OfficeGrip_logo

Bekijk nu Planner-taken in uw Outlook-agenda

Een paar weken geleden heeft Microsoft verschillende functies aangekondigd om gebruikers te helpen zo goed mogelijk rond een schema in Planner te kunnen werken. Eén van deze functies wordt deze week uitgerold en het is één van de meest waardevolle: Planner taken in uw Outlook-agenda bekijken. 

icalendar2.png

Met deze functie kunt u Planner-taken importeren in Outlook via een iCalendar-feed. U kunt specifieke plannen kiezen, evenals alleen de taken die aan u zijn toegewezen (via de pagina Mijn taken). Hieronder vindt u de uitleg hoe u dit precies kunt doen.

Uw Planner taken in een agenda weergeven

In Microsoft Planner, nadat de taak een begin- of einddatum heeft, kunt u deze in uw Outlook agenda zien door; of in Planner planningweergave te gebruiken of in Outlook uw plan toe te voegen aan uw Outlook-agenda.

Planningweergave gebruiken om taken te bekijken in een agenda

Nadat u taken heeft toegevoegd in de bord weergave van Planner, kunt u degene zien die een begin- of einddatums hebben zien door het Planning boven aan uw plan te kiezen.

Schermafbeelding van het begin van een abonnement in teamplanner met bord; Grafiek; en plannen van knoppen. met de planning is geselecteerd.

U kunt vervolgens het rechteruiteinde van een taak pakken en deze uitstrekken over twee of meer dagen.

Taken die nog geen begin- of einddatum hebben worden weergegeven aan de rechterkant van de agenda in de lijst met niet-geplande taken. Sleep deze taken naar de agenda om snel einddatums toe te voegen.

Planner_ScheduleView_Viewtasksoncalendar_DragfromUnscheduled

U kunt de lijst niet-geplande taken sorteren op Bucket, Toegewezen aanVoortgang en Einddatum rechtsboven aan de lijst.

Als u een taak wilt verwijderen uit de agenda, kunt u de taak terug naar de lijst met niet-geplande taken slepen. Een taak terug naar de lijst met niet-geplande taken slepen zorgt ervoor dat de begindatum en einddatum van de taak worden verwijderd. U kunt ook een taak verwijderen uit de agenda door de taak te openen en de inhoud van de velden begindatum en einddatum te verwijderen.

Uw Planner agenda bekijken in Outlook

Als u uw Planner schema in Outlook wilt weergeven, moet de eigenaar van de planning eerst het plan toevoegen aan de Outlook agenda met een iCalendar-indeling en vervolgens kan elk lid van het plan deze toevoegen aan hun Outlook agenda.

De iCalendar-feed publiceren
 1. Als de eigenaar van het plan bent, klikt u boven aan uw plan op de drie puntjes … en selecteert u vervolgens Plan toevoegen aan Outlook-agenda.

  Opmerking: Als u niet Plan toevoegen aan Outlook-agenda in deze lijst ziet staan en u wel de eigenaar van het plan bent, is deze functie voor uw organisatie waarschijnlijk door uw beheerder uitgeschakeld.

 2. Kies in het dialoogvenster Plan toevoegen aan Outlook-agenda met een iCalendar-feed voor Publiceren. Hiermee worden de gegevens voor uw plan automatisch gepubliceerd voor iedereen die de iCalendar-koppeling heeft.Schermafbeelding van het abonnement toevoegen aan het dialoogvenster Outlook-agenda
 3. Als u uw plan wilt toevoegen aan uw Outlook-agenda, selecteert u Toevoegen aan Outlook en volg dan de volgende procedure.

 

Plan toevoegen aan Outlook-agenda
 1. Aan de bovenkant van uw abonnement, kiest u de drie puntjes en selecteer vervolgens Plan toevoegen aan Outlook-agenda.Schermafbeelding van teamplanner menu met abonnement toevoegen aan Outlook-agenda is geselecteerd.

  Opmerking: Eigenaren van het abonnement zien Plan toevoegen aan Outlook-agenda met een iCalendar-feed in het dialoogvenster staan. Klik hierop en selecteert dan Toevoegen aan Outlook.

 2. Bekijk de naam voor de koppeling en agenda in Outlook for Web in het dialoogvenster Agenda-abonnement en kies vervolgens Opslaan boven aan de pagina.
 3. Aan de linkerkant van uw agenda onder Agenda’s van personen, zoekt u de naam van de agenda van uw plan en selecteert u deze. U ziet nu een nieuw tabblad boven uw agenda met de naam van de planning en de taken van het plan op de agenda.

  Opmerking: In Outlook op uw bureaublad wordt uw Plan agenda weergegeven in de agendaweergave onder Gedeelde agenda’s .

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!