Windows Autopilot

Windows Autopilot

Apparaten installeren vanuit de Cloud

Windows Autopilot maakt het makkelijker om nieuwe apparaten te implementeren. Met Autopilot worden apparaten via de Cloud voorzien van de benodigde programma’s en installaties.

Windows Autopilot installeert apparaten direct

Windows Autopilot vereenvoudigt de manier waarop apparaten worden ingesteld. Autopilot zorgt ervoor dat apparaten via de Cloud direct worden voorzien van de benodigde software. Het apparaat hoeft alleen aangezet te worden en Autopilot regelt de rest.

Windows AutoPilot installatie

Waarom kiezen voor Windows Autopilot

Kant-en-klaar

De apparaten hoeven alleen aangezet te worden. Autopilot regelt de rest.

Het hele proces volgen

Autopilot geeft de voortgang weer van de installatie. Zo weet je hoe lang het nog duurt.

Implementeren zonder gedoe

Bied een gepersonaliseerde installatie aan per gebruiker of team.

In je eigen tempo naar de cloud migreren

Verbind apparaten die met Windows Autopilot zijn geïmplementeerd, met Azure Active Directory (AD) en Mobile Device Management.

Voordelen van Windows Autopilot

Windows Autopilot login

Installatie op basis van gebruiker

Met Windows Autopilot wordt het eenvoudiger om nieuwe apparaten te installeren. Maak per gebruikersgroep een aparte installatie. Deze worden automatisch geïnstalleerd bij de eerste keer opstarten. 

Vooraf ingerichte implementatie

Partners en IT-medewerkers kunnen Windows 10-apparaten vooraf inrichten met Autopilot. Eindgebruikers hoeven de laptop alleen aan te zetten en Autopilot regelt de installatie van de benodigde software.

Microsoft Autopilot implementatie
Windows AutoPilot opnieuw installeren

Opnieuw instellen van een apparaat

Wis alle persoonlijke bestanden, instellingen en apps en pas de originele instellingen van het apparaat opnieuw toe. De gegevens in Azure AD blijven behouden. Ideaal om een apparaat gebruiksklaar te maken voor een nieuwe gebruiker. In combinatie met de Azure AD omgeving worden apparaten extra beveiligd tegen diefstal. 

Bespaar kosten en tijd

Bij imaging van laptops kunnen er compatibiliteitsproblemen ontstaan met verschillende hardware configuraties. Met Windows Autopilot bent u niet afhankelijk van specifieke configuraties. Windows Autopilot installeert de benodigde apps en gegevens met welke hardware configuraties u ook werkt. Dit voorkomt problemen met toekomstige installaties.

Windows Autopilot bespaar tijd

Hoe werkt Windows Autopilot

1. Apparaat registratie

Windows Autopilot wordt vanuit de hardware leverancier automatisch toegevoegd.

2. Profielen toewijzen

Een speciaal profiel voor jouw organisatie wordt gemaakt en toegepast. De apparaten worden op deze manier toegevoegd aan de organisatie.

3. Verzenden

De apparaten worden verzonden naar de gebruikers. Zodra er verbinding met het internet wordt gemaakt gaat Autopilot aan de slag.

Meer weten over Windows Autopilot

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.Of bereik ons via de onderstaande gegevens: