OfficeGrip_logo

Microsoft streeft naar verplichte Multi-Factor Authenticatie voor beheerdersportalen

Microsoft heeft plannen om multi-factor authenticatie (MFA) binnenkort verplicht te stellen voor beheerders die toegang willen tot portalen zoals Microsoft Entra, Microsoft 365, Exchange en Azure. De implementatie van deze nieuwe regels zal in eerste instantie plaatsvinden bij Entra, en officiële communicatie hierover zal spoedig volgen.

De nieuwe vereisten stellen dat gebruikers met een beheerdersaccount eerst MFA moeten doorlopen voordat ze kunnen inloggen op portalen zoals Azure. Beheerders van Entra krijgen na de verspreiding van het beleid een periode van negentig dagen om deze regel uit te schakelen. Indien zij dit nalaten wordt dit automatisch aanvaard.

De achterliggende gedachte van deze beleidsmaatregel is dat een beheerdersaccount op portalen zoals Entra of Azure aanzienlijke rechten heeft, en zo’n account aanzienlijke schade kan veroorzaken als het in de verkeerde handen valt. Bedrijven met een solide beveiligingsstrategie zouden idealiter al MFA moeten hebben geïmplementeerd voor dergelijke gevallen.

Volgens Microsoft maakt op dit moment slechts 37% van de klanten gebruik van MFA om in te loggen op hun portalen. Het bedrijf streeft ernaar dit percentage te verhogen naar 100%. Nieuwere klanten worden actief aangemoedigd om deze beveiligingsinstelling te gebruiken, mede doordat Microsoft sinds 2019 standaard MFA-policy instelt voor nieuwe klanten, waarvan 80% deze instelling behoudt.

Microsoft geeft aan dat in de toekomst steeds meer interacties op hun platforms achter een MFA-beveiligingslaag zullen worden geplaatst. Deze stap wordt gezien als een positieve ontwikkeling om de veiligheid van gebruikers nog beter te waarborgen.

 

Meer informatie over het Zero Trust model?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Achtergrond

Secure7: Versterking van uw cyberweerbaarheid in het licht van NIS2

Cybersecurity is een cruciaal onderwerp in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het beschermt onze gegevens, systemen en infrastructuur tegen kwaadwillende aanvallen en bedreigingen. Met de voortdurende groei van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het waarborgen van digitale veiligheid steeds urgenter.

Lees meer...
header-nis2-self-assessment-8
Beveiliging

Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

Lees meer...
copilot-nederlands
Achtergrond

Copilot for Microsoft 365 nu beschikbaar in het Nederlands

Goed nieuws voor alle Nederlanders! Eerder was Microsoft Copilot al beschikbaar in het Engels, maar nu kunnen Nederlandse gebruikers ook vragen stellen en antwoorden ontvangen in hun eigen taal. Dit zal de efficiëntie van deze revolutionaire tool nog verder vergroten!

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!