OfficeGrip_logo

3 manieren waarop Power BI je sales team kan helpen succesvol te zijn

Met een markt die altijd in beweging is en een enorme hoeveelheid verkrijgbare data, is de taak van je salesteam om je klantenbestand te kennen niet gemakkelijk. Een veelvoud van informatie komt elke dag binnen. Het sorteren van data sets, spreadsheets en een groot aantal apps kan het team aardig vertragen, waardoor de groei en succes van je bedrijf geremd wordt. Sterker nog, 90 procent van de verkopers associëren gemiste kansen met het onvermogen om gebruik te maken van alle beschikbare informatie.

In plaats van volledig te focussen op het ontleden van de klanten data die recht voor hun neus ligt zouden verkopers moeten kijken naar data visualisatie om inzichten te verkrijgen die op het eerste gezicht niet duidelijk zijn. 

Microsoft Power BI kan helpen bij het verzamelen, verenigen en visualiseren van alle data op één plek. Power BI is cloud-based en kan samenwerken met 59 verschillende applicaties waardoor het proces versimpelt wordt.

Hier zijn 3 manieren waarop data visualisatie je sales proces kan transformeren:
nbsp;

  1. Onmiddellijke rapporten – Bedrijven zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om productiviteit te verhogen. Voor een sales team kan dit betekenen dat moeilijke en tijdrovende zelfgemaakte rapporten worden geëlimineerd en ze vervangen worden door een technologische partner die een veelvoud van bronnen kan sorteren en bruikbare inzichten kan produceren. Pijplijn rapporten en sales trends kunnen worden gegenereerd in uren, minuten en soms zelfs secondes in plaats van dagen, waardoor je extra tijd hebt om doordachte strategieën te bespreken en ontwikkelen.
  2. Data delen over de verschillende departementen – Om je sales team te laten slagen hebben je andere afdelingen ook analytisch succes nodig. Omdat Power BI bijna 60 applicaties ondersteund kunnen verschillende afdelingen data importeren die ze verzameld hebben om deze te delen met anderen en hierdoor diepere inzichten te verkrijgen. Wanneer bijvoorbeeld een sales team kan zien waar de marketing afdeling succesvol is kan dit team hun strategieën hierop aanpassen.
  3. Quota management – In een continue veranderende markt kan het zetten van realistische quota’s een uitdaging zijn helemaal wanneer je sales team afhankelijk is van variabelen zoals regio, maand en klantsegment. Power BI elimineert de moeilijkheidsgraad door het verzamelen van data uit het verleden en heden op één plek zodat je haalbare doelen kunt stellen voor de toekomst.

 
Je sales team weet al hoe ze een deal moeten sluiten. Help ze sneller hiertoe te komen met de inzichten die worden opgedaan via data visualisatie.
 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!