Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

microsoft-flow-verbindt-diensten-workflow-IFTTT

Automatiseer je leven met Microsoft Flow

Microsoft heeft een dienst gelanceerd die veel lijkt op IFTTT (If This Then That). IFTTT is een ontzettend populaire dienst die het mogelijk maakt om handelingen tussen verschillende services of toestellen te automatiseren. Het ziet er naar uit dat Microsoft eenzelfde soort tool heeft gemaakt om geautomatiseerde workflows te creëren.

Microsoft Flow

Microsoft Flow is een nieuwe Software As A Service (SaaS) dienst die sinds vorige week beschikbaar is in Preview modus voor het automatiseren van een groeiend aantal applicaties en SaaS diensten waar zakelijke gebruikers veel gebruik van maken.
Zo is het mogelijk om een aantal dagelijks terugkerende processen te automatiseren:

    • E-mail notificatie
      Stel je voor dat je veel e-mails van je manager krijgt, maar tussen al je andere e-mail is het gemakkelijk een belangrijk bericht te missen. Met Flow is het zeer gemakkelijk om een tekstbericht te laten versturen naar je telefoon op het moment dat je manager je een e-mail stuurt. Bekijk hier hoe je dit mogelijk maakt.

 

    • Twitter naar Excel
      Wat als je social media in de gaten wilt houden voor updates die belangrijk voor je zijn, maar je door je dagelijkse werkzaamheden hier niet aan toe komt. Met Flow is het mogelijk om tweets te bewaren in een Excel-map om ze later op een beter gelegen moment terug te lezen. Je kunt zelfs tweets bewaren in SQL zoals je hier kunt lezen.

 

Microsoft Flow maakt deze en veel andere scenario’s mogelijk Zakelijke gebruikers kunnen hun accounts verbinden, gebruik maken van voorgebouwde templates en hun eigen flows creeren in een gemakkelijke visual designer die overal op het web werkt.
Flow vereist een Microsoft-account en is verder gratis. De dienst ondersteunt momenteel 35 webservices, maar dat worden er geleidelijk meer.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback