Werk vanaf iedere locatie op basis van Microsoft 365.
Breng uw bedrijfsapplicaties naar de Cloud.
Bestel zakelijke apparaten in de webshop.
Herstel data binnen uw Microsoft 365 Cloud omgeving.
Beheer e-mailhandtekeningen in uw organisatie centraal.
Bescherm uw gegevens om verlies te voorkomen.
Bescherm uw apparaten tegen malware en andere dreigingen.
Bescherm tegen aanvallen, zoals phishing, malware en spam.
Voorkom identiteitsdiefstal en ongeoorloofde toegang.
Krijg inzicht in uw beveiligingsrisico’s en aanvalsoppervlak.
Creëer cyber-awareness onder uw medewerkers.
Laat Teams, SharePoint en OneDrive voor u werken.
Vergroot creativiteit en productiviteit in uw organisatie met AI.
Zet SharePoint in als krachtig communicatieplatform.
Houdt grip op wildgroei aan unieke rechten in SharePoint.
Verbind iedereen in de organisatie met elkaar in Viva Engage.
Digitale transformatie met de eindgebruiker als middelpunt.
Persoonlijke begeleiding op de werkvloer.
Een zachte landing in uw Microsoft 365 omgeving.
OfficeGrip Adoptie Consultants beschikbaar via Teams.
Centrale hub voor beleid- en kennisdeling.
Geef nieuwe medewerkers een zachte landing.
Optimale bereikbaarheid met vaste telefonie via Microsoft Teams.
Mobiele telefonie van Odido met Hello Business.
Integreer uw vaste en mobiele nummer binnen Teams.
Veilig internetten onderweg op uw tablet of laptop.
Communicatie & conferentie producten
Een volledig en beveiligd netwerk op kantoor.
Veilige glasvezel internetlijn met Firewall.
Zakelijk glasvezel internet.
Houdt uw netwerk in vorm.
Verbeter het WiFi bereik op kantoor.
Met cyberaanvallen die steeds geavanceerder en frequenter worden, is het essentieel dat organisaties hun verdediging versterken. De Secure 7-maatregelen bieden een gestructureerde aanpak om de cyberweerbaarheid van een organisatie te verhogen.
In onze blogreeks over de Secure7 maatreglen hebben we de eerste vijf maatregelen al besproken, die de basis leggen voor een solide cybersecuritystrategie. Van het inventariseren van kwetsbaarheden tot het kiezen van veilige instellingen, deze stappen zijn cruciaal voor het bouwen van een sterke verdedigingslinie tegen cyberdreigingen. Nu richten we ons op maatregel nummer 6, ‘Beperk toegang’, een sleutelcomponent in het beschermen van uw waardevolle gegevens en systemen tegen ongeautoriseerde toegang.
Maatregel nummer 6 van de Secure 7, ‘Beperk toegang’ gaat over het beheersen van wie toegang heeft tot welke informatie en systemen binnen een bedrijf. Het is een strategie die ervoor zorgt dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot essentiële data en infrastructuur.
Het belang van het beheren van toegangsrechten kan niet worden onderschat. In een tijd waarin data als het nieuwe goud wordt beschouwd, is het beschermen van deze waardevolle activa tegen ongeautoriseerde toegang van vitaal belang. Een goed beheer van toegangsrechten helpt niet alleen bij het voorkomen van datalekken en cyberaanvallen, maar zorgt ook voor naleving van wet- en regelgeving omtrent privacy en gegevensbescherming.
Door toegang te beperken, kunnen organisaties de risico’s van interne en externe bedreigingen minimaliseren. Het gaat hierbij niet alleen om het instellen van wachtwoorden en gebruikersrechten, maar ook om fysieke toegangscontroles en het monitoren van gebruikersactiviteiten. Dit helpt bij het creëren van een veilige omgeving waarin alleen bevoegde gebruikers de informatie kunnen zien en gebruiken die ze nodig hebben voor hun werk.
Toegangsbeperking is een cruciale maatregel binnen de Secure7-richtlijnen van de Dutch Cybersecurity Assembly. Laten we dieper ingaan op de risico’s van onbeperkte toegang en relevante incidenten waarbij toegangsbeheer tekortschoot.
Ongeautoriseerde toegang: Onbeperkte toegang tot gevoelige systemen vormt een aanzienlijk risico. Als medewerkers zonder beperkingen toegang hebben, kunnen kwaadwillenden eenvoudig binnenkomen en schade aanrichten. Denk aan situaties waarin:
Interne dreigingen: Onvoldoende beperkingen vergroten het risico op interne bedreigingen. Denk aan situaties waarin medewerkers met toegang tot gevoelige informatie:
Verlies van vertrouwelijkheid: Als iedereen onbeperkte toegang heeft tot alle gegevens, kan vertrouwelijke informatie in verkeerde handen vallen. Dit kan leiden tot:
Unieke identificatie van medewerkers bij inloggen:
Gebruik van sterke wachtwoorden en multifactor-authenticatie (MFA):
Fysieke toegangscontrole tot kritieke systemen:
Het volgen van deze best practices helpt organisaties om de veiligheid van hun systemen te waarborgen en ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie te minimaliseren.
Stappenplan voor het implementeren van toegangsbeperkingen:
Hoe technologie kan helpen bij het beheren van toegangsrechten:
Het succesvol implementeren van toegangsbeperkingen vereist een combinatie van beleid, processen en technologie. Door deze best practices te volgen, kunnen organisaties hun systemen beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en gegevenslekken.
In dit artikel hebben we de cruciale rol van toegangsbeperking binnen de Secure7-maatregelen besproken. Toegangsbeperking is een fundamentele verdedigingslinie tegen cyberdreigingen. Het minimaliseert het risico van ongeautoriseerde toegang tot systemen, gegevens en bedrijfsmiddelen. Door de juiste procedures en technologieën te implementeren, kunnen organisaties hun beveiligingspostuur versterken.
Is uw organisatie voorbereid op de NIS2 wetgeving?
Doe het Self Assessment en ontdek het zelf!
ADRES
Blauwhekken 5b
4751 XD Oud Gastel
CUSTOMER CARE
LINKS