OfficeGrip_logo

Windows 8 Store telt inmiddels 20.000 apps.

Met inmiddels meer dan 20.000 apps waarvan 18.000 gratis groet de Windows 8 Store zeer snel. Nog geen maand geleden stond de teller op 12.895. Met een groei van bijna 400 apps per dag gaat het goed met de ontwikkeling rond Windows 8.

De getallen staan niet in verhouding tot de App store van Apple met meer dan 1 miljoen apps en de bijna 700.000 apps in Google Play. Het is overigens appels met peren vergelijken want beide laatstgenoemde app strores zijn vooral gericht op mobiele gebruikers en hebben een zeer grote dominantie van mobile games.

Opvallend is dat de Apple Mac App Store slechts 12.636 apps heeft. The Next Web schrijft dat Microsoft zich voor de korte termijn vooral moet richten op applicaties van Google en natuurlijk Facebook. Daarin hebben ze zeker gelijk. Het succes van Windows 8 zal zeker niet afhangen van de kwantiteit maar vooral van de kwaliteit. We zijn benieuwd naar nieuwe gebruikcijfers van Windows 8 en of het aantal installaties nog net zo hard groeit als in de eerste weken.

Deel dit artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!