OfficeGrip_logo

Beveiligde links voor extern delen in OneDrive en SharePoint

Tijdens de Ignite bijeenkomst heeft Microsoft een belangrijke verbetering aangekondigd in de manier waarop extern en veilig delen van bestanden en mappen werkt in zowel OneDrive als SharePoint in Office 365. In dit bericht willen we uitleggen wat dit betekent voor zowel gebruikers als IT-beheerders. Microsoft heeft geluisterd naar de feedback van gebruikers en heeft zich voor deze updates gericht op twee belangrijke gebieden: ervoor zorgen dat beoogde ontvangers ALTIJD toegang krijgen tot het bestand en voortdurend opnieuw identiteit verifiëren.  

Zorgen dat beoogde ontvangers altijd toegang hebben : identiteitsverificatie 

Office 365 maakt het eenvoudig om bestanden en mappen te delen door een deelbare koppeling te maken. Ontvangers kunnen op de koppeling klikken en onmiddellijk toegang krijgen tot het bestand zonder een extra proces te hoeven doorlopen. U kunt al 2 soorten links maken; links die door iedereen kunnen worden gebruikt en links die intern kunnen worden gedeeld binnen mensen in uw organisatie.  

Soms moet je bestanden delen met extra beveiliging en vereisen dat mensen met de link bewijzen dat ze de bedoelde ontvangers zijn. Office 365 maakt ook dit gemakkelijk om te doen door u in staat te stellen om koppelingen te sturen die alleen voor specifieke personen werken.

 

ExternalSharing2.gif

 

Wanneer u nu veilige koppelingen naar ontvangers buiten uw organisatie verzendt, ontvangen deze ontvangers een e-mailbericht met een tijd-beperkte verificatiecode voor eenmalig gebruik wanneer zij de link openen. Door de verificatiecode in te voeren, bewijst de gebruiker dat hij eigenaar is van het e-mailaccount waarnaar de beveiligde link is verzonden.

 

2.png

 

Veilige koppelingen stellen externe ontvangers in staat om veilig toegang te krijgen tot bestanden en mappen zonder dat ze een Microsoft-account hoeven te maken of te onderhouden. Op e-mail gebaseerde verificatiecodes zijn een eenvoudige en effectieve manier om veilige toegang te bieden, waarschijnlijk al bekend bij gebruikers die toegang hebben tot beveiligde internetsites die de identiteit verifiëren door een code per e-mail of sms te verzenden.

Voortdurende herbevestiging van identiteit

Nu kunnen IT-beheerders opgeven hoe vaak externe ontvangers een nieuwe code moeten krijgen en hun e-mailadres opnieuw moeten verifiëren. Deze beheerscontrole beschermt de bestanden en mappen van uw organisatie tegen situaties waarin de werkstatus van een externe ontvanger verandert of enige andere situatie waardoor zij de toegang tot hun e-mailaccount verliezen.

 

3.png

 

Als u deze instelling wilt inschakelen, gaat u naar de sectie Delen in het SharePoint-beheercentrum.

IT-professionals zullen deze veilige koppelingen die toegang bieden aan externe ontvangers herkennen van dezelfde standaard die door veel financiële instellingen is gehanteerd: op e-mail gebaseerde verificatiecodes en herverificatieperioden. Deze bekende aanpak is eenvoudiger te beheren en veiliger dan concurrerende oplossingen waarvoor een externe ontvanger nodig heeft om gebruikersaccounts te maken die kunnen blijven bestaan, zelfs nadat de gebruiker zijn huidige werkgever verlaat en niet langer eigenaar is van die e-mail, waardoor een zeer gevaarlijk beveiligingslek ontstaat.

Ermee starten

Deze functies zullen tegen het einde van het jaar worden uitgerold naar alle klanten.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!