OfficeGrip_logo

8 voordelen van verhuizen naar de cloud in 2020

Het bedrijfsleven is constant in ontwikkeling, mede door de toegang tot onbeperkte informatie via het alom aanwezige internet. De digitale revolutie heeft er onder meer voor gezorgd dat klanten een overvloed aan keuze hebben gevoed door de uiterst competitieve zakelijke markt van vandaag de dag. Veel bedrijven hebben in de afgelopen jaren cloud computing opgenomen in hun activiteiten om de competitie voor te blijven. Cloud computing of on-demand computing zoals het soms wordt genoemd, verwijst naar een systeem voor het gebruik van computerservices via internet. Cloud computing slaat programma’s en gegevens op via het internet in plaats van op uw computer of harde schijf. Met andere woorden, u moet verbonden zijn met internet om toegang te krijgen tot de gegevens die u nodig hebt. Dit klinkt als een belemmering voor sommige mensen, maar u gebruikt in uw privé-leven continue cloud diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de films en series die u op Netflix bekijkt of de nummers die u luistert op Spotify. Wat cloud computing voor bedrijven brengt, is flexibiliteit en functionaliteit. Omdat de cloud een enorm netwerk is, is het gemakkelijk om een groot aantal gegevens op te slaan. In wezen gaat cloud computing dan ook over het verplaatsen van de essentiële systemen en bronnen van uw bedrijf naar een externe server. Sommigen denken dat dit een risicovolle stap is, terwijl een cloudgebaseerde back-up- en opslagoplossing juist essentieel is als u wilt dat uw bedrijf op meerdere aspecten verbetert. Schaalbaarheid en pay-as-you-go-prijsmodellen zijn een aantal van de belangrijkste voordelen van cloudservices, maar er zijn er nog veel meer. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het kiezen voor cloudservices in 2020:

1. De cloud is flexibel

De cloud is enorm flexibel. Naast het bieden van enorme opslagruimte, biedt het ook een veelheid aan oplossingen die bedrijven nodig hebben. Dit helpt niet alleen de efficiëntie van werknemers te verbeteren, maar ook de klanttevredenheid. Met een flexibele opslagruimte heeft uw bedrijf geen extra hardware of een ander programma nodig om grote hoeveelheden gegevens te kunnen verwerken. Behalve het voordeel van kostenbesparingen helpt dit ook om werknemers beter te laten presteren, omdat het voor hen gemakkelijker wordt om efficiënt samen te werken. Het enige dat ze hoeven te doen, is toegang krijgen tot gegevens of bronnen uit de cloud en met elkaar samenwerken om het succes van programma’s en projecten te garanderen. Bovendien geeft het gebruik van de cloud werknemers ook meer vrijheid om te werken op hun voorkeurstijd, omdat de cloud altijd en overal toegankelijk is, zolang ze verbinding kunnen maken met internet. Omdat de cloud gebruikers in staat stelt zich aan te passen aan het siteverkeer, zal het omgaan met de behoeften van uw partners en klanten geen probleem meer zijn. U kunt op elk gewenst moment verbinding met ze maken. Als zodanig zal dit leiden tot verhoogde klanttevredenheid.

2. De cloud is een goede investering

Hoewel het waar is dat veel bedrijfsleiders aarzelen om naar de cloud te gaan vanwege kostenkwesties, is het ondertussen al lang bewezen dat de cloud juist een goede investering is. Stelt u zich namelijk eens voor dat u alle gegevens die u nodig heeft op één veilige plaats heeft waar niemand behalve u en uw werknemers toegang toe heeft. Bedenk wat dat kan doen om u te helpen tijd en geld te besparen. Op dezelfde manier worden uw bedrijfskosten aanzienlijk geminimaliseerd, aangezien u niet hoeft te besteden aan fysieke apparatuur, hulpprogramma’s, onderhoud en andere relevante uitgaven. Houd er rekening mee dat wanneer uw bedrijfsmiddelen zich in de cloud bevinden, er geen extra IT-personeel en extra onsite servers en computers nodig zijn. U krijgt dus gegarandeerd uw investering terug zonder u zorgen te maken over extra uitgaven. Omdat de cloud een pay-to-use-service is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u geld verspilt aan functies waar uw bedrijf niet van kan profiteren. U betaalt alleen voor die zaken die het bedrijf heeft gebruikt.

3. Gemakkelijke mobiele toegang

Een ander voordeel van cloudmigratie is de gemakkelijke mobiele toegang. Dit is een vrij belangrijk gegeven om rekening mee te houden – er zijn nu meer dan een miljard smartphonegebruikers wereldwijd en de meerderheid van hen zou natuurlijk de voorkeur geven aan het gemak die hun mobiele apparaten bieden bij het ontvangen van updates over werk. Via de cloud kunt u toegang bieden aan werknemers die op afstand werken of aan degenen die constant reizen, evenals aan degenen die op freelance basis werken. Naast het helpen verhogen van de productiviteit van werknemers, verbetert dit ook de tevredenheid van de werknemers.

4. Eenvoudig gegevensherstel

Verhuizen naar de cloud betekent eenvoudige gegevensback-up en herstel . Omdat uw bedrijfsinformatie en bronnen in de cloud worden bewaard, heeft u gegarandeerd toegang tot deze gegevens, zelfs als uw laptop, smartphone of tablet niet goed werkt. Cloud computing heeft verschillende oplossingen die zijn bedoeld om uw gegevens te beschermen en te herstellen. Bovendien heeft de cloud ook oplossingen voor noodherstel en hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten alleen om er gebruik van te maken. Wat nog beter is, is dat deze oplossingen zijn ontworpen voor alle soorten en maten bedrijven. Met deze speciale functie is er geen reden om gegevensverlies te vrezen – ongeacht of het is gestolen, vernietigd, zoekgeraakt of vanwege een storing in de apparatuur. Cloud computing zorgt ervoor dat uw informatie nog steeds toegankelijk is; je hoeft alleen maar een werkende computer of laptop met internettoegang te vinden.

5. Top beveiliging

Veiligheid van uw gegevens en informatie is een van de belangrijkste aandachtspunten van cloudhosts. Deze hosts zijn efficiënt omdat ze ervoor zorgen dat elk aspect van uw gegevensbeveiliging wordt bewaakt en bijgewerkt. De cloud maakt feitelijk gebruik van gegevenscodering om ervoor te zorgen dat iedereen die geen toegang heeft tot uw gegevens, daartoe niet de kans krijgt. Er zijn ook veel cloud computing-hosts die unieke beveiligingsinstellingen bieden voor elke gebruiker.

6. Directe toegang

De cloud maakt het gemakkelijker voor u om toegang te krijgen tot en gegevens op te halen – zelfs midden in de nacht of wanneer u op reis bent. Dit komt omdat de cloud nooit wordt uitgeschakeld; het is altijd aan het werk en het enige wat u hoeft te doen is een betrouwbare internetverbinding te vinden. Als je dat eenmaal hebt gedaan, heb je eenvoudig toegang tot de middelen die je nodig hebt.

7. Weinig problemen

Er is een misvatting dat cloud computing ingewikkeld is en daarom vatbaar is voor problemen. In vergelijking met fysieke serverinfrastructuren is de cloud zelfs gemakkelijker te begrijpen en te beheren. Cloud computing-hosts maken er een punt van om actie te ondernemen op het moment dat het wordt gedetecteerd. Als er bijvoorbeeld een kleine bug is, is de kans groot dat de host bezig is de situatie op te lossen lang voordat u zich zelfs bewust bent van het bestaan ​​ervan. Als er iets soortgelijks zou gebeuren met uw fysieke servers of servers op locatie, zou het proces uren duren, omdat er bepaalde dingen zijn, zoals incidentmeldingen, die u eerst moet regelen voordat de IT-supportmedewerker het probleem kan bekijken en oplossen. Zoals eerder vermeld, is de belangrijkste taak van deze cloud computing-hosts het bewaken en beheren van de veiligheid en beveiliging van de cloud. U hebt dus de garantie dat de cloud constant veilig en zonder bugs wordt bewaard.

8. Eenvoudig implementatieproces

Veel mensen lijken te denken dat migratie naar de cloud een vrij gecompliceerd proces is. Hoewel er bepaalde stappen zijn die moeten worden gevolgd, is de implementatie ervan niet zo ingewikkeld als wanneer u een onsite server moet installeren. Het proces moet inderdaad worden gepland, maar het is niet iets waar je je zorgen over moet maken. Cloudmigratie kan zelfs eenvoudig en gemakkelijk zijn, zolang u uw teams of hosts gebruikt om u te helpen de taak te voltooien.

Wat kunnen we verwachten van cloud computing in 2020?

Het komende jaar voorspellen we dat cloud computing hoog zal blijven stijgen en aanzienlijke veranderingen zal veroorzaken binnen de technologie-sector en het bedrijfsleven. Meer en meer bedrijven zullen grotere delen van hun budget besteden aan cloud computing, evenals aan cloud-gerichte vaardigheden, training en ontwikkeling. In navolging van deze trend zullen naar verwachting steeds meer cloudservices opduiken en de reeds overvolle markt verzadigen. Met andere woorden, u moet uw leverancier zeer zorgvuldig kiezen om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u om vraagt. In verband hiermee zullen nogal wat bedrijven kiezen voor de hybride cloud bij het migreren, omdat dit minimale kosten, meer gemak (vergeleken met volledige overgang) en minder risico’s met zich meebrengt.

Ontdek vandaag nog de voordelen van cloudtechnologie

Cloudtechnologie bestaat al jaren, maar het is pas sinds de laatste jaren dat het echt populair is geworden bij Nederlandse bedrijven. Van steeds meer bedrijven wordt verwacht dat zij de overstap maken om te profiteren van verhoogde, efficiëntie, productiviteit, verbeterde klanttevredenheid, minder bedrijfskosten en verhoogde gegevensbeveiliging. Ben je klaar om te zien hoe cloudtechnologie je groei in 2020 kan versnellen?

Download het gratis eBook:

Maak kennis met Office 365

In dit eBook vindt u informatie over hoe u met Office 365 kunt werken waar en hoe u maar wilt, en dat op elk apparaat, waarbij het niet uitmaakt of u online of offline bent.
Maak-Kennis-Met-Office365-eBook-Mockup-3

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!