OfficeGrip_logo

Beheer proactief beveiliging en naleving risico’s met nieuwe Office 365 mogelijkheden

Het missen van een belangrijk beveiligings-signaal betekent niet gelijk een lek, maar het aantal beveiligings-signalen neemt wel exponentieel toe. Het wordt vrijwel onmogelijk om deze signalen handmatig te prioriteren. Dit is de reden waarom Office 365 intelligente oplossingen toepast om je te helpen proactief risico’s te managen en gevaren af te wenden. Afgelopen week heeft Microsoft dan ook een aantal nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd in Office 365 om je te helpen met het beheren van risico’s en het voorblijven van gevaren: 

  • Office 365 Secure Score – Een nieuwe security analytics tool die een score toekent aan de huidige beveiligings-configuratie van Office 365 klanten.
  • Office 365 Threat Intelligence Private Preview – Een dienst die miljarden datapunten van de Microsoft Intelligent Security Graph inzet om bruikbare inzichten vanuit het wereldwijde bedreigingslandschap te geven om klanten te helpen met het voorzijn van cyberaanvallen. Office 365 Threat Intelligence is nu in private preview, algemene beschikbaarheid staat voor later in dit kwartaal op de planning.
  • Office 365 Advanced Data Governance Preview – Zet Machine Learning in om klanten te helpen met het vinden en behouden van de voor hun meest belangrijke data terwijl overbodige, verouderde en onbeduidende data wordt verwijderd. Office 365 Advanced Data Governance is nu in private preview, algemene beschikbaarheid staat voor later in dit kwartaal op de planning.

 

Ken je Office 365 Secure Score

Heb je enig idee hoe je beoordeeld zou worden als iemand je beveiligingsconfiguratie zou evalueren? Om meer zichtbaarheid te geven aan je Office 365 veiligheidsconfiguratie en de veiligheidsfunctionaliteiten die voor jou beschikbaar zijn is er nu Secure Score – een nieuwe security analytics tool. Secure Score helpt je je huidige Office 365 veiligheidsconfiguratie te begrijpen en laat je zien hoe het implementeren van extra controles je veiligheid kan verbeteren en risico’s reduceren.

Dit is hoe het werkt:

Secure Score Summary – Toont je Secure Score en geeft je toegang tot je Score Analyzer. Je Secure Score, de teller, is de som van het aantal punten die worden gegeven aan de veiligheidsconfiguraties die je gedeeltelijk of helemaal hebt geadopteerd. De totale score, de deler, is de som van het aantal punten die er beschikbaar zijn voor je Office 365 abonnement.

In dit voorbeeld is de Secure Score 130 van de mogelijke 273 punten:

New Office 365 capabilities 1

Score Analyzer – Hiermee kunt u de voortgang van je score over een bepaalde tijdsduur bekijken. De grafiek toont je Secure Score op elk gewenst moment in het verleden, welke specifieke acties je hebt uitgevoerd en welke acties er voor je beschikbaar waren. Je Secure Score kan ook geëxporteerd worden naar een CSV bestand voor gemakkelijke planning en communicatie binnen je organisatie.

New Office 365 capabilities 2

Naast het bieden van inzichten kan Secure Score je suggesties geven over de mogelijke acties die je kunt nemen om je veiligheidspositie te verbeteren. Deze suggesties zijn geprioriteerd aan de hand van de effectiviteit van de actie en het niveau van impact op eindgebruikers. Acties die zeer effectief zijn met een laag niveau van impact op de eindgebruiker staan bovenaan, gevolgd door de minder effectieve en met een hoger impactniveau voor de gebruikers. Je kunt ook acties filteren in de lijst aan de hand van criteria; zoals degenen met een lage impact op eindgebruikers of degene die van toepassing zijn op gebruikersaccounts.

Deze Microsoft Mechanics video biedt een uitgebreide blik op Secure Score:

Office 365 Threat Intelligence – nu in private preview

Volgens een recente studie van het Ponemon Institute zijn de kosten van een gemiddeld datalek gestegen naar 4 miljoen dollar. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld geschillen, de gevolgen van merk- of reputatieschade, potentiele verloren omzet en in sommige gevallen complete bedrijfssluiting omvatten. Organisaties die voorbereid zijn op een datalek door veiligheids-training en -producten kunnen uiteindelijk hun lange-termijn kosten reduceren.

Office 365 Threat Intelligence maakt gebruik van de Microsoft Intelligent Security Graph die op zijn beurt miljarden data punten van wereldwijde datacentra, office clients, email, gebruikers authenticaties en andere incidenten die impact hebben op het Office 365 ecosysteem analyseert, alsook signalen van de Windows en Azure ecosystemen, om zo bruikbare inzichten te geven over wereldwijde aanvalstrends.

Het biedt informatie over malware families binnen en buiten je organisatie, inclusief informatie over inbreuken met details, zoals bijvoorbeeld hoeveel bitcoin de aanvallers meestal vragen bij ransomware aanvallen. Office 365 Threat Intelligence integreert ook makkelijk met andere Office 365 beveiligings-mogelijkheden zoals Exchange Online Protection en Advanced Threat Protection, zodat je analyses kunt zien zoals de meest kwetsbare gebruikers, malware hoeveelheid en beveiligings-aanbevelingen gerelateerd aan je bedrijf.

Office 365 Threat Intelligence biedt deze zichtbaarheid samen met rijke inzichten en aanbevelingen over het afwenden van cyber-aanvallen, waarmee uiteindelijk een proactieve verdedigings-positie wordt ondersteund welke weer leidt tot gereduceerde organisationele kosten op de lange termijn.

New Office 365 capabilities 3

 

Waarom Data governance (gegevenskwaliteitsbeheer)uitmaakt

Veel organisaties stellen zichzelf bloot aan onnodige risico’s omdat ze geen goed zicht hebben op alle data die ze hebben. Vaak houden ze data vast die ze niet meer nodig hebben, zoals persoonlijke informatie van voormalig werknemers die allang het bedrijf hebben verlaten. Als deze informatie in het geding komt kan het bedrijf aansprakelijk zijn voor kostbaar herstel.

Office 365 Advanced Data Governance helpt je bij het vinden en bewaren van de data die het meest belangrijk is terwijl je overbodige, verouderde en onbeduidende data die risico’s met zich mee brengen wanneer ze aangetast worden verwijderd. Office 365 Advanced Data Governance past machine learning toe om slimme, proactieve beleids-aanbevelingen te doen; het classificeren van data gebaseerd op automatische analyse van factoren zoals het type data, de leeftijd en de gebruikers die ermee gewerkt hebben; en actie ondernemen zoals het behouden of verwijderen ervan.

Bekijk deze Microsoft Mechanics voor een uitgebreide kijk op Office 365 Advanced Data Governance:

Beschikbaarheid

Office 365 Secure Score is nu algemeen beschikbaar voor organisaties met een Office 365 voor Bedrijven abonnement en in de multi-tenant en office 365 U.S. Government Community clouds zitten.

Office 365 Threat Intelligence en Advanced Data Governance worden verondersteld algemeen beschikbaar te zijn rond maart 2017 en zullen inbegrepen zijn in Office 365 E5 abonnementen alsook de Secure Productive Enterprise E5 aanbieding.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!