OfficeGrip_logo

Bèta-versie van Cortana beschikbaar voor iOS

Voor een kleine groep testers op het iOS-besturingssysteem is Cortana, de digitale assistent van Microsoft, beschikbaar gemaakt. Via deze bèta-versie kunnen de functies van de spraak assistent worden uitgeprobeerd en met de feedback weer worden verbeterd.

Cortana 

Microsoft maakt voor het testen van de Cortana-applicatie gebruik van Testflight, het door Apple ontwikkelde systeem om applicaties voor de publieke release te testen. Geïnteresseerden konden zich hiervoor opgeven, maar het is niet mogelijk om direct toegang te krijgen tot de bètatest.

Bèta-versie

Nu is de vraag; wat wilt Microsoft precies met deze bèta-versie uit proberen. het lijkt erop dat de software-gigant wilt testen of Windows en iOS goed kunnen samenwerken. Specifiek heeft het bedrijf aan de testers gevraagd om verschillende features te testen. Zo werd gevraagd om het instellen van een herinnering via Cortana op Windows 10 te testen om vervolgens te kijken of deze op het iOS-apparaat verschijnt. Ook wilt Microsoft weten hoe goed Cortana reageert op spraakverzoeken van de gebruiker. Na de test zal het bedrijf waarschijnlijk de Cortana-applicatie publiekelijk beschikbaar maken, maar het is nog onduidelijk wanneer dat zal zijn.

Windows-OS en iOS

Waar Cortana eigenlijk werd ontwikkeld voor Microsofts eigen Windows-OS, is de app al enige tijd verkrijgbaar voor andere besturingssystemen. Zo kwam er in Augustus al een bètaversie voor Android uit. Net als voor iOS is er nog geen final versie verschenen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!