OfficeGrip_logo

ADOPTION &

Change

Management

De overstap naar Microsoft 365 omvat meer dan alleen een nieuw systeem. Het vereist namelijk een heuse verandering van de werkwijze van uw medewerkers, en dat begrijpen we bij OfficeGrip maar al te goed. Het is daarom noodzakelijk dat zij Microsoft 365 individueel omarmen en eigen maken, ofwel adopteren.

Om Microsoft 365 succesvol te adopteren binnen uw bedrijf, zorgen wij ervoor dat de wensen en behoeften van al uw medewerkers vertaald worden naar een effectieve en efficiënte werkwijze binnen de nieuwe omgeving.

Iedere medewerker werkt op een andere manier en heeft dus ook andere wensen en behoeften. Daarom bieden we bij OfficeGrip verschillende vormen van training, zodat uw medewerkers zo efficiënt mogelijk werken en u maximaal rendement uit uw investering haalt.

digitale transformatie

Het gaat niet meer om een systeemverandering, maar om een gedragsverandering

DIGITAL READINESS ASSESSMENT

De organisatie in kaart brengen

Om de huidige situatie, wensen en behoeften van uw organisatie in kaart te krijgen, starten we ieder project met een Digital Readiness Assessment. Dit is een online enquête waarin wensen, behoeften, digitale vaardigheden en veranderbereidheid van uw medewerkers worden uitgevraagd. De resultaten stellen ons in staat om persona’s en scenario’s op te stellen.

adoptie-digital-readiness-assessment-2

eisen, wensen en behoeftes

Persona’s en Scenario’s

Door gebruik te maken van persona’s kan er op individueel niveau rekening gehouden worden met de eisen en wensen ten aanzien van de nieuwe IT-omgeving en gedefinieerd worden waar de adoptiebehoeften liggen. Scenario’s geven inzicht in de manier waarop we de verschillende ICT producten gaan gebruiken om zakelijke uitdagingen op te lossen en de gestelde doelen te bereiken.

change management

Succesvolle adoptie dankzij ADKAR®-methode

Naast het inventariseren van wensen en behoeften, is het uiteraard ook belangrijk om de veranderbereidheid van uw medewerkers te meten. Dit doen we met behulp van de Prosci® ADKAR®-methode voor verandermanagement; een methode die over de gehele wereld wordt ingezet bij Microsoft IT veranderprojecten, en dus de kans op succesvolle adoptie onder uw medewerkers significant vergroot.

adoptie-adkar-1

Download het gratis eBook

4 stappen naar een succesvolle adoptie van uw microsoft producten

In dit document laten we u zien waar OfficeGrip u kan helpen bij de succesvolle implementatie van uw nieuwe digitale werkomgeving.

4-stappen-naar-succesvolle-adoptie-microsoft-producten-2

De juiste tools en training

Wat OfficeGrip kan betekenen voor je organisatie

Op maat gemaakt

Communicatie en Trainingscontent

Op basis van de resultaten uit het Digital Readiness Assessment wordt communicatie en trainingscontent ontwikkeld die aansluit op de individuele behoeften en veranderbereidheid van uw medewerkers. Zo zorgen we ervoor dat iedereen op de juiste manier en met de juiste boodschap wordt benaderd, maar ook de juiste trainingen ontvangt.

adoptie-digital-readiness-assessment-2
adoptie-persona-scenarios-6

De juiste begeleiding

Training en Floorwalken

Om maximaal leerrendement te behalen zorgen we ervoor dat de trainingen en trainingsmethoden zo goed mogelijk aansluiten op de individuele leerbehoeften van uw medewerkers. Als toevoeging hierop passen we het Floorwalk-principe toe om medewerkers rechtstreeks op de werkvloer te ondersteunen en issues te signaleren wanneer zij daadwerkelijk gaan werken binnen de nieuwe omgeving en de tools binnen Office365.

Blijven ontwikkelen

De Office 365 Academy en het Usage Dashboard

Om blijvende ontwikkeling van uw medewerkers te stimuleren, zetten we onder andere een Office365 Academy op binnen uw digitale werkomgeving. Hier vinden uw medewerkers allerlei E-learnings over alle werkwijzen en tools binnen Office365, welke zij als naslagwerk op de gegeven trainingen kunnen gebruiken.

Het Usage Dashboard wordt ingezet om te meten in hoeverre de applicaties binnen Office365 daadwerkelijk worden gebruikt door uw medewerkers en wordt gebruikt als evaluatie op het initiële adoptietraject om vervolgstappen te bepalen.

adoptie-microsoft-academy-1

digitale transformatie start hier

Visie op duurzame IT-ontwikkeling

Succesvolle adoptie zorgt ervoor dat al uw medewerkers de digitale werkomgeving omarmen en er effectief en efficiënt gebruik van maken, zodat u het maximale rendement uit uw investering haalt!

Wil je meer weten over digitale transformatie en de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem vandaag nog contact op met één van onze consultants en zet de eerste stap richting succesvolle adoptie van je Microsoft 365 werkplek.

Laat een bericht achter
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

    Bel ons: 0884747444

    Email ons: info@officegrip.nl