OfficeGrip_logo

5 manieren waarop Microsoft Viva bedrijven helpt tijd en geld te besparen

Hybride werken is tegenwoordig de norm geworden. Organisaties moeten nu bedrijfsresultaten in evenwicht brengen met het welzijn van werknemers, wat vooral moeilijk is omdat meer mensen regelmatig zowel binnen als buiten het kantoor werken en budgetten krapper worden. Dit heeft tal van gevolgen: organisaties worstelen met het stellen van de juiste teamdoelen, het behouden van de cultuur en het werven en behouden van de beste medewerkers.

Inhoudsopgave

Microsoft Viva; ontwikkeld voor het hybride tijdperk

Microsoft Viva, het eerste werknemerservaring (EXP) platform dat is ontwikkeld voor het hybride tijdperk, kan organisaties helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Viva maakt op unieke wijze gebruik van de kracht van AI en Microsoft Graph, betrekt mensen op natuurlijke wijze bij de stroom van hun werk en is gebouwd op het veilige en schaalbare platform van Microsoft 365. Een geïntegreerde EXP is nu nog belangrijker vanwege economische onzekerheden. Viva kan organisaties helpen meer met minder te doen door ervoor te zorgen dat medewerkers en projecten afgestemd zijn op de belangrijkste zakelijke prioriteiten en dat ze in staat zijn en ondersteund worden om deze te bereiken. Bovendien heeft 96% van de medewerkers die doelstellingen en resultaten gebruiken, begrip voor hoe hun werk verbonden is met bredere organisatie-doelen en heeft een gevoel van doelgerichtheid binnen hun organisatie.

Verbeter de werknemerservaring om de bedrijfsresultaten te verbeteren

Het is algemeen bekend dat mensen die gelukkig en geïnspireerd zijn hun beste werk creëren. Ze denken en presteren beter, werken beter samen en leveren resultaten die de organisatie helpen groeien en bloeien. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer bedrijven investeren in hun mensen en zich richten op het verbeteren van de werknemerservaring en betrokkenheid, ze direct de retentie en winstgevendheid kunnen verbeteren. Bovendien is de kans dat zeer betrokken werknemers hun bedrijf verlaten 12 keer lager dan degenen die niet betrokken zijn> Daarnaast is het ook nog eens zo dat organisaties met zeer betrokken werknemers 23% meer winstgevend zijn.

5 manieren waarop Microsoft Viva helpt

Een nieuw Total Economic Impact™ Of Microsoft Viva- onderzoek door Forrester Consulting, in opdracht van Microsoft, laat aanvullende voordelen zien. Het ontdekte dat een samengestelde organisatie op basis van geïnterviewde klanten die Microsoft Viva gebruikten, een rendement op investering (ROI) van 327 procent over drie jaar realiseerde met een terugverdientijd in minder dan zes maanden. De studie beschrijft vijf manieren waarop Viva organisaties kan helpen tijd en geld te besparen en tegelijkertijd de bedrijfsresultaten te verbeteren:

 1. Verbeterde productiviteit door content en expert discovery: Viva zorgde voor een reductie van 75 procent in zoektijd voor de samengestelde organisatie. 43 procent van de leidinggeveden zegt dat het opbouwen van relaties, wat van invloed kan zijn op het efficiënt ontdekken van content, de grootste uitdaging is bij werken op afstand en hybride werk. Via virtuele gemeenschappen en informatiegroepen helpt Viva werknemers om opnieuw contact te leggen met mentoren, coaches en vakexperts. Het vergemakkelijkt ook het ontdekken van inhoud in de werkstroom, zodat werknemers minder tijd besteden aan het zoeken naar wat ze nodig hebben om op hun best te zijn.
 2. Verbeterd personeelsbehoud: met behulp van Viva ondervinden organisaties een vermindering van 10 procent in het personeelsverloop in jaar één, oplopend tot 20 procent in jaar drie. Er zijn veel factoren die de tevredenheid van medewerkers beïnvloeden. Suggesties voor verbetering aannemen (en ernaar handelen) is er één van, maar slechts 43 procent van de werknemers zegt dat hun bedrijf minstens één keer per jaar om feedback vraagt. Viva geeft leidinggevenden de tools om een continue feedbackloop te creëren die kansen benadrukt om verandering te stimuleren en een gezondere werkplek op te bouwen. Het biedt werknemers ook betere toegang tot kennisbronnen, deskundige collega’s en doelstellingen, die allemaal hun gevoel van verbondenheid en prestatie vergroten.
 3. Tijdsbesparing voor operationele teams: leden van het operationele team van organisaties die Viva gebruikten, verdienden 20 procent terug van hun wekelijkse tijd die anders werd besteed aan het helpen van werknemers bij het zoeken naar relevante inhoud. Viva stroomlijnt veel van de tijdrovende maar noodzakelijke activiteiten die mensen van afdelingen zoals HR, leren en ontwikkeling, bedrijfscommunicatie en IT elke dag uitvoeren. Door werknemers te helpen bij het beheren van hun eigen doelen, leercursussen en het ontdekken van inhoud, kunnen operaties de bespaarde tijd opnieuw richten op meer strategische prioriteiten.
 4. Sneller onboardingproces: Viva zorgde voor een reductie van 50 procent in de volledige onboardingtijd voor de organisaties van het onderzoek. Onboarding en productiviteit zijn direct met elkaar verbonden: hoe langer het duurt om aan boord te komen, hoe langer het ook duurt om volledige productiviteit te realiseren bij nieuwe aanwervingen en interne overplaatsingen. Viva centraliseert de tools die werknemers nodig hebben om time-to-value te bereiken en in contact te komen met de juiste mensen voor ontwikkeling en inzicht in teamprioriteiten.
 5. Verbeterde bedrijfsresultaten: elke Viva-app draagt bij aan de competentie, betrokkenheid en motivatie van werknemers, wat op zijn beurt leidt tot een betere productiviteitsontwikkeling, meer innovatie en hogere inkomsten door een snellere time-to-market. Deze voordelen zijn zelfs nog meer uitgesproken wanneer Viva wordt gebruikt om individuele acties af te stemmen op bedrijfsresultaten: werknemers die aangeven duidelijkheid te hebben over hun werkprioriteiten, zeggen 4,5 keer zo vaak dat ze gelukkig zijn bij hun huidige bedrijf en mensen die tevreden zijn op het werk zijn ook productiever op het werk. 
 
 

Tot slot

Naast de vermelde kwantificeerbare voordelen, ervoeren Viva-klanten die voor dit onderzoek werden geïnterviewd een verbeterde tevredenheid en welzijn van werknemers, eenvoudigere beveiliging en naleving, verbeterde analyses en inzichten, en interoperabiliteit met andere Microsoft-oplossingen. Al met al is Microsoft Viva een waardevolle toevoeging aan het werkleven van veel mensen en kan het bijdragen aan een gezonde en uitgebalanceerde werkcultuur.

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

Meer informatie over Microsoft Viva?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Microsoft Viva eBook

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!