OfficeGrip_logo

4 nieuwe manieren om effectiever samen te werken met Microsoft Teams

Ongeveer twee jaar geleden werd Microsoft 365 gelanceerd, een softwarepakket met verschillende applicaties en diensten die zijn ontworpen om gebruikers optimaal en veilig te laten werken. Denk hierbij aan het verhogen van interne samenwerking, het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het beschermen van bedrijfsinformatie. Microsoft Teams is het middelpunt geworden van Microsoft 365, het ideale platform voor bedrijven om samen te werken door middel van een chat- en belfunctie, video-meetings en het delen van bestanden. Momenteel heeft Teams meer dan 13 miljoen dagelijkse gebruikers en meer dan 19 miljoen wekelijkse gebruikers. Teams wordt aangeboden in 53 verschillende talen op 181 verschillende markten.

Omdat Microsoft graag Teams toegankelijk wilt maken voor alle eindgebruikers in iedere branche/industrie, zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden binnen Teams gekomen die het communiceren en samenwerken van Teams-gebruikers nog makkelijker moeten maken.

1. Geef tijdgevoelige communicatie voorrang

Door twee nieuwe toevoegingen aan Microsoft Teams komen belangrijke berichten nog beter aan bij het bestemde persoon.

  • Notificaties met prioriteit: stuur de bestemde personen een tijdgevoelig bericht. Hierdoor krijgen de ontvangers iedere twee minuten een melding op hun telefoon en desktop totdat zij een antwoord hebben verstuurd.
  • Leesbewijzen: in de chat op Teams kan er gezien worden of de ontvanger van een bericht dit bericht heeft ontvangen en gelezen.

De bovenstaande nieuwe toepassingen binnen Teams worden deze maand beschikbaar.

2. Beheer eenvoudig communicatie binnen verschillende teams

  • Meldingen: geeft een gebruiker uit een team de mogelijkheid om belangrijk nieuws te markeren, maar is ook een goede manier om bijvoorbeeld een nieuw project aan te kondigen, een nieuwe collega te verwelkomen of om het resultaat van een bepaalde marketing campagne te delen.
  • ‘Cross-channel’ berichten plaatsen: geeft gebruikers de mogelijkheid om één bericht op verschillende kanalen/teams tegelijk te plaatsen.
  • Kanalen beheren met moderators: geeft moderators de mogelijkheid om berichten die in verschillende teams worden geplaatst te beheren.

‘Meldingen’ wordt momenteel uitgerold door Microsoft in Teams. ‘Cross-channel berichten plaatsen’ en ‘kanalen beheren met moderators’ zullen binnenkort worden toegevoegd aan Microsoft Teams.

3. Maak het beheren van roosters en het ontvangen van updates voor ‘Firstline workers’ eenvoudiger

  • Met de nieuwe ‘tijdsklok’ toepassing binnen Teams is het vanaf nu mogelijk voor werknemers om in- en uit te klokken voor hun diensten. Managers hebben hierbij de mogelijkheid om voor een geografisch gebied te kiezen waarin de werknemer zich moet in- en uitklokken zodat de managers zeker weten dat de werknemer daadwerkelijk aanwezig is.
  • Doelgerichte communicatie: Hiermee kunnen gebruikers een bericht sturen naar alle personen met bijvoorbeeld een bepaalde functie. Dit kan gedaan worden door het @taggen van de functie of rol die moet worden bereikt. Een voorbeeld: stuur naar alle kassières in een winkel of alle artsen in het ziekenhuis een bericht dat alleen voor hen bestemd is.

‘Tijdsklok’ is vanaf nu beschikbaar. ‘Doelgerichte communicatie’ zal vanaf augustus 2019 beschikbaar worden in Microsoft Teams. 

4. Voor IT-managers: Zet de Microsoft Teams client eenvoudig in en beheer op individueel niveau het beleid van de werknemers binnen de organisatie

  • De Microsoft Teams client is vanaf nu beschikbaar voor bestaande installaties van Office 365 ProPlus
  • Verschillende beleid mogelijkheden in het Microsoft Teams admin centrum: Geef de ICT-admins binnen je organisatie de mogelijkheid om gebruik te maken van een vooraf uitgewerkt beleid voor de verschillende functies binnen Teams, zoals het versturen van berichten en het organiseren van meetings.

‘Beleid-pakketten’ voor Microsoft Teams binnen het Teams admin-center zullen binnenkort beschikbaar worden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!