OfficeGrip_logo

5 manieren waarop een cloud-gebaseerde e-mailoplossing u tijd bespaart

E-mail is nog steeds een van de meest populaire communicatiemethoden voor bedrijven en dat zal niet snel veranderen. Aangezien e-mail nog steeds het voortouw neemt in zakelijke communicatie, moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf is ingericht voor succes. Hier zijn vijf manieren waarop cloud-gebaseerde e-mail tijd kan besparen voor zowel uw IT-afdeling als uw medewerkers.

1. Hardware onderhoud elimineren

Door uw e-mail naar de cloud te verplaatsen, hoeft u geen aandacht meer te besteden aan onsite servers. Bovendien kunnen de migratie naar de cloud en doorlopende software-updates helpen om de onderhoudsgerelateerde downtime te verminderen (of zelfs te elimineren). Zonder de noodzaak van onderhoud aan lokale hardware heeft uw IT-team meer tijd om andere projecten aan te pakken.

2. Vermijd dure uitvaltijd

Elk moment dat uw e-mail ‘uit de lucht’ is, kost dit uw bedrijf op verschillende manieren geld. Met on-site e-mailoplossingen kunnen updates, schaling en andere bedreigingen mogelijk leiden tot downtime. In 2017 kostten ongeplande uitval bedrijven tot $ 2,4 miljard, volgens onderzoek van het Ponemon Institute. Dat is meer dan het dubbele van de kosten in 2010. De top drie factoren die uw bedrijf geld kosten tijdens downtime? Verstoring van de bedrijfsvoering, gederfde inkomsten en verminderde productiviteit van werknemers, aldus het rapport.

3. Naadloze integratie betekent meer efficiëntie

Rem uw teams niet af met onhandige servers en omslachtige integratieprocessen. Een geïntegreerde e-mailoplossing bespaart u tijd en bespaart uw werknemers veel energie. Bovendien biedt cloud-gebaseerde e-mail een snelle ‘application delivery’, wat ervoor zorgt dat bedrijfsprocessen efficiënt blijven lopen.

4. Eenvoudig opschalen en updaten

Cloud e-mailoplossingen bieden u de mogelijkheid om snel te schalen en te updaten, wat uw IT-team veel hoofdpijn bezorgt. Bedrijven die zijn gemigreerd naar cloud-gebaseerde e-mail zien de voordelen van gestandaardiseerde en geautomatiseerde functionaliteiten.

5. Betere beveiliging en compliance

Voor veel industrieën en bedrijven zijn veiligheid en naleving van vitaal belang om vertrouwen te waarborgen en te helpen strikte regelgeving na te leven. Helaas kost het handhaven van hoge beveiligingsnormen en het naleven van complianceregels veel tijd en belemmert het de productiviteit wanneer u het zelf beheert. Effectieve cloud-gebaseerde veilige e-mailoplossingen helpen organisaties om te voldoen aan wereldwijde, regionale en branchespecifieke vereisten zoals de gezondheidszorg (HIPAA), overheid en binnenlandse veiligheid (FISMA), onderwijs (FERPA) en bankiers. Ook blijven applicaties up-to-date met zich ontwikkelende normen voor privacy-compliance. Dit alles wordt vereenvoudigd tot één groot voordeel: hogere productiviteit, wat uw bedrijf tijd en geld kan besparen.

Download het gratis eBook:

Breng je e-mail op onderneminsgniveau

In dit eBook ontdek je hoe Exchange Online met Office 365 verbeterde beveiligingsfuncties, vergrote opslagcapaciteit, gebruiksgemak en meer mogelijk maakt.

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!