Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

10-tips-productieve-vergaderingen-leiden-1

10 tips om productieve vergaderingen te leiden

De meeste werknemers zeggen dat ze meer vergaderingen hebben dan 10 jaar geleden en meer dan de helft van die vergaderingen (56%) is nu virtueel of een combinatie van virtueel en persoonlijk.Maar worden de vergaderingen beter? Microsoft vroeg meer dan 3000 mensen in verschillende regio’s en van verschillende leeftijden naar hun ervaringen, zodat ze hun grootste problemen met dagelijkse vergaderingen beter kunnen begrijpen en manieren vinden om die op te lossen.

Microsoft Teams

Productiviteit

10 tips om productieve vergaderingen te leiden

Thijs Mulders
Marketing & Communicatie

De meeste werknemers zeggen dat ze meer vergaderingen hebben dan 10 jaar geleden en meer dan de helft van die vergaderingen (56%) is nu virtueel of een combinatie van virtueel en persoonlijk.
Maar worden de vergaderingen beter? Microsoft vroeg meer dan 3000 mensen in verschillende regio’s en van verschillende leeftijden naar hun ervaringen, zodat ze hun grootste problemen met dagelijkse vergaderingen beter kunnen begrijpen en manieren vinden om die op te lossen.

Hieronder staan 10 tips om je vergaderingen productiever en coöperatiever te maken, of je nu een vergadering leidt of er alleen aan deelneemt.

Tip 1 | Bereid je vragen voor en geef de deelnemers een agenda

De eerste stap voor een succesvolle vergadering is om iedereen op dezelfde golflengte te krijgen, of de deelnemers nu in hetzelfde gebouw zijn of zich over de hele wereld bevinden. Als je van tevoren een agenda en een vragenlijst voorbereidt, ben je meer betrokken bij de discussie. Zorg dat je de agenda bij de e-mail en/of de tekst van de agendauitnodiging voegt, het liefst 24 tot 48 uur voor de vergadering. (En als je een agenda ontvangt, lees hem dan!)

Tip 2 | Test je tech

Er is niets ergers dan klungelen met de apparatuur in de vergaderruimte en daardoor te laat aan de vergadering te beginnen. Skype Room Systems is een centraal besturingselement waarmee Skype for Business en Teams in de vergaderruimte worden geïntroduceerd. Voeg HD-video en heldere audio, inhoud delen en belmogelijkheden toe om van elke ruimte een Teams-vergaderruimte te maken.
Met Skype Room Systems kun je zelfs met een HDMI-kabel inhoud met deelnemers in dezelfde ruimte delen, waarna deze inhoud automatisch en zonder gedoe met extra knoppen ook met deelnemers op afstand wordt gedeeld.

Tip 3 | Stuur uitnodigingen die geen client of plug-in vereisen

Als je eerst een client of plug-in moet installeren voor je aan een vergadering deel kunt nemen, kan dat knap frustrerend zijn. Met Anoniem deelnemen in Microsoft Teams kun je een vergadering
inplannen en vanuit Teams of Outlook aan elk geldig e-mailadres een uitnodiging sturen. De ontvanger hoeft alleen maar op de link in zijn uitnodiging te klikken en zijn naam in te voeren om aan de vergadering deel te nemen. Als iemand zijn scherm wil delen, kan hij de desktopclient installeren en anoniem deelnemen.

 

 

Download voor de rest van de tips dit gratis eBook:

Een spoedcursus

PRODUCTIEVE VERGADERINGEN LEIDEN

 

Bijeenkomsten met collega’s en bestaande en potentiële klanten vormen een essentieel onderdeel van de werkdag van elke medewerker.

Maar toen Microsoft een enquête organiseerde onder ruim 3000 mensen op allerlei verschillende locaties en uit alle generaties, bleek dat ze vaker dan ooit vergaderen en daaruit steeds minder meerwaarde halen.

Daarom geven we je tien tips, trucs en technologieën die je elke dag kunt gebruiken om vergaderingen doelmatiger te maken.

 

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

     OfficeGrip

    Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

    No Comments

    Leave a feedback