je alle mobiele apparatuur gemakkelijk kunt integreren. En dat is – zeker met het oog op maximale veiligheid – een geruststellende gedachte!

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!