OfficeGrip_logo

2019 is het jaar waarin u het beste kunt overstappen naar een moderne desktop

Aan het begin van het jaar 2019 hebben de meeste van ons naast hun persoonlijke doelstellingen ook professionele doelstellingen voor het komende jaar. Voor de mensen die actief zijn in de IT is dit een mooi moment om na te denken over het overzetten van hun bedrijf haar werkplaatsen naar de cloud. 

In het opvolgende jaar (2020) zal er een einde komen aan de support voor Windows 7 en Office 2010. Dit maakt het een mooie mogelijkheid om proactief na te denken over een andere oplossing voor uw organisatie. Verandering in de technologie is onmogelijk om te negeren en te ontwijken. Microsoft 365 kan een mooie upgrade zijn voor organisaties die op zoek zijn naar een nieuwe innovatieve oplossing om hun werkplekken te moderniseren waarbij gebruiksvriendelijkheid en veiligheid garant staan.

Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Ten eerste is het een gegeven dat consumenten en bedrijven niet met dezelfde snelheid veranderen. Graag willen wij hierbij helpen door de IT professionals in uw organisatie zo goed mogelijk te ondersteunen. Met software zoals Windows 10 en Office 365 ProPlus wordt de technologische verandering een zeer geleidelijk en begrijpbaar proces. Uw organisatie wordt veiliger en productiever door een nieuwe intelligente cloudomgeving.

Momenteel zijn veiligheidsoverwegingen de belangrijkste reden voor bedrijven om over te stappen naar een moderne desktop omgeving. Door de eindgebruiker te voorzien van de juiste technologie worden verschillende veel voorkomende externe bedreigingen eenvoudig voorkomen.  De Windows 10 omgeving bevat verschillende eigenschappen die bijdragen aan een organisatie waarin beveiligde data en devices centraal staan.

Op het gebied van veiligheid heeft Office 365 krachtige ingebouwde eigenschappen die de gebruiker helpen om gevoelige data te beschermen. Tegelijkertijd houdt de eindgebruiker genoeg controle in de cloud en voldoet uw organisatie aan de benodigde security wetgeving. Denk bijvoorbeeld aan Office 365 bericht-encryptie, waarmee gevoelige data wordt beveiligd zonder dat uw organisatie hoeft in te leveren op productiviteit. De tool Office 365 Data Loss Prevention (DLP) helpt uw organisatie haar HIPAA-gerelateerde data te beschermen, volledig volgens de normen van de GDPR (ook wel AVG).

Hieronder staan een aantal Microsoft diensten beschreven die mogelijk voor uw organisatie kunnen bijdragen aan een betere werkplek in de cloud.

Aan de slag

Hieronder staan drie middelen beschreven om de overstap te maken naar een moderne desktop.

  1. Creëer vertrouwen met Desktop App Assure

Een belangrijke update die Microsoft doorvoert is de mogelijkheid voor verschillende apps om ‘compatible’ te blijven op Windows 10 en Office 365 ProPlus. Om te voorkomen dat bepaalde applicaties niet updaten, is Microsoft het ‘Desktop App Assure Program’ opgestart. Deze update is al eerder benoemd tijdens de Microsoft Keynote Ignite 2018. Hieronder staan verschillende functionaliteiten beschreven.

Er zijn door Microsoft 41.000 verschillende applicaties getest die mogelijk conflicteerde met de nieuwe updates. Hiervan waren er uiteindelijk 7000 die daadwerkelijk conflicteerde. Na het invoeren van ‘Desktop App Assure’ werd het aantal fouten naar beneden gehaald tot een aantal van 49. Dit betekent dat uiteindelijk 0.1% van alle apps die eindgebruikers nodig hebben conflicteren met updates, mits zij gebruik maken van ‘Desktop App Assure’.

Door dat ‘Desktop App Assure’ postief door de tests van Microsoft is gekomen, heeft Microsoft bekend gemaakt dat de software vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar is.

  1. Wees een held voor de eindgebruiker met Office 365 ProPlus

Momenteel spelen er wereldwijd ontzettend veel mobiliteits- en technologie innovaties plaats. In hun persoonlijke levens ervaren eindgebruiker steeds vaker bijvoorbeeld mobiele applicaties die hun leven eenvoudiger en productiever maken. De eindgebruiker wilt hetzelfde voor zijn/haar werkomgeving. Office 365 ProPlus is een fundamenteel onderdeel van de ‘moderne dekstop’. Office 365 ProPlus zorgt ervoor dat de eindgebruiker optimaal kan samenwerken met verschillende devices, waar zij ook zijn aangevuld met krachtige AI-mogelijkheden zoals ‘Designer’ in PowerPoint waarmee het mogelijk wordt om prachtige presentaties te ontwerpen in enkele minuten. Wij van OfficeGrip raden Office 365 ProPlus dan ook sterk aan om optimale productiviteit in uw organisatie te bereiken.

Voor de IT afdeling van uw organisatie brengt Office 365 ProPlus exclusieve veiligheid welke tegelijkertijd eenvoudig is om toe te passen. We weten dat veel IT-teams Configuration Manager gebruiken om Office te implementeren, en daarom is deze functionaliteit ook standaard beschikbaar in Configuration Manager (Current Branch). Hiermee kunt u nu uw lokale infrastructuur en de cloud eenvoudig samen beheren.
U kunt ook eenvoudig één besturingselement schakelen om MSI-implementaties van permanente edities van Office op te schonen wanneer u migreert naar Office 365 ProPlus Click-to-Run.

  1. Verbeter je beveiliging en reduceer complexiteit met co-management

Deze verschuiving naar de moderne desktop is een uitbreiding van wat veel organisaties tegenwoordig al doen en er zijn verschillende manieren om hiermee aan de slag te gaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende ‘tools’ te verbinden met de cloud, zoals bijvoorbeeld Configuratie beheerder of ‘Active Directory’.

Het verbinden van uw infrastructuur met de cloud vermindert niet alleen de complexiteit, maar biedt u ook de kracht van Microsoft’s cloudgestuurde intelligentie die u kunt toepassen op talloze aspecten van uw werk, zoals productiviteit, beveiliging en beheer. In 4 klikken zet u ‘Co-Management’ aan waardoor er nog veel meer mogelijkheden onstaan om uw apparatenbeheer te verbeteren. Als u Configuration Manager Current Branch gebruikt, bent u modern, omdat Configuration Manager Current Branch in de cloud is verbonden en voortdurend wordt bijgewerkt. ‘Co-Management’ waarbij u Intune aan uw Configuration Manager-implementatie koppelt, maakt nieuwe scenario’s mogelijk en brengt meer cloudkracht naar uw omgeving.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!