OfficeGrip_logo

Bescherm jezelf tegen cybercrime met de volgende nieuwe Office 365 capaciteiten

Bescherm jezelf tegen cybercrime met de volgende nieuwe Office 365 capaciteiten – Met de groeiende stijgende online bedreigingen zoals virussen, ransomware, en phishing wordt het steeds belangrijker om de juiste bescherming en tools binnenshuis te halen. Microsoft biedt momenteel al robuuste beveiliging voor haar Office diensten, zoals linkcontrole, bijlage scans voor bekende bedreigende virussen en nog veel meer. Een aantal weken terug heeft Microsoft nieuwe geavanceerde beveiligingstechnieken toegevoegd aan Office 365 Home en Office 365 Personal. Hiermee hoopt Microsoft haar gebruikers nog beter te beschermen tegen digitale aanvallen in de toekomst. 

Met een abonnement op Office 365 Home of Office 365 Personal heb je toegang tot de beste applicaties zoals Word, Powerpoint, Excel. Ook maak je gebruik van krachtige cloud services zoals OneDrive & Outlook.com. De volgende beveiligingscapaciteiten zijn aan deze abonnementen toegevoegd:

  • Het herstellen van bestanden met betrekking tot kwaadwillige digitale aanvallen zoals ransomware
  • Tools om uw informatie veilig en privé te houden
  • Geavanceerde bescherming tegen virussen en cybercrime

 

Herstel bestanden van kwaadwillige ransomware aanvallen

Ransomware is een type digitale aanval die steeds vaker voorkomt. Met deze aanvalsmethode eisen cybercriminelen geld van hun slachtoffers door hun bestanden te ‘locken’. Om gebruikers hiertegen te beschermen zijn er twee nieuwe mogelijkheden toegevoegd om bestanden terug te kunnen halen als deze zijn getroffen door een ransomware aanval.

Bestand herstellen – Microsoft brengt de krachtige ‘file restore’ optie naar persoonlijke OneDrive accounts. Deze functie vond zijn oorsprong in OneDrive for business. De ‘file restore’ optie maakt het mogelijk om je gehele OneDrive te herstellen, tot 30 dagen terug in de tijd. Dit maakt het mogelijk om tijdens een massa-delete of een andere vervelende situatie alle data terug te zetten.

 

Ransomware ontdekken en herstellen – Office 365 kan vanaf nu automatisch ransomware aanvallen detecteren en herstellen, voordat de gebruiker hoeft te voldoen aan de cybercrimineel zijn eisen. Zodra een aanval wordt gedetecteerd krijgt de gebruiker een melding via een e-mail, of via een mobiele/desktop melding. Doordat aanvallen zoals ransomware constant veranderen en evolueren zorgt Microsoft ervoor dat deze software continu wordt verbeterd zodat de gebruiker altijd veilig is voor de meest geavanceerde ransomware.

 

Tools die u helpen uw informatie veilig & privé te houden

Het kan soms verontrustend zijn om betrouwbare informatie zoals belastingdocumenten, persoonlijke informatie of een zakelijk document op te sturen via het internet. Het maakt niet uit of u een e-mail verstuurd of een simpel linkje deelt, je wilt dat deze alleen aankomen bij de aangewezen ontvanger. Office365 heeft drie nieuwe mogelijkheden toegevoegd die ervoor zorgen dat jouw data veilig en privé blijft.

Gedeelde documenten beschermen met een wachtwoord— Microsoft heeft extra veiligheid gegeven aan het delen van documenten binnen OneDrive. Het is vanaf nu mogelijk om een wachtwoord toe te voegen aan een gedeeld bestand of een gedeelde map. Dit zorgt ervoor dat buitenstaanders geen toegang hebben tot jouw data wanneer een ontvanger per ongeluk jouw e-mail doorstuurt naar anderen.

E-mail encryptie –  Het toevoegen van e-mail encryptie door Microsoft zorgt voor een extra laag beveiliging binnen uw e-mails. In tegenstelling tot Outlook.com zijn er e-mail platformen die hun verbinding niet beveiligen met encryptie. Dit maakt het voor hackers vrij eenvoudig om jouw digitale communicatie te onderscheppen en te lezen. E-mails die worden verstuurd met Outlook.com bevatten encryptie en worden daarnaast verzonden over een beveiligde verbinding. Dit zorgt ervoor dat de kans op onderschepping of het lezen van uw e-mails door cybercriminelen minimaal blijft.

Encryptie is vooral nuttig wanneer het onduidelijk is over welke graad van beveiliging de ontvanger van jouw e-mails beschikt. Ontvangers die geen gebruik maken van Outlook.com/Office 365 ontvangen bij de e-mail een enkelvoudig wachtwoord waarmee ze toegang krijgen tot een e-mail binnen een veilige Office365 webpagina. Gebruikers van Outlook.com, ook op iOS of Android apps hoeven geen extra stappen te ondernemen voor het openen van een e-mail. Zodra er een e-mail wordt opgesteld kan Outlook.com automatisch gevoelige informatie detecteren. In dit geval zal Outlook.com de mogelijkheid bieden om een e-mail te versturen met encryptie.

Voorkom het doorsturen van e-mails — Vanaf nu kan je binnen Outlook.com de ontvanger van jouw e-mails beperken met het doorsturen of kopiëren van jouw e-mails. Als toevoeging hierop kunnen Microsoft Office documenten die je hebt verzonden via Outlook.com worden beschermd met encryptie. Zodra een ontvanger een e-mail deelt met documenten erin die encryptie bevatten, is het niet mogelijk voor buitenstaanders om deze documenten te openen.

Geavanceerde beveiliging tegen virussen en cybercriminaliteit

In oktober kondigde Microsoft onder andere geavanceerde link checks en bijlage scans binnen Outlook.com aan. Deze capaciteiten beschermen de gebruiker van onbekende virussen en phishing e-mails. Met een toenemende dreiging van cybercriminelen die gevoelige gegevens proberen te achterhalen, zorgt Microsoft ervoor dat Office 365 Home en Office 365 personal gebruikers hiervoor zijn beschermd.

Geavanceerde link controle in Word, Excel & PowerPoint – Microsoft begrijpt dat het belangrijk is dat zij ook betrouwbare beveiliging bieden op andere plekken waar gebruikers links kunnen tegenkomen. Later dit jaar zullen links binnen Word, Excel & PowerPoint ook real-time gecontroleerd worden. Zodra er sprake is van een verdachte link zal de gebruiker worden doorverwezen naar een beveiligingsscherm die de gebruiker waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van het openen van het desbetreffende bestand.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!