OfficeGrip_logo

6 taken ideaal voor de cloud

Voor telkens meer organisaties is de cloud een belangrijk onderdeel van hun organisatie geworden met het potentieel voor meer flexibiliteit, hogere productiviteit en lagere initiële investeringen en kosten. Waar een aantal jaren geleden veel bedrijven nog huiverig waren ten opzichte van de cloud vanwege veiligheidsredenen en andere zorgen, blijkt uit recent onderzoek dat het cloudgebruik bij organisaties toeneemt.

Voor velen is de uitdrukking “cloud computing” synoniem met “cloudopslag” en het is begrijpelijk waarom dit het geval is. Het Cloud Usage-rapport van de Cloud Security Alliance bepaalde dat cloudopslag de cloud-appcategorie was met het hoogste aantal apps. Deze categorie werd ook als de meest risicovolle beschouwd. Maar de cloud gaat over veel meer dan enterprise cloud-opslag.

Hier zijn zes andere manieren waarop de cloud door bedrijven kan worden gebruikt:

  1. Mobiele werkruimte —De cloud biedt elk bedrijf de tools die nodig zijn om werknemers overal te laten werken. Dat komt omdat e-mail en alle belangrijke documenten kunnen worden geüpload en opgeslagen in de cloud – dus werk kan daadwerkelijk worden uitgevoerd in de cloud. Bestanden delen is een andere grote reden waarom de cloud een mobiele werkruimte mogelijk maakt. Wanneer je organisatie een gehoste cloudomgeving gebruikt, kan deze grote of gevoelige bestanden uploaden die je liever niet via e-mail verzendt. Sommige cloudopslagproviders maken het ook gemakkelijk om documenten als een groep, zelfs gelijktijdig, te bewerken met bekende tools.

 

  1. E-mail – Het mooie van het gebruik van de cloud om je e-mail te hosten, is dat je deze overal kunt openen. Dat is vooral belangrijk als je werknemers veel reizen of thuis werken. Omdat e-mail in de zakelijke wereld van vandaag als een bedrijfskritische applicatie wordt beschouwd, moet het betrouwbaar zijn. Wanneer je de cloud gebruikt (in plaats van je eigen server te hosten), zijn de zorgen over de uptime van de server en e-mailcapaciteit verdwenen.

 

  1. Bestandsback-up – Het is absoluut noodzakelijk dat organisaties kopieën van hun bestanden bewaren – vooral omdat je nooit weet welke documenten, e-mails, enz. waardevol zullen blijken te zijn. Ouderwetse back-upsystemen omvatten het gebruik van fysieke schijven of tapes die naar een opslagfaciliteit moesten worden verzonden, zodra deze vol was. Het gebruik van online cloudopslag zorgt voor betrouwbare bestandsback-up die ook moeiteloos en handig is. Dit is vooral handig als je van kantoor of van apparatuur verandert, en het helpt zeker om informatie te beschermen tegen natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen zoals een overstroming of brand.

 

  1. Website-hosting en e-commerce – In de snelle samenleving van vandaag wil niemand wachten tot een trage website wordt geladen. Wanneer je je website en online winkel in de cloud host, wordt de downtime drastisch verminderd – en vaak niet-bestaand. Bovendien is de cloud schaalbaar, vooral als je een betrouwbare enterprise cloudopslagprovider hebt die je services beheert. Dat betekent dat je eenvoudig extra middelen kunt inzetten in drukke tijden, zoals tijdens vakanties of grote verkopen.

 

  1. Testen en ontwikkelen —Wanneer je IT-team een omgeving nodig heeft voor een nieuwe productlijn of app, kun je geld en moeite besparen door de cloud te gebruiken. Daar kan je team de laadtijd testen en simulaties uitvoeren om te zien hoe een applicatie in realtime zou werken – maar zonder daadwerkelijk live te gaan of een afzonderlijke test-omgeving te onderhouden.

 

  1. Zakelijke apps —De cloud biedt de mogelijkheid om je favoriete zakelijke applicaties te hosten, waardoor je werknemers altijd en overal kunnen werken. Wanneer je cloudopslagproviders overweegt, moet je er één selecteren die een overvloed aan zakelijke apps kan hosten, of het nu gaat om klantrelatiebeheer, logistiek en planning, analyse en meer.

 

Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van cloud computing? Ben je benieuwd wat de cloud kan betekenen voor jouw bedrijf? Lees dan snel onderstaand eBook. 

Download het gratis eBook:

Maak kennis met Office 365

In dit eBook vindt u informatie over hoe u met Office 365 kunt werken waar en hoe u maar wilt, en dat op elk apparaat, waarbij het niet uitmaakt of u online of offline bent.
Maak-Kennis-Met-Office365-eBook-Mockup-3

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!