OfficeGrip_logo

8 redenen om gebruik te maken van video conferencing

Of u nu onderdeel uitmaakt van het groeiende personeel welke op afstand werkt, bij een organisatie werkt welke kantoren heeft in meerdere steden of werkt met een team van professionals die vaak reizen, videoconferenties zijn het nieuwe telefoongesprek. En met de kracht om mensen samen te brengen, de samenwerking te vereenvoudigen, de efficiëntie te verbeteren en u te helpen geld te besparen, is het geen wonder dat, volgens een rapport van VC Daily, videoconferenties naar verwachting elk jaar met 20 procent zullen groeien tot 2022. Dit betekent dat als je nog geen gebruik maakt van videoconferenties je er waarschijnlijk al wel over nadenkt. Laten we eens kijken naar acht voordelen van het gebruik van de nieuwste videoconferentietechnologie.

1. Het verbetert de communicatie

Een rapport van Forbes vertelt ons dat “mensen visuele informatie veel sneller en beter verwerken dan tekst of audio.” En, in vergelijking met audioconferenties, “is 62% van de leidinggevenden het erover eens dat videoconferenties de kwaliteit van de communicatie aanzienlijk verbeteren. Bovendien gelooft 50% van de ondervraagden dat videoconferenties ook de mate van begrijpen verbeteren.” Of u nu een kleine ondernemer bent of deel uitmaakt van een groot bedrijf, duidelijke communicatie is van cruciaal belang om projecten te begrijpen, verwachtingen te stellen en uw doelen te bereiken, waardoor videovergaderingen wint, ongeacht hoe je het bekijkt.

2. Het helpt relaties op te bouwen

Wanneer u elkaar face-to-face ontmoet, kunt u een persoonlijke verbinding maken, verbale en non-verbale signalen oppikken en vertrouwen beginnen opbouwen. En hoewel er misschien belangrijke relaties zijn waarvoor u moet reizen, kan video conferencing de kloof voor alle andere vergaderingen overbruggen, terwijl u toch op persoonlijk niveau verbinding kunt maken. Voor de sceptici onder ons toont onderzoek aan dat video conferenties algemeen als een nuttig hulpmiddel worden beschouwd. In één onderzoek gaf 98 procent van de respondenten aan dat de technologie hen heeft geholpen relaties op te bouwen binnen en buiten hun bedrijf.

3. Het bespaart geld

Door uw team een ​​eenvoudige manier te bieden om face-to-face te ontmoeten, levert videoconferencing een op samenwerking gerichte, “persoonlijke” ervaring zonder de kosten van reizen. Niet alleen dat, maar met de kracht om virtueel te meeten, kunt u het beste talent inhuren en hen overal laten werken. En als u eenmaal vertrouwd bent geraakt met de technologie, kan het u zelfs inspireren om uw externe personeelsbestand uit te breiden, zodat u het beste talent kunt inhuren, ongeacht waar ze wonen.

4. Het bespaart tijd

Omdat u vrijwel overal kunt vergaderen, kunt u met videoconferenties reistijd besparen. Maar het kan u ook op andere manieren tijd besparen. Door een vergadering te hosten in plaats van een probleem via e-mail te behandelen, kan het de verstoring van een spervuur ​​van berichten elimineren, verwarring verminderen (en de noodzaak voor langdurige discussies) en uw team sneller op één lijn krijgen. Uit één onderzoek bleek zelfs dat 89 procent van de ondervraagden geloofde dat videoconferenties de hoeveelheid tijd die nodig was om projecten of taken te voltooien, hebben verkort.

5. Het stroomlijnt samenwerking

De beste videoconferentietechnologie biedt meer dan alleen een manier om uw team te zien en te horen. Het biedt samenwerkingstools, zoals scherm delen en real-time documentbewerking, zodat het voor iedereen gemakkelijk is om de bestanden die ze nodig hebben te onderzoeken en bij te dragen aan de discussie.

6. Het verbetert de efficiëntie

Duidelijke communicatie door middel van verbale en non-verbale signalen, delen van schermen, realtime samenwerking en de mogelijkheid om van praktisch overal mee te doen, maakt videoconferenties een efficiënter gebruik van ieders tijd.

7. Het verhoogt de productiviteit

Omdat videovergaderingen het gemakkelijk maken om in realtime samen te werken aan documenten, hoeft u niet te kampen met lange e-mailketens, kwijtgeraakte berichten, opmerkingen in documenten en problemen met versiebeheer, die allemaal kunnen leiden tot verwarring, misverstanden en vertragingen. Door de mogelijkheid te hebben om te videobellen en in realtime samen te werken, kunt u ervoor zorgen dat iedereen een stem heeft, alle feedback wordt opgenomen en vragen onmiddellijk worden beantwoord. En u kunt snel als team brainstormen en ervoor zorgen dat iedereen het project begrijpt, voordat hij de vergadering verlaat. En omdat videoconferenties de noodzaak van reizen overbodig maken, kan uw team meer tijd aan hun activiteiten besteden, zelfs op dagen waarop ze vergaderingen hebben.

8. Het maakt het plannen van vergaderingen eenvoudiger

Als uw teamleden regelmatig reizen, kan het plannen van vergaderingen een uitdaging zijn. Maar met videoconferenties kunnen ze van praktisch overal deelnemen, inclusief taxi’s, hotelkamers, luchthavens, hun thuiskantoren en meer. En omdat ze het met bijna elk apparaat kunnen doen, is het eenvoudiger om face-to-face vergaderingen te plannen en iedereen op de hoogte te houden.

Wilt u meer informatie over de do’s and don’ts van project management en bent u benieuwd naar de verschillende methodes? Download dan onderstaand eBook.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!