OfficeGrip_logo

Blijf verbonden met vrienden en familie met deze nieuwe functies voor Microsoft Teams op je mobiel

Tegenwoordig gebruiken mensen meerdere apps en tools – zowel online als offline – zoals agenda’s, e-mail, berichten, foto-apps, to-do lijsten en documenten om alles te beheren. Het is niet overdreven om te stellen dat je je vaak tussen ten minste drie verschillende apps moet wisselen om met familie en vrienden virtuele bijeenkomsten te coördineren, te communiceren en in te stellen. Men heeft het boodschappenlijstje voor gezinnen op een andere plaats dan het to-do lijstje en op weer een andere plaats bijv. het gezinskarweitjeslijst. Het is gek om alles georganiseerd te houden. En dan heb je ook vaak verschillende kalenders waar je bovenop moet blijven, van voetbalwedstrijden en karatelessen tot virtuele happy hours en verjaardagsfeestjes.

Met de nieuwe functies hoopt Microsoft de kracht van Teams niet alleen in te zetten voor werkscenario’s maar ook voor je privé leven. Of je nu een drukke ouder bent die het dagelijkse gezinsleven beheert of gewoon probeert verbonden te blijven met degenen die er voor jou het meest toe doen, de nieuwe functies zijn ontworpen om de behoefte aan meerdere tools te verminderen en in plaats daarvan één centrale hub voor individuen, groepen en families om samen te werken en verbonden en georganiseerd te blijven aan te bieden.

Je kunt op twee manieren aan de slag met deze nieuwe functies terwijl ze nog in preview-modus zijn.

  • Als je momenteel de mobiele app van Teams op het werk gebruikt, klik je op Instellingen en selecteer je Account toevoegen. Je kunt je vervolgens aanmelden met je persoonlijke Microsoft-account of een nieuw account maken met je telefoonnummer. Via instellingen kun je dan wisselen tussen je persoonlijke en zakelijke accounts.
  • Als je Teams nog niet gebruikt, ga dan naar de app store op je iOS of Android om de mobiele app te downloaden en je aan te melden met een persoonlijk Microsoft-account, of maak een nieuwe aan met je telefoonnummer.

Zodra je je hebt aangemeld, kun je vrienden en familie uitnodigen en je groepen maken!

Een geanimeerde afbeelding met nieuwe functies in Microsoft Teams.

Hier is een blik op enkele functies die je in de preview zeker eens moet proberen:

Blijf verbonden via sms, chat en videogesprekken

Net zoals je doet met Teams op het werk, kun je via berichten en videogesprekken verbonden blijven met vrienden en geliefden. Maak groepen om te chatten en te bellen, zodat je in contact kunt blijven met je familie, je boekenclub, je virtuele happy hour-groep op vrijdag of wat uw groep ook is. Je kunt ook chatten of één-op-één bellen. Het doel van Microsoft is dat Teams de berichtenhub wordt voor al je persoonlijke chats en video- en spraakoproepen, met leuke functies zoals het delen van GIF’s, foto’s, video’s, documenten en zelfs locatie die al is geïntegreerd.

Houd iedereen op de hoogte en ga verder waar je was gebleven

Microsoft Teams is meer dan alleen een app voor chatten en bellen. Zodra je je groepen of één-op-één-chats hebt gemaakt, kun je georganiseerd blijven door lijsten, documenten en agenda’s te delen binnen het groepsdashboard. Je kunt de leeslijst delen en de volgende virtuele meeting met je boekenclubgroep plannen of op de hoogte blijven van boodschappenlijstjes en taken binnen je familiegroep toewijzen. (Mijn vrouw en kinderen vinden het  geweldig  om taken aan mij toe te wijzen!) Je kunt dan gemakkelijk teruggaan en de chats, taken, afbeeldingen, video’s en groepsagenda’s bekijken die je in je dashboard hebt gedeeld. Het is een geweldige manier om gesprekken of projecten op te pakken waar ze waren gebleven.

Een geanimeerde afbeelding met nieuwe functies in Microsoft Teams.

Werk samen en deel belangrijke documenten efficiënt en veilig

Teams integreert met je andere Microsoft 365-apps zodat je gemakkelijk Word, Excel en PowerPoint-bestanden kunt delen vanuit de Teams-app, of je nu je gezinsbudget plant of bijv. de zomerschema’s van je kinderen voorbereidt. En omdat ze zijn opgeslagen in OneDrive, heb je toegang tot deze documenten op andere apparaten als je niet achter je telefoon zit.

Een geanimeerde afbeelding die samenwerking tussen families in Microsoft Teams laat zien.

Deel eenvoudig locatie en informatie

Locatie delen* is ook beschikbaar als onderdeel van deze nieuwe persoonlijke functies. Je kunt je dierbaren laten weten dat je te laat bent of dat je nog steeds in de supermarkt bent door eenvoudig locaties te delen. Het delen van de locatie van Teams maakt het gemakkelijk om je locatie te delen en je vrienden voor die parkpicknick te vinden – of in de menigte tijdens een concert.

Een geanimeerde afbeelding met locatiefuncties binnen Microsoft Teams.

Teams wordt ook geleverd met een zogenaamde kluis, waarmee je belangrijke informatie, zoals wachtwoorden of aanmeldingsgegevens veilig kunt opslaan en delen. Je kunt eenvoudig rechtstreeks delen vanuit de Teams-app, zodat je hele gezin gemakkelijk toegang heeft tot het wifi-wachtwoord voor thuis of tot je login voor de streamingdienst, allemaal ondersteund door tweefactorauthenticatie beveiliging en end-to-end encryptie.

Een geanimeerde afbeelding met Safe, waarmee u belangrijke informatie veilig kunt opslaan en delen.

Deze nieuwe functies zijn nu nog in preview-modus voor mobiel en Microsoft ontvangt graag je feedback zodat ze de ervaring nog verder kunnen ontwikkelen. De algemene beschikbaarheid van de nieuwe functies en de uitbreiding van de functies naar de desktop- en webversies van Teams wordt later dit jaar verwacht.
* Locatiemachtigingen moeten ingeschakeld zijn.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!