OfficeGrip_logo

Bescherm je MKB bedrijf tegen cyberdreigingen met Microsoft 365 Business

Kleine en middelgrote bedrijven (MKB) worden steeds kwetsbaarder voor geavanceerde cyberdreigingen zoals gerichte phishing of ransomware. Vooral in deze uitdagende tijden, wanneer MKB-bedrijven hun omgeving willen beveiligen terwijl hun werknemers op afstand proberen te werken vanuit huis, lijken kwaadwilligen het gemunt te hebben op thuiswerkers in het bijzonder. Extra obstakels voor het MKB zijn het gebrek aan middelen en enterprise-grade tools om deze geavanceerde aanvallen te bestrijden. Dat is waar Microsoft 365 Business uitermate goed van pas komt.

Microsoft 365 Business is een uitgebreide suite van enterprise-grade beveiligingstools speciaal samengesteld voor het MKB met minder dan 300 werknemers. Het biedt een gelaagde benadering van beveiliging die identiteits-, e-mail- en apparaatbeveiliging omvat.

Gelaagde aanpak voor verdediging tegen cyberdreigingen

Bij het omgaan met geavanceerde cyberdreigingen moeten klanten hun zogenaamde eindpunten holistisch beschermen. Er zijn verschillende oplossingen op de markt die zich richten op één aspect, zoals Anti-Virus of Email Security of MFA afzonderlijk, maar als deze niet zijn geïntegreerd, kan dit de productiviteitservaring voor eindgebruikers schaden, wat op de lange termijn de beveiligingsinspanningen kan ondermijnen. De beveiligingstools in Microsoft 365 Business werken niet alleen op verschillende eindpunten, maar integreren ook naadloos met elkaar. Laten we kijken hoe:

Identiteitsbeveiliging: het beheren van de beveiliging van uw inloggegevens is de hoeksteen van het beschermen van uw bedrijf tegen cyberdreigingen. In Microsoft 365 Business kun je identiteit beheren door Multi-Factor Authentication (MFA) en Conditional Access (CA) in te schakelen.

 • MFA: Het inschakelen van MFA waarbij de gebruiker, behalve inloggen met zijn gebruikersnaam en wachtwoord, een code moet invoeren of een (geautomatiseerd) telefoongesprek moet beantwoorden, helpt de meeste cyberaanvallen te beperken. Aangezien aanvallers zelden toegang hebben tot beide vormen van authenticatie wordt het inschakelen van MFA ten zeerste aanbevolen als een middel om cyberaanvallen te voorkomen voor het geval uw inloggegevens worden aangetast.
 • Voorwaardelijke toegang: met deze functie kunt u de toegang beheren op basis van locatie, app, apparaatstatus en gebruikersstatus. Als een gebruiker afkomstig is van een locatie waar u over het algemeen geen zaken doet of als een apparaat is gehackt, kunt u de functie voor voorwaardelijke toegang gebruiken om de toegang in deze gevallen te beperken. Conditional Access (CA) is uiterst effectief in het beveiligen van meerdere op toegang gebaseerde criteria in plaats van simpelweg te vertrouwen op gebruikersnaam en wachtwoord.

E-mailbeveiliging: veel MKB’s beschouwen phishing als het belangrijkste beveiligingsprobleem voor hun bedrijf. Aangezien de meeste phishingaanvallen plaatsvinden via e-mail, wordt het beschermen van uw e-mail tegen geavanceerde phishingaanvallen van het grootste belang. Microsoft 365 Business bevat ‘Office 365 Advanced Threat Protection’ dat helpt beschermen tegen phishing-aanvallen. Hier is hoe:

 • Office 365 Advanced Threat Protection: helpt uw bedrijf te beschermen tegen geavanceerde phishing- en ransomwareaanvallen die bedoeld zijn om werknemers- of klantgegevens in gevaar te brengen. Functies zijn onder meer:
  • Geavanceerd scannen van bijlagen en AI-gestuurde analyse om gevaarlijke berichten te detecteren en weg te gooien
  • Automatische controle van links in e-mail om te beoordelen of ze deel uitmaken van een phishing-schema en om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot onveilige websites
  • Anti-spoofing Intelligence om u te waarschuwen tegen imitatie van domeinen, bedoeld om gebruikers te laten denken dat de e-mail afkomstig is van een entiteit binnen de organisatie

 Apparaatbeveiliging: het beschermen van uw apparaten tegen ransomware-aanvallen is uiterst belangrijk. Hier leest u hoe Microsoft 365 Business uw apparaten beschermt tegen externe bedreigingen:

 • Windows Defender Ransomware-bescherming: Windows Defender heeft niet alleen de best beoordeelde pre-inbreukmogelijkheden, maar met functies als ‘Controlled Folder Acces’ en ‘Netwerkbeveiliging’ kan het ook het aanvalsoppervlak verkleinen en ransomware beschermen tegen toegang tot uw gevoelige bestanden. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de Windows Defender Antivirus-beveiliging in Microsoft 365 Business in te schakelen, aangezien Windows Defender Antivirus het meest wordt ingezet in ondernemingen.
 • Voorwaardelijke toegang voor apparaatcompliance: met Conditional Access kunt u er ook voor zorgen dat apparaten die niet compatibel of kwetsbaar zijn geen toegang hebben tot bedrijfsbronnen, waardoor uw omgeving wordt beschermd tegen toegang door potentieel schadelijke apparaten

We hopen dat deze blogpost heeft geholpen op te sommen hoe Microsoft 365 Business je bedrijf helpt beschermen tegen cyberdreigingen. Download voor meer informatie over Microsoft 365 Business naar aka.ms/m365b

Wilt u meer informatie over Multi-Factor Authentication (MFA), Conditional Access en andere security functies van Microsoft 365? Download dan onderstaand eBook.

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

In dit e-book bespreken we de kernprincipes van het Zero Trust-model voor beveiliging en lopen we door hoe de Microsoft-tools kunnen helpen met uw Zero Trust-beveiligingsstrategie.

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!