OfficeGrip_logo

De nieuwe functies van Copilot binnen Microsoft Teams

Een overzicht van de nieuwste AI-functionaliteiten

Veel gebruikers erkennen de positieve impact van AI op hun werk. Ondanks dat de helft van de werknemers vreest dat AI hun baan zal overnemen, geeft maar liefst 70% aan bereid te zijn zoveel mogelijk werk aan AI te delegeren om hun werklast te verlichten.

AI kan helpen om uw werk naar een hoger niveau te tillen, maar niet op een manier die mensen vervangt of uw eigen vermogen wegneemt. AI kan de complexiteit temmen, eentonig werk elimineren en tijd op het werk terugwinnen. Het kan u helpen verbanden te leggen tussen inhoud, samenwerking te verbeteren en creativiteit los te laten.

In het kader van samenwerking en productiviteit is Microsoft Teams het samenwerkingsplatform dat chat, videogesprekken, bestandsdeling en integraties combineert. Het stelt medewerkers in staat om effectief samen te werken, waarbij communicatie en samenwerking centraal staan in één geïntegreerde omgeving.

In dit artikel delen wij graag de nieuwste functionaliteiten van Copilot in Microsoft Teams.

Inhoudsopgave

Copilot in Teams-meetings zonder transcriptiebehoud

Copilot kan nu tijdens een vergadering worden gebruikt zonder een transcriptie na de vergadering te behouden. Beheerders kunnen vergaderorganisatoren de mogelijkheid geven om hun voorkeur in te stellen vóór of tijdens de vergadering. Wanneer ingeschakeld zonder transcriptie, kunt u Copilot tijdens de vergadering elke vraag stellen, en na afloop van de vergadering worden geen transcripten of Copilot-interacties behouden. Aangezien er geen transcript wordt bewaard na de vergadering, zijn noch een intelligente samenvatting noch Copilot beschikbaar na de vergadering. Deze functionaliteit is algemeen beschikbaar voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Copilot-teams-1

Copilot componeren in de Teams-chat en kanalen

U kunt uzelf beter uitdrukken en uw ideeën omzetten in beknopte berichten met Copilot in de schrijfhulp van het compositievak. Voer uw conceptbericht in in het compositievak, of het nu in de chat, vergaderchat of kanaal is, en Copilot kan u helpen. Kies ervoor om het bericht opnieuw te schrijven, pas de toon aan om informeel, professioneel, zelfverzekerd, enthousiast te zijn en pas de lengte van het bericht aan voordat u het verzendt. Deze functionaliteit is algemeen beschikbaar voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Copilot-teams-2

Copilot in Teams-chat en kanalen met nieuwe aanwijzingen

Chats en kanalen kunnen snel druk worden. Copilot in Teams helpt u bij het bijhouden van uw informatie, gericht op wat belangrijk is, en helpt u bij het ordenen van essentiële informatie uit uw chat- en kanaalthreads. Nieuwe vooraf ingestelde aanwijzingen van Copilot helpen u snel beslissingen en openstaande punten te identificeren, wat u helpt effectief bij te praten in een lang gesprek. Deze functionaliteit is algemeen beschikbaar voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Copilot in Teams-kanalen

Wilt u snel op de hoogte raken van een uitgebreide discussie? Dan kunt u Copilot vragen om belangrijke informatie uit een kanaalberichtconversatie te benadrukken, zoals uw takenlijst, belangrijke discussiepunten of elke andere vraag die u heeft. Copilot genereert een georganiseerde samenvatting van de door u gevraagde informatie. De samenvatting van informatie bevat citaten om gebruikers op de hoogte te houden van de bron. Deze functionaliteit is algemeen beschikbaar voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Copilot-teams-3

Copilot in de Phone-app

Copilot in Teams Phone gebruikt de kracht van AI om zich bezig te houden met het drukke werk door belangrijke punten, taakeigenaars en vervolgstappen vast te leggen, zodat u zich kunt richten op het verbinden en samenwerken met uw collega’s en klanten. Nu kunt u Copilot ook gebruiken vanuit de Calls-app in Teams om eenvoudig inzichten te krijgen van uw eerder voltooide oproepen. Copilot in Teams Phone ondersteunt zowel VoIP- als PSTN-oproepen. Deze functionaliteit is algemeen beschikbaar voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Aangepaste aankondigingsachtergrond voor kanalen

Kanalen brengen mensen, inhoud en tools samen om kennis op de werkplek te ontwikkelen, teamwork te verbeteren en samen te innoveren op één plek. Elk kanaalbericht is net zo belangrijk als het andere, dus hoe laat u bericht opvallen? Nu kunt u een gepersonaliseerde aankondigingsachtergrond maken die creativiteit benut en teams op nieuwe manieren betrekt. Voeg afbeeldingen toe, typ een beschrijving in of gebruik de kracht van AI om een gepersonaliseerde achtergrond te genereren. Het maken van een afbeelding met generatieve AI is beschikbaar in Teams Premium en met een Microsoft 365 Copilot-licentie. Dit zal beschikbaar zijn tegen het einde van het jaar.

Copilot-teams-4

Intelligente samenvattingintegratie met Copilot

Intelligente samenvatting helpt u bij het bijpraten van de vergaderingen die u hebt gemist door een samenvatting te geven van de belangrijkste punten, actiepunten en beslissingen. Microsoft heeft de functie van ‘Intelligente Samenvatting’ aangekondigd, dat is geïntegreerd in Copilot, zodat u specifieke vragen kunt stellen over de vergadering en duidelijke antwoorden kunt krijgen. Op deze manier kan iedereen in de organisatie op dezelfde pagina blijven, of ze nu net beginnen met AI met behulp van Teams Premium of volledig meedoen met Copilot. Deze functionaliteit zal beschikbaar zijn tegen het einde van het jaar voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie en Teams Premium-licentie.

Copilot in samenwerkende notities

Copilot in Teams-vergaderingen neemt in realtime notities, gedeeld tussen alle deelnemers. U kunt gedeelde vergaderingsnotities en agendapunten toevoegen in samenwerkende notities. Samenwerkende notities zijn Loop-componenten die gesynchroniseerd blijven op alle plaatsen waar ze zijn gedeeld. Nu kan Copilot in realtime notities maken naast deelnemers tijdens een Teams-vergadering. Wanneer dit vóór de vergadering is ingeschakeld, neemt Copilot automatisch live notities op in samenwerkende notities, zodat deelnemers zich kunnen concentreren op de discussie. Deze notities worden gedeeld met alle vergaderdeelnemers, en u kunt vragen om meer specifieke notities. Deze functionaliteit zal begin volgend jaar beschikbaar zijn voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Copilot-teams-5

De kracht van Copilot in vergaderingen en Whiteboard combineren

Visualiseer vergaderdiscussies met de gecombineerde kracht van Copilot in Whiteboard en Copilot in Teams-vergaderingen. Copilot kan gesproken discussiepunten visualiseren en ze organiseren in Whiteboard. Copilot kan de gesproken ideeën en onderwerpen van vergaderdeelnemers omzetten in een visuele samenwerkingsruimte in Whiteboard, gedeeld tussen alle vergaderdeelnemers. Copilot kan zelfs meer ideeën suggereren om aan Whiteboard toe te voegen. De vastgelegde inhoud in Whiteboard blijft na de vergadering als een Microsoft Whiteboard-bestand, toegankelijk via Teams, OneDrive for Business en rechtstreeks via de Whiteboard-app. Voor Copilot-gelicentieerde gebruikers kan een door Copilot gegenereerde samenvatting van het Whiteboard worden gedeeld als een Loop-component in Outlook, Word, Teams en meer. Deze functionaliteit zal begin 2024 beschikbaar zijn voor gebruikers met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Copilot-teams-6

Stemisolatie

Met stemisolatie herkent Teams uw stem en onderdrukt het andere geluiden om ervoor te zorgen dat u de enige bent die wordt gehoord in ongeplande oproepen en vergaderingen. Na een korte inschrijvingsprocedure zal AI in Teams uw stem beginnen te herkennen. Terwijl andere oplossingen achtergrondgeluid maskeren, is dit de enige oplossing die ook andere stemmen filtert, waardoor uw stem de enige is die wordt gehoord. Stemisolatie wordt toegevoegd aan Teams Phone en Teams Meetings en zal beschikbaar zijn begin 2024.

Copilot-teams-7

Versier uw achtergrond

Maak vergaderingen leuker en persoonlijker met Versier uw achtergrond. Deelnemers aan vergaderingen kunnen nu generatieve achtergrondeffecten in Teams gebruiken om op hun best te verschijnen, zelfs als de ruimte waar ze vanuit werken niet op zijn best is. Met ‘versier uw achtergrond’ kunnen deelnemers aan vergaderingen de kracht van AI gebruiken om een achtergrond te genereren die hun echte wereldkamer versiert en verbetert, bijvoorbeeld door rommel op te ruimen of planten aan een muur toe te voegen. Deze functionaliteit zal beschikbaar zijn begin 2024 voor gebruikers met een Teams Premium-licentie.

Copilot-teams-8

Teams Rooms en Apparaten

Hybride vergaderingen blijven een van de belangrijkste uitdagingen van flexibel werken. Het creëren van een ervaring die even succesvol is voor de virtuele deelnemers als voor degenen in de vergaderruimte heeft de hoogste prioriteit. Microsoft blijft innoveren door Teams Rooms slimmer en inclusiever te maken.

Uitbreiding van sprekerherkenning

Teams Rooms blijft nieuwe manieren bieden om gebruik te maken van de bedrijfsintelligentie van Copilot en kunstmatige intelligentie in verschillende ervaringen. Met sprekerherkenning kunt u microfoons in de bestaande hardware in fysieke gedeelde ruimtes gebruiken om gesproken bijdragen aan vergaderingen toe te schrijven aan individuele deelnemers in het transcript. Deze toewijzing stelt Copilot en Intelligent Recap in staat om zoekopdrachtreacties en vergaderintelligentie te bieden die nauwkeurig weergeven wat verschillende in-person deelnemers tijdens een vergadering hebben gezegd. Sprekerherkenning werkt ook goed samen met IntelliFrame, dat de in-room videofeed opsplitst in individuele tegels met in-room deelnemers. Deze functionaliteit zal beschikbaar zijn begin 2024 voor klanten met een Teams Rooms Pro-licentie.

Copilot-teams-9

Bring your own device (BYOD)

Eerder in 2023, tijdens het Enterprise Connect-evenement van Microsoft, werd uitgelicht hoe partners hun eigen apparaten kunnen meenemen naar kleine gedeelde werk- of vergaderruimtes en gemakkelijker kunnen verbinden en randapparatuur in de ruimte kunnen gebruiken, evenals Teams Displays die kunnen worden gereserveerd met QR-codes om hybride werkomgevingen van vandaag te ondersteunen. Microsoft blijft deze ervaring verbeteren, wat wordt aangeduid als BYOD (Bring Your Own Device) gedeelde ruimtes. Deze toewijding omvat een reeks nieuwe functies die zijn ontworpen om de productiviteit voor eindgebruikers te verbeteren en IT-beheerders in staat te stellen BYOD-ruimtes beter te beheren.

Hieronder worden de nieuwe functies die de BYOD-ervaring verder verbeteren gegeven:

  • QR-code reserveringen voor boekbare bureaus. Deze functionaliteit zal later dit jaar beschikbaar zijn.
  • Gedeelde weergavemodus om te voorkomen dat persoonlijke informatie per ongeluk wordt gedeeld. Deze functionaliteit zal later dit jaar beschikbaar zijn.
  • Intelligente luidsprekers, eerder alleen beschikbaar voor Teams Rooms, komen nu naar BYOD-ruimtes. Deze functionaliteit zal beschikbaar zijn tegen het einde van 2023.
  • Ontdekbaarheid, reservering en analyse van boekbare bureaus. Deze functionaliteit zal beschikbaar zijn begin 2024.

Copilot-teams-10

Een aantal maanden terug deelden wij dat de nieuwe Teams-applicatie beschikbaar is voor Windows en Mac. Nu is ook de nieuwe Teams-variant algemeen beschikbaar op het web voor Edge en Chrome.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

multi-tenant-kopstuk
Achtergrond

De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!