OfficeGrip_logo

Acht nieuwe functies in Microsoft Teams voor beter samenwerken

Microsoft Teams verbetert de samenwerking binnen bedrijven door ze te helpen overstappen van meerdere versnipperde apps naar een centrale, veilige hub waarin zich alles bevindt dat teams nodig hebben, zoals chat-, vergader- en belfuncties en systeemeigen integratie van de Office 365-apps. Gebruikers kunnen hun gebruikservaring aanpassen en uitbreiden met apps, processen en apparaten van derden, zodat ze altijd beschikken over de hulpmiddelen die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Na de aankondiging van de aanpasbare mobiele Teams-ervaring in januari, onthult Microsoft deze maand acht nieuwe functies van Teams waarmee vergaderingen nog inclusiever en effectiever worden, en die tegelijkertijd zorgen voor optimale beveiliging en naleving.

 1. Aangepaste achtergronden zijn een uitbreiding van de intelligente technologie voor het vervagen van de achtergrond tijdens vergaderingen. Hiermee kunnen deelnemers een aangepaste achtergrond instellen, zoals een bedrijfslogo of kantooromgeving, die tijdens de vergadering of het videogesprek achter hen wordt weergegeven. Dit vergroot de effectiviteit van externe vergaderingen, doordat het gebruik van video wordt gestimuleerd zonder dat er ook extra afleiding is. Later dit jaar beschikbaar.
 1. Inhoudscamera’s en intelligent vastleggen in Microsoft Teams-ruimte zullen binnenkort ondersteuning bieden voor een extra camera voor het vastleggen van inhoud, zoals informatie op een analoog whiteboard. Daarmee kan Microsoft Teams-ruimte gebruikmaken van een USB-camera en Microsofts nieuwe technologie voor intelligent vastleggen om afbeeldingen en teksten op whiteboards vast te leggen, scherp te stellen, en vergroten of verkleinen. Op die manier kunnen deelnemers op afstand in real time de op het whiteboard vastgelegde brainstormsessies bekijken, zelfs wanneer iemand voor het whiteboard staat. Later dit jaar beschikbaar.
Geanimeerde afbeelding van intelligent vastleggen in Teams.
 1. Microsoft Whiteboard in Teams-vergaderingen biedt een oneindig digitaal canvas waarmee deelnemers rechtstreeks in Teams kunnen samenwerken. Dankzij de verwachte ondersteuning van Whiteboard in Microsoft Teams-ruimte kunnen ter plekke aanwezige deelnemers ook bijdragen. Je kunt zelfs inhoud van een fysieke whiteboard toevoegen aan het Whiteboard-canvas, zonder die helemaal opnieuw te hoeven maken. Met Whiteboard in Teams kan iedereen actief deelnemen aan het gesprek, ongeacht of ze zich in de vergaderruimte of op afstand bevinden. Nu in openbare preview.
 2. Met liveondertitels worden je Teams-vergaderingen nog inclusiever voor mensen die doof of hardhorend zijn, de taal niet volledig beheersen of verbinding maken vanaf een lawaaiige locatie. Maak je vergaderingen effectiever door deelnemers door de spreker in real time te ondertitelen voor deelnemers, zodat ze niets hoeven te missen en zinvol kunnen bijdragen aan het gesprek. Engelstalige preview binnenkort beschikbaar.
Afbeelding van liveondertitels in Teams.
 1. Met veilige privékanalen kun je bepalen welke teamleden de gesprekken en bestanden kunnen weergeven die zijn gekoppeld aan een bepaald kanaal. Je kunt de deelname aan en weergave van kanalen beperken wanneer dat nodig is, zonder dat je daarvoor afzonderlijke teams hoeft te maken om dat te bereiken. Dit is een van de meest aangevraagde functies en we zijn blij dat we deze functionaliteit nu intern en bij geselecteerde klanten kunnen testen. Later dit jaar beschikbaar.
 2. Met informatiebarrières voorkom je belangconflicten binnen je organisatie. Je kunt ze gebruiken om te beperken wie er met elkaar kunnen communiceren en samenwerken binnen Microsoft Teams. Dit biedt een manier om de openbaarmaking van informatie te beperken, door te reguleren hoe de communicatie plaatsvindt tussen de houders van de informatie en hun collega’s met andere belangen, bijvoorbeeld in scenario’s met werknemers die contact hebben met klanten. Dit is met name nuttig voor organisaties die moeten voldoen aan regels voor ethiek op de werkvloer en andere normen en voorschriften. Binnenkort beschikbaar.
 3. Preventie van gegevensverlies (DLP) in chats en gesprekken maakt het klanten mogelijk om gevoelige informatie in chats en kanaalgesprekken op te sporen en automatisch te beschermen. Met een DLP-beleid kunnen beheerders voorkomen dat vertrouwelijke informatie onbedoeld openbaar wordt gemaakt binnen of buiten de organisatie. Nu algemeen beschikbaar in alle Office 365- en Microsoft 365-abonnementen met Office 365 Advanced Compliance.
 4. Met live-evenementen in Microsoft 365 kan iedereen live en on-demand evenementen maken voor aantrekkelijke communicatie met werknemers, klanten en partners. Live-evenementen kunnen bestaan uit videogesprekken en interactieve discussies via Teams, Stream of Yammer en kunnen zo eenvoudig of geavanceerd zijn als je wilt. Er kunnen maximaal 10.000 deelnemers vanaf elke willekeurige locatie deelnemen met een apparaat naar keuze. En dankzij krachtige functies op basis van kunstmatige intelligentie, zoals automatische transcripties, kunnen evenementen ook worden opgenomen en later worden teruggekeken. Nu algemeen beschikbaar.

Download het gratis eBook:

Snel aan de slag met Microsoft Teams

Microsoft Teams is een werkruimte in Microsoft 365 die speciaal voor chatten en samenwerken is bedoeld. In deze handleiding leert u de basisbeginselen van Microsoft Teams.
snel-aan-de-slag-met-microsoft-teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!