Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Microsoft-Teams-nieuwe-taken-teams-7

Blijf op de hoogte van je taken zonder Teams te verlaten

Kleine en middelgrote bedrijven (MKB) worden steeds kwetsbaarder voor geavanceerde cyberdreigingen zoals gerichte phishing of ransomware. Vooral in deze uitdagende tijden, wanneer MKB-bedrijven hun omgeving willen beveiligen terwijl hun werknemers op afstand proberen te werken vanuit huis, lijken kwaadwilligen het gemunt te hebben op thuiswerkers in het bijzonder. Extra obstakels voor het MKB zijn het gebrek aan middelen en enterprise-grade tools om deze geavanceerde aanvallen te bestrijden. Dat is waar Microsoft 365 Business uitermate goed van pas komt.

Microsoft-Teams-nieuwe-taken-teams-4
Microsoft-Teams-nieuwe-taken-teams-5
Microsoft-Teams-nieuwe-taken-teams-3

Ook deze maand heeft Microsoft meerdere verbeteringen binnen Microsoft teams doorgevoerd. Zo zijn er nieuwe functies om taken te beheren, workflows te automatiseren en samenwerking in Teams te stroomlijnen.

Het beheren van uw taken wordt gemakkelijker als u niet van app hoeft te wisselen om ze allemaal te zien. De nieuwe Tasks-app in Teams biedt een nieuwe uniforme weergave van taken en opdrachten uit Microsoft To Do, Planner en Outlook, zodat je je taken kunt consolideren en prioriteren. Naast een geconsolideerde weergave van uw taken, hebben we ook een nieuwe lijstweergave toegevoegd met de mogelijkheid om meerdere taken tegelijk te bewerken. De nieuwe ervaring wordt nu uitgerold naar desktopgebruikers.

Om aan de slag te gaan, voegt u de “Planner”-app (de naam zal later veranderen in “Taken”) toe aan uw Teams-client of voegt u deze toe als een tabblad bovenaan een Teams-kanaal.

Vereenvoudig acties met nieuwe Power Automate-mogelijkheden

Microsoft voegt nieuwe acties en triggers toe aan Power Automate in Teams, zodat gebruikers hun workflow beter kunnen stroomlijnen. Met de nieuwe actie ‘Maak een team’ kunt u naadloos een nieuw team opzetten als onderdeel van uw bedrijfsproces, zoals het automatisch maken van een teamsite met leden voor een project waaraan u werkt. U kunt nu ook @vermeldingen in uw stromen gebruiken om ervoor te zorgen dat belangrijke berichten de beoogde ontvanger bereiken.

Een geanimeerde afbeelding van nieuwe triggers voor Power Automate.
 
Ook zijn er twee nieuwe triggers toegevoegd aan Power Automate. Met de trigger “voor een geselecteerde berichtactie” kunt u nu aangepaste berichtacties maken om kritieke bedrijfsprocessen rechtstreeks vanuit een bericht te starten, inclusief het omzetten van een bericht in een chat in een verkoopkans in Dynamics. Wanneer een teamlid uit een team wordt verwijderd, kunnen er ook specifieke acties in gang worden gezet, zoals het informeren van de teameigenaar. Om aan de slag te gaan, opent u de “Flow”-app in Microsoft Teams en begint u met het bouwen van een stroom met deze twee nieuwe triggers.

Een geanimeerde afbeelding van twee nieuwe triggers voor Power Automate.
 

Verhoog de productiviteit met Microsoft Teams-apps die zijn ontworpen voor werken op afstand

In een externe en hybride werkomgeving kan het moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat iedereen geïnformeerd wordt, op één lijn ligt en betrokken is. Microsoft heeft een nieuwe webpagina gemaakt met een samengestelde lijst met apps voor Microsoft Teams die kunnen helpen de samenwerking en productiviteit te verbeteren. Van het beheren van marketingcampagnes en het maken van verkoopvoorstellen tot het oplossen van problemen met het automatiseren van reacties en het prioriteren van taken, deze apps helpen je verbonden te blijven en vooruit te komen in een wereld waarin telkens meer collega’s werken vanuit huis.

Een afbeelding met een hogere productiviteit met Microsoft Teams-apps die zijn ontworpen voor werken op afstand.
 

Toegang tot Visio rechtstreeks vanaf een tabblad in Teams-kanalen

Als onderdeel van de toewijding om naadloos samen te werken aan Visio-diagrammen binnen Teams, heeft Microsoft “Visio als een tabblad” toegevoegd. Met Visio-tabbladen in Teams hebben teamleden snel toegang tot Visio-content binnen een speciale plek binnen een kanaal of in een chat. Het toevoegen van een tabblad in Teams is beschikbaar voor alle Teams-gebruikers (bewerken is alleen beschikbaar voor degenen met een Visio Plan 1- of Plan 2-abonnement). Deze functie is nu beschikbaar.

Een afbeelding met toegang tot Visio binnen Microsoft Teams.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback