OfficeGrip_logo

Creatief bezig zijn onderweg met het nieuwe Sway voor iOS

Afgelopen maand maakte Microsoft de grootste update in de geschiedenis van Sway voor iOS  bekend, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om een Sway van begin tot eind te maken op iPhone of iPad. 

Visueel is de app opgeschoond en eenvoudiger gemaakt met nieuwe opdrachten die het heel eenvoudig maken om inhoud toe te voegen en te ordenen. Je kunt drag-and-droppen om inhoud samen te groeperen, tikken om de grootte van afbeeldingen te veranderen en je Sway onmiddellijk delen met de optie Sways Near Me.

Wissel moeiteloos van bewerken naar voorbeeld

Bij deze nieuwste versie van Sway voor iOS heeft Microsoft een schakelaar tussen Bewerken en Preview aan de bovenkant van het scherm toegevoegd. Hierdoor is het schakelen tussen het bewerken van je Sway-inhoud en het previewen van je Sway-ontwerp een fluitje van een cent. In Bewerken kunt u media en tekst toevoegen en reorganiseren. In Preview kunt u uw Sway zien zoals anderen het zullen zien, en het Ontwerp aanpassen aan uw persoonlijke stijl.

Daarnaast is de modus Bewerken in de app opnieuw ontworpen om een eenvoudige uitstraling te krijgen met een volledig wit canvas. Deze eenvoudige look laat je media en tekst zien, zodat je je meesterwerk tot leven ziet komen.

Schakelen tussen Bewerken en Voorbeeld

Drag-and-drop om te groeperen

Gebruik uw touchscreen om een afbeelding bovenop een andere afbeelding te slepen en neer te zetten om een groep te maken. Van daaruit kunt u de Group Type veranderen en meteen zien hoe uw inhoud zal worden getoond op het schern met nieuwe en verbeterde animaties voor groepen. Tik gewoon op de groep en blader door de opties. Een stapel ziet eruit als een stapel afbeeldingen; een vergelijking lijkt op een vergelijking tussen afbeeldingen; een raster lijkt op een raster; en een diavoorstelling lijkt op een diavoorstelling. Als dit gemakkelijk klinkt, komt dat omdat het ook echt zo gemakkelijk is!

Beelden samen groeperen

Tik om de grootte van de inhoud aan te passen en bijschriften toe te voegen

Als u de grootte van een afbeelding wilt wijzigen, tikt u op en schakelt u tussen SubtleModerate en Intense. Terwijl u dit doet, kunt u de grootte van uw afbeelding op het canvas zien veranderen. Als je een afbeelding wilt verwijderen of een bijschrift wilt toevoegen, tik je op Verwijderen of Bewerken .

Bewerk tekst van boven het toetsenbord

Nu kun je je tekst rechtstreeks boven het toetsenbord bewerken. Als je de tekst wilt wijzigen in een block quote, tikt u op de knop die op een aanhalingsteken lijkt. Met block quotes kun je belangrijke tekst benadrukken, zodat deze echt opvalt.

U kunt op E drukken om uw tekst te benadrukken, waardoor deze vetgedrukt is. U kunt ook bullet pointsgenummerde lijsten en hyperlinks toevoegen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!