OfficeGrip_logo

6 taken ideaal geschikt voor de ‘cloud’

Het is ondertussen geen geheim meer dat de ‘cloud’ het niet-zo-geheime wapen is geworden voor vele organisaties met zijn potentieel tot grotere flexibiliteit, hogere productiviteit en verminderde investeringen vooraf en lagere kosten. Waar organisaties vele jaren de ‘cloud’ af hielden uit veiligheidsoverwegingen blijkt uit recente data dat cloud gebruik een grote stijging kent. 

Recente studies laten zien dat hybride cloud gebruik gestegen is van 58% in 2015 naar 71% in 2016. Ook heeft 17% van de ‘enterprises’ meer dan 1000 VM’s in de publieke cloud vergeleken met 13% in het jaar ervoor.

Voor velen staat de term ‘cloud computing’ gelijk aan ‘cloud opslag’ en dit is begrijpelijk als we bedenken dat cloud opslag de categorie is met de meeste cloud apps; ook wordt deze categorie gezien als de meest risicovolle. Maar de cloud is veel meer dan alleen enterprise cloud opslag:

Hier zijn 6 andere manieren waarop u de cloud kan inzetten voor uw bedrijf: 

  1. Mobiele werkplek – De cloud geeft elk bedrijf de tools die nodig zijn om haar werknemers vanaf elke locatie te laten werken. Dit komt omdat e-mail en elk belangrijk document geüpload en opgeslagen kan worden in de cloud. Op deze manier kan er dus daadwerkelijk gewerkt worden in de ‘cloud’. Documenten delen is een andere grote reden waarom de ‘cloud’ een mobiele werkplek mogelijk maakt. Op het moment dat een organisatie gebruik maakt van een hosted cloud omgeving heeft het de ruimte om grote en gevoelige bestanden te uploaden die je liever niet via de mail verstuurt.
  2. E-mail – Aangezien e-mail wordt gezien als een mission-critical applicatie in de bedrijfswereld van vandaag de dag, moet deze meer dan betrouwbaar zijn.  Wanneer je gebruik maakt van de ‘cloud’ in plaats van bijv. je eigen exchange server verdwijnen uw zorgen over server uptime en capaciteitsproblemen. Een service provider zorgt dat uw e-mail blijft draaien en doet dit vaak tegen lagere kosten dan een traditionele server in uw kantoor dat kan.
  3. File back-up – Het is essentieel dat organisaties kopieën van hun bestanden behouden – helemaal aangezien dat je vaak niet weet welke documenten, e-mails etc. later waardevol blijken te zijn. Ouderwetse backup systemen maakten vaak gebruik van fysieke discs of tapes die verscheept moesten worden naar een opslagbedrijf wanneer ze vol waren. Online cloud opslag zorgt voor betrouwbare document opslag die ook nog moeiteloos en gemakkelijk is. Dit is in het bijzonder nuttig wanneer je van kantoor wisselt of verandert van hardware en het helpt zeer zeker bij het beschermen van informatie tegen natuurlijke of door de mens veroorzaakte ongelukken zoals brand of overstromingen.
  4. Website hosting en eCommerce – In de huidige snelle maatschappij wilt niemand meer wachten op een langzame website die in moet laden. Wanneer je je website en/of webshop in de cloud opslaat wordt de ‘downtime’ drastisch gereduceerd of zelfs naar nul teruggebracht. Ook is de ‘cloud’ schaalbaar, helemaal wanneer je een enterprise cloud opslag provider hebt die je diensten managet. Dit houdt in dat je gemakkelijk extra middelen kunt inzetten tijdens verwachte high-traffic momenten zoals feest- en/of vakantiedagen.
  5. Testen en development – Op het moment dat je IT team een QA omgeving nodig heeft voor een nieuw product of app kun je geld en moeite besparen door gebruik te maken van de ‘cloud’. Hier kan je team laadtijden testen en simulaties ‘runnen’ om te zien hoe een applicatie werkt in ‘real-time’, maar dan zonder ook daadwerkelijk ‘live’ te gaan en een aparte QA omgeving te onderhouden.
  6. Bedrijfs apps – De ‘cloud’ heeft de mogelijkheid om je favoriete bedrijsapplicaties te ‘hosten’ waardoor je je werknemers de mogelijkheid geeft om op elke plek en elke tijd te werken. Let bij het kiezen van cloud opslag providers op dat je er één kiest die een veelvoud aan bedrijfs applicaties kan ‘hosten’ of het nu gaat om customer relationship management, logistiek en planning, analytics en meer.

 
Misschien maakt uw organisatie al gebruik van de ‘cloud’, maar nog niet de volle potentie van al haar mogelijkheden. Zorg dat uw investeringen haar vruchten afwerpen – en dit betekent dat u verder kijkt dan simpele cloudopslag.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!