Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Breid je samenwerking uit met Guest Access binnen Microsoft teams:

Sinds Microsoft Teams 6 maanden geleden beschikbaar werd, zijn er meer dan 125.000 organisaties die hier gebruik van maken. Teams wordt nu uitgebreid met de mogelijkheid om ook buitenstaanders toegang te verlenen aan jouw bedrijf haar teams. Deze uitbreiding zal beschikbaar zijn voor alle bedrijven die Office365 afnemen. Door de nieuwe update kunnen ‘gasten’ nu deelnemen aan bijvoorbeeld gesprekken, meetings, het bewerken van documenten en nog veel meer.

Volgens Microsoft is de toegang voor buitenstaanders aan Teams één van de meest gewenste aanvragen binnen haar groep van gebruikers. Door hier op in te spelen voldoet het bedrijf aan de behoeften van haar afnemers. Microsoft heeft drie principes gebruikt om ‘guest access’ in te richten, teamwerk, security & compliance en IT beheer.

Teamwerk: Volgens Microsoft komen teams in allerlei soorten en maten. Het is hierbij belangrijk dat al deze verschillende soorten groepen goed kunnen samenwerken, dus ook mensen die tot deze teams behoren maar zich buiten uw organisatie bevinden. Alle bedrijven die beschikken over een Azure Active Directory account, kunnen worden toegevoegd als een gast binnen een team. Dit zal later nog worden uitgebreid naar iedere gebruiker die beschikt over een Microsoft account. Een ‘guest’ die niet beschikt over een Microsoft account maar die wel wilt deelnemen aan een team zal dan worden doorverwezen naar een landingspagina waarbij het mogelijk is om met een eigen bedrijf of privé e-mailadres een account aan te maken.

Security & compliance: Microsoft geeft aan dat haar klanten het belangrijk vinden dat zowel zijzelf als hun gasten in een veilige digitale omgeving kunnen werken. Dit geldt dus ook voor teams. Binnen teams worden ‘guest-accounts’ beheert binnen Azure Active Directory met ‘Azure AD B2B Collaboration’. Dit zorgt voor onderneming-waardige digitale veiligheid, zoals vormen van voorwaardelijk toegangsbeleid voor deelnemende gasten. Azure Active Directory maakt ook gebruik van geautomatiseerde algoritmes die verdachte en onwenselijke situaties kunnen ontdekken waar vervolgens weer extra veiligheidsmaatregelen aan gekoppeld zijn. Daarnaast heeft een IT-afdeling binnen een organisatie met Azure AD de mogelijkheid om activiteit van externe gebruikers te monitoren.

IT Beheer: Toegang voor gasten/externe partijen binnen Teams komt met de mogelijkheid voor de IT-afdeling om vanuit een centrale plek ‘guests’ te beheren. Een admin binnen de IT-afdeling kan snel en eenvoudig een gast opzoeken, toevoegen of de rechten van deze gast intrekken.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback