OfficeGrip_logo

Animated gif’s en emoji’s nu ook beschikbaar voor outlook.com-mail

De nieuwste versie van Microsoft haar webmaildienst Outlook.com is uit. Outlook.com is het voormalige Hotmail en gebruikers kunnen met deze vernieuwde versie animated gifs en emoji’s toevoegen en in mails plaatjes bewerken.

Animated gifs

Het integreren van de animated gifs is mogelijk via een add-in van de webdienst Giphy. Microsoft vertelt erbij dat ook Uber, Paypal, Yelp en Wunderlist als add-ins beschikbaar zijn. Ook is het met de nieuwe versie van de webmaildienst mogelijk om via @mentions personen toe te voegen aan het e-mailgesprek. Dit betekent dat het typen van bijv. @karel er voor zorgt dat die naam in het ‘aan’-veld verschijnt.

Emoji’s 

Maar er zijn meerdere mogelijkheden bijgekomen; de zoekfunctie is verbeterd en het is mogelijk gepinde berichten in mappen te zetten. De emoji’s hebben hun eigen knop gekregen in de editor en het bewerken van foto’s is mogelijk bij het plakken van afbeeldingen in de webmail.

De update van Outlook.com zal geleidelijk bij alle gebruikers wereldwijd verschijnen. Wanneer gebruikers in Nederland aan de beurt zijn, is onduidelijk.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!