OfficeGrip_logo

Bereik je publiek met SharePoint communication sites in Office 365

SharePoint is altijd al het middelpunt van samenwerking geweest binnen de Microsoft diensten. Mensen werken binnen SharePoint o.a. samen aan bestanden, lijsten en bibliotheken. En deze week kondigt Microsoft updates aan die ze zelf een nieuwe generatie van mobiel en intelligent intranet noemen. Gebruikers zijn in staat te communiceren met mensen door de hele organisatie met mooie, dynamische, mobile-ready communicatie sites en pagina’s die iedereen geïnformeerd en enthousiast houden. Deze nieuwe communicatie sites en gerelateerde functies worden deze zomer uitgebracht. 

Maak mooie, dynamische communicatie sites

Het is gemakkelijk om te wisselen van het samenwerken aan de details van een project of campagne naar het maken van breed georiënteerde communicatie sites. Net zoals SharePoint team sites worden communicatie sites in luttele seconden gemaakt door te klikken op Site maken op de SharePoint homepagina in Office 365. Hierna is het gemakkelijk om de pagina layouts aan te passen en web parts toe te voegen en waardevolle data en inhoud van andere diensten te verzamelen, zoals bijv gesprekken op Yammer en videos van Microsoft Stream. Het resultaat is een levendige, interactieve, dynamische ervaring voor je site bezoekers.

A communication site shown in a desktop Web browser (left) and in the SharePoint mobile app (right). Features include a consistent logo, top navigation, page layouts, and new web parts: Hero, News, Events, Microsoft Stream, Yammer, and People (with more to come).

Nadat de site is gecreëerd, maak je je pagina’s aan door de layout van de inhoud zelf aan te passen. Je maakt een keuze uit één of meerdere kolommen, dynamische web parts verbonden aan verschillende Office 365 diensten. Het organiseren en re-organiseren van web parts is gemakkelijk door de drag-and-drop functie, zodat je het verhaal kan vertellen op de manier die je zelf wilt.

When you create a communication site from SharePoint home in Office 365, you can choose from several site templates.

Communicatie sites ontvangen dynamische content van verschillende Office 365 diensten. Je hebt daardoor de juiste tools om sites te ontwerpen voor aankomende evenementen, campagnes of product lanceringen. Ook kun je denken aan rapportage sites voor teams zodat ze hun inzichten en expertise kunnen delen over verschillende topics. Deze en vele andere scenario’s waarbij het doel is om effectief te communiceren zijn beschikbaar via de communication sites.

Wanneer je een communication site aanmaakt, krijg je verschillende hulpvolle tools te zien:

Section layouts | Je kunt een groot scala aan sectie layouts met multi-kolommen op je pagina’s gebruiken om bijv. informatie zijdelings te arrangeren. Denk hierbij aan een belangrijke video vanuit Microsoft Stream aan de linkerkant van een gerelateerd Power BI dashboard.

CommSite_blog_003_section-layouts.png

Web Parts | Je kunt web parts gebruiken om content en informatie van verschillende Office 365 diensten te verzamelen op je pagina’s. Vijf nieuwe web parts stellen je in staat om de bezoekers van je communication site beter te informeren.

  • De Hero web part licht belangrijke content uit
  • De People web part licht noemenswaardige teamleden uit
  • De Events web part laat belangrijke evenementen zien en laat je ze makkelijk toevoegen aan je agenda
  • De Microsoft Stream web part laat een video-gallery zien van een Stream kanaal

 

CommSite_blog_004_web-parts.png

 

Theming | Maak een voorbeeld en gebruik gepersonaliseerde styling en kleuren aan je sites. IT administrators kunnen de persoonlijke thema’s die beschikbaar zijn voor de organisatie beheren

Top navigation | Maak het gemakkelijk voor bezoekers om belangrijke pagina’s in te zien met de top navigatie. Klik op Bewerken om menu’s en sub menu’s toe te voegen, arrangeren en bewerken.

Site usage | Hoe goed doet je site het? Beoordeel kaarten en rapporten die dagelijkse unieke gebruikers trends, meest actieve lezers en page views laten zien. Deze inzichten zijn beschikbaar door op het tandwiel rechtsbovenin en op Site usage te klikken.

Custom web parts | Wanneer je een developer bent, kun je gebruik maken van de SharePoint Framework (SPFx) om snelle, moderne gebruikers ervaringen en web parts te maken die gebruikers weer kunnen toe voegen aan pagina’s op de communication sites.

 

Bereik en betrek je publiek

Wanneer je een pagina publiceert kun je erop vertrouwen dat je pagina je publiek bereikt waar ze ook zijn en van welk apparaat ze op dat moment gebruik maken. Je communication site ziet er geweldig uit op het web, op je PC of Mac, op mobiele browsers en in de SharePoint app. Ook is het gemakkelijk om je communicatie sites en pagina’s te delen met anderen via email. Dit werkt hetzelfde als wanneer je een document wilt delen via de ingebouwde Delen-knop in de rechter bovenhoek van de pagina.

Voeg de Yammer web part toe om je publiek te betrekken, om gespreksonderwerpen te starten, het delen van best practices aan te moedigen en feedback te vragen. De Yammer web part sluit de feed van elke Yammer groep of onderwerp in op een SharePoint pagina in de browser. Een nieuw web part, gepland voor deze zomer, zal deze ervaring naar mobiele apparaten brengen.

 

A community built with a SharePoint communication site, including a web part showcasing featured community members, and an informative chart alongside a related Yammer discussion.

Werk samen en communiceer op je gehele intranet

Met de combinatie van team sites verbonden met Office 365 groepen en het bereik van je communicatie sites geeft SharePoint je de tools om samen te werken, te informeren en te betrekken met een kleine groep mensen of juist grotere groepen over je gehele organisatie. Gedurende de gehele levenscyclus van je projecten, je lanceringen en je interne campagnes helpt SharePoint intranet je makkelijk te bewegen van concept naar eindproduct. En dit allemaal met dynamische gebruikers ervaringen die doen wat je wilt dat ze doen door duidelijk je berichten te communiceren met je gehele organisatie.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!